maanantai 31. joulukuuta 2018

2018 paketissa

Su -2°C Lipsuttelua 21km
Johan oli juoksu nihkeää. Tossupito heikko, eikä nastoista ollut mainittavaa apua.
Viikolle tuli turhan monta lepopäivää. 3-4 päivää oli vaivasi jostain kumman syystä pohkeet. Yksikin päivä kun kävin kävellen kaupassa, iski sellaiset pohjekivut että piti ottaa buranaa.
Myllyjärven paikkeilla ylämäessä tuntui oikeassa pohkeessa kipua mutta meni onneksi ohi. Oli minulla varasuunnitelma lyhentää lenkkiä jos alkaisi pahemmin sattua.
17 kilsan kohdalla päätin että parikymppiä saa riittää ja kävelen ylämäet. Sopivasti sen jälkeen sattui taas pohkeeseen. Ihan rittävä lenkki keliin ja olotilaan nähden.


Ma a. -11°C
aamulenkki 6km
Jäykkää menoa su lenkin jälkeen. Reisissä jo nyt alkavaa lihaskipua. No, se oli vaan aamulenkki. Hyvää lenkissä oli se että tossu piti mainiosti.

Ma i. -5,4=>-4,5°C Tuulista
Ohjelmassa oli TV kevyt 10-12 mutta sääennuste pakotti muuttamaan suunnitelmaa. Normaalisti en olisi lähtenyt tekemään TV lenkiä kahden noin huonon lenkin jälkeen. Nyt oli vielä sekin että näyttäisi etureidet taas ottaneen itseesä liian monesta lepopäivästä ja voi vielä paheta parina seuraavana päivänä. Tossupito ei ollut aamun luokkaaa mutta parempi mitä sunnuntaina.
Tälläkin TV lenkillä oli enemmän laskua kui nousua. Maastokartasta katsottuna jäi ~40m nousematta. Se ei pätenyt ihan garminin antamiin lukuihin. Toisaalta matalapaine oli kokoajan lähestymässä ja kotalammen mittauspisteen mukaan se muuttui lenkin aikana. Pikaisella pähkäilyllä ilmanpaineen muutos selittää tuon garminin "virheen". Sitähän voi tietysti teorisoida että mikä se ilmanpaine oli TV:n lopetuspaikalla :-) Ei sama kuin kotalammella?
Ihme kipuja...kävelin keskusairaalanmäen ja juoksuunlähtiessä sattui polvitaipeesiin...ei jummara.


Vuoden 2018 juoksukilsat kuukausittain:








Tässä on 37kk:n harjoittelumäärät ajalta 1.9.2015=>31.9.2018.
1196/37=32,2km/kk



...ja tässä viimeisen kolmen kuukauden juoksukilsat. Joo, määrät on nousseet radikaalisti ja joku voisi sanoa että tässä on kipujen syyt. Itse olen sitä mieltä että minun kohdalla on sama juoksenko vähän vai paljon. Määrällä eli aamu-iltalenkeillä saan pidettyä aineenvaihdunnan liikenteessä ja nivelet "lämpöisenä". Ongelma on se että pohjakunto ei ole riittävä. Onhan tuona aikana tullut hieman pyöräilyä ja toissatalvena hyvin hiihtoa. Juoksu on kuitenkin juoksua ja pyöräilyssä ja hiihdossa ei tule iskutusta, mitä juostessa tarvitaan.
Pientä juoksutahdin parannusta. Jos nyt jotain tavoitteita asettaisin itselleni, niin se olisi keskitahdin hinaaminen likemmäksi viittä. Minulla tuo vaudin ero sulalla-lumikelillä on aika suuri. Uskon että se paranee ihan automaattisesti kun lumet sulaa keväällä, jos nyt vielä silloin pystyy juoksemaan. Päivä kerrallaan. Ensimmäinen tavoite että sellainen 120/vko olisi peruskauraa ilman kummempia tehoja. Nämä TV lenkit jotka sijoittuu TV kevyen ja reippaan välimaastoon. On mielestäni tuvallisia kunnonkohottajia. Ei itää pliirunpaarumia halissa ilman kunnon kestävyyspohjaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti