sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Su 01.02 Vuosi 2014

Vuosi 2014 oli melkoisen rikkonainen. Aina kun joutui lepäämään, niin sen jälkeen meni viikko että pääsi oikeasti taas harjoittelemaan linkkaamatta. Vuoteen tuli kaksi hyvää kuukautta ja kaksi kohtalaista, muut oli sitten sellaista räpellystä. Toisaalta vuositasolla pääsin taas kilometrillisesti melkein normaalitasoon, mutta tehot jäi vielä heikoiksi. Hiihtoa ei tullut kilometriäkään johtuen lumitilanteesta ja siitä että olin kuukauden Addis Abebassa. Touko-kesäkuu oli ihan hyvää harjoittelua, mutta sitten meni takareisi, joka vaivasi aika pitkään. Loppuvuodesta sitten polvet oli aivan hajalla ja "terveen polven" kipu laittoi hieman huolestuttamaan. Aloitinkin uudenvuodenjuoksun jälkeen "pakkolevon", mutta siinä kävi niinkuin monesti ennenkin että tulin lepäilyn aikana kipeäksi ja tauti olikin aika sitkeä.
Viimeviikolla kaksi lyhyttä lenkkiä aivan törkeillä keskisykkeillä. Niin olihan jossainvaiheessa kaksi kevyttä sauvakävelylenkkiä, mutta en laittanut edes mittaria käteen.
Tälläviikolla 10 harjoitusta joista 5 perinteisen hiihtolenkkiä. Päätin että en hiihdä alle 25km:n lenkkiä ja se piti. Juoksua tälle viikolle 32km ja hiihtoa 142km. Sykkeet on edelleen korkeat, mutta hiihdossa niitä on helpompi säädellä kuin juoksussa. Tai toisaalta en kyllä paljoa vilkuile sykkeitä hiihtolenkillä. Ylämissähän ne nuosee melko korkealle ja alamäissä/tasaisella laskee, eli eräänlaista vauhtileikittelyä sykkeillä.

Parit käppyrät:

Polvivaiva alkoi jo 2009, mutta sain kuitenkin treenattua vuoden 2010 kohtalaisesti. Juoksin Hampurissa juuri ja juuri B-luokan, joten pääsin Joutsenon SM-maratonille, missä oli täysi kulkemattomuus. Keskeytin jossan 30km:n paikkeilla ajatuksena yrittää Frankfurtissa uudelleen, mutta se jäi...

Tässä kuukausikohtaiset kilometrit, jossa näkyy käytännössä 1,5 vuoden juoksemattomuus. Aikamoista haitariliikettähän nuo kuukausikilsat on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti