maanantai 11. tammikuuta 2021

Vko 2 (11.01 - 17.01)

 Ma

TV Kevyt 8,6km

-6.6°C  Uuutta lunta ~5cm joka oli paikoin aurattu paikoin ei. Huomattavasti parempi oli viimeviikolla juosta tammppaantuneella lumella. Kun lumi liukui päkiän alla, niin ei edes tehnyt mieli juosta yhtään kovemppä, joten hyvä palauttava lenkki.

Olen tänään antanut pohkeelle noin tunnin Tens-hoitoa. Saman jalan pohje jonka akilles on ollut kipeä, eli syy seuraus suhde taisi löytyä. Täytyy jatkaa tens hoitoa linimentin kanssa illalla samalla kun katselee TV:tä.


Ti

a. Aamulenkki 7km

-8.7°C   Kova tuuli mutta yllättävän vähän se haittasi. Tiet aurattu ja tossu piti. Juoksutuntuma melko hyvä. Akilles ei haitannut mutta pohje tuntui.

i. 12,6km: 3,7km + TV 20min + 4,6km

-7.6°C  Tuuli nyt oli mitä oli eli melkoisen hirveä. Uuutta lunta oli kolmisen senttiä ja lisää tuli koko ajan. Oikeastaan olin kahden vaiheilla menenkö halliin vai juoksenko ulkona. Päädyin kuitenkin ulkojuoksuun. 310:n GPS sanoi itsensä irti kesken alkuverkan. En tiedä onko se lopullista enkä viitsi alkaa vielä testaamaan, jos on niin nyt sitten 920:ssa ei toimi sykemittaus ja 310:ssä ei GPS. Ei vaikuta kuitenkaan harjoitteluun. Käynnistin mittarin ennen TV:tä kaksikin kertaa muttei löytänyt sateliitteja. Alkuperäinen tavoite oli juosta kasi mutta keli oli mikä oli. Ceausescu Beach:llä oli paikoin tuiskuttanut lumen pois rantaväylältä ja niisä kohdin oli alustan puolesta ihan hyväkin juosta. Olisi voinut juosta pitempääkin mutta jätin kahteenkymmeneen minuuttiin. Ihan hyvä paiväannos kuitenkin. Huomenna samanlainen jos keli sallii mutta ei väkisin.


Ke

a. Aamulenkki 7km

-13.9°C tuulista. Aamulla testasin pehmeitä adidaksia ja ei ne pitäneet niinkuin olisi pakkaskelissä pitänyt pitää. Juoksu oli ihan hyvän tuntuista aamulenkiksi. Lenkki venähti hieman myöhäiksi kun odottelin aura-autoa. Siitä huolimatta Köhniölle menevä pyörätie oli auraamatta.

i. TV Kevyt 13,5km

-16.2°C tuulista. Nyt sitten testasin pehmeitä nike kenkiä. Vaikka pohja on melkoisen sileä niin tossu piti hyvin. Likempenä nollaa nämä kengät ei kuitenkaan pidä. Alkumatkasta vastatuulessa oli eteureisille hieman kylmä. Kroppa kuitenkin lämpeni juoksun edetessä. Tuuli kylmetti eniten Tuomijärven rannassa mutta lämpö oli jo päällä joten ei tullut kylmä. Juoksu kulki ihan hyvin kuten kilsavauhdistakin näkee. Loppumatkasta kävin hakemassa ärrältä postipaketin ja kello jäi vahingossa pyörimään pariksi minuutiksi joten vähensin sen kokonaisajasta jotta sain kilsavauhdin oikeaksi. Suuressa kuvasa sillä ei ole merkitystä mutta itselle on hyvä nahdä oikeat kilsavauhdit. Huomisen aamulenkin jätän väliin jotta saan tehdä varsinaisen lenkin päivänvalossa.


To

TV Kevyt 16km

-22.8°C lievä tuuli. Pukeutuminen onnistui aika hyvin. Ainoastaan puolessa matkassa vastatuuli osuudella poskipäät meinasi palentua. Mustalammelta Hanhiperäntielle oli kapea ja muhkurainen talvipolku. Siinä tulikin kuuden minuutin kilsa. Ei tainut pahemin sattuakkaan mihinkään, ei ainakaan niin että olisi jäänyt mieleen 😃


Pe

a. Aamulenkki 7km

-26.1°C   Hyvin tarkeni kun ei enää tuullutkaan. Killerin paikkeilla piti ottaa peukalo muiden sormien joukkoon, mutta loppupuolella kädet jo hikoilikin. Otin käyttoon varmaan yli 20v vanhan joonas-kypärämyssyn. Illalla askartelin siihen nenän päälle ohkaisesta rautalangasta nenätuen jotta hengityshöyry ei nousisi silmalaseihin. No, unohdin lasit päästä joten toteutus jäi arvoitukseksi. Pysyipä ainakin hyvin nenän suojana. Myssyssä on suun kohdalla ohuempi villaverkko joka ei haittaa hengitystä mutta samalla kosteuttaa ja lämmittää ulkoilmaa. Juoksuvauhti oli minulle aamulenkiksi ihan ok mutta reisissä oli pientä väsymystä. Eilinen oli kuitenkin minulle jo puolipitkä. Herätessä akilles tuntui jäykältä mutta ei haitannut juoksua.

i. 13km: 2km + 6km + 5km

-13.4°C kevyt lumisade. Jaa-ha, mitähän tästäkin lenkistä sanoisi. Päätin että otan ylämäet varovaisesti mutta vauhti tippui ihan liikaakin. Olishan se ohjelman mukainen kasi mennyt mutta loppui mieleenkiinto juoksemiseen...ei vaan huvittanut. Tätähän tekee ihan vapaaehtoisesti. 


La

a. Palauttava 5,5km

-17.9°C  Jaloissa pientä väsyä. Tarkoitus oli juosta hitaasti ja ei sitä tarvinnut keuheasti yrittääkkään. Lenkin loppupuolella yläselkä hieman jumissa. Samalla kun katsoin yhdistetyn mäkihyppyä annaoin selälle tuolille laitettavalla värkillä selälle hierontaa. Pikkasen myös hartioille kun meinaa välillä kädet puutua.

i. TV Kevyt 8,7km

-13.5°C  Juoksu tuntui rennolta ja kulku oli ihan ok. Ylämäet tulin tosi rauhallisesti jotta kokonaisrasitus pysyi varmasti kevyenä. Minulle sopisi että lopputalvi olisi tällaista keliä :-)

Akilles ei ole ihan terve muttei haittaa juoksua. Pohje on ok ja polvi ei haitannut tällä lenkillä.


Su

TV "Kevyt" 23,5km

-5.6°C  Juoksu oli raskasta heti ensimmäisestä kilsasta lähtien. Jos olisi ollut ennustajan lahjoja niin olisin tehnyt eilen illalla pitkän lenkin. Silloin vielä oli juoksu kevyttä. Viime aamuyöllä heräsin neljän aikaan ja sen jälkeen se oli melkoista sängyssä pyörimistä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti