sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Su 22.02 vko 8

Alkuvikko meni vielä jonkin virustaudin poikasessa. Maanantai pitikin pitää ihan lepopäivänä. Hyvä näin. Limaklimppejä irtosi kurkusta lenkeillä ja nokkakin vuoti. Tiistain hallitreeni hieman aukaisi paikkoja ja perjantain mäkivedot onnistui vauhdillisesti ihan hyvin ilman ylilyöntejä.
Tänään oli pyörätiet aika surkeassa kunnossa. Vain aivan paikoin pääsi juoksemaan auratulla tiellä. Lenkki jäikin 22km:iin, mutta harjoitusvaikutus oli kuitenkin ihan riittävä.
Akilles on vaatinut taas oman huomionsa. Pitäisi vaan muistaa antaa joka lenkin jälkeen kylmää...
Mikä parasta sykkeet on nyt normalisoituneet.




3 kommenttia:

  1. Kun vietit tässä edellisinä vuosina pitkää taukoa juoksusta ja pyöräilit paljon, niin onko antaa jotain hyvää vinkkiä juoksua tukevista jalkajumpista tai vastaavista? Hyppiminen on tämän mun vaivan kanssa ankarasti kiellettyä, mutta muutoin koetan kyllä jotain jalkoja vahvistavaa välillä harrastaa. Tuo pyöräily on kyllä hyvää touhua kunnon ylläpitoon, mutta se kuitenkin ottaa jalkoihin aivan eri tavalla eikä huvittaisi omistaa täysin sellaisia "pyöräilijän kinttuja" kun taas pääsee juoksuaskelia kesällä ottamaan.

    VastaaPoista
  2. Vaikka minulla mielestäni jalat ottaa helposti massaa lisää, niin ei ne pyöräilystä nyt niin kovasti paisuneet. Pyöräilyllä saa hyvää peruskuntoa, mutta ainakaan minulla sen siirtäminen juoksuun ei onnistunut. Jos oli pystynyt edes pari kertaa viikossa juoksemaan, niin se olisi ollut eri juttu. Itse tein pääosin kaikki lenkit maantiellä junnaavalla 25-28km/h vauhdilla. Olisi kannattanut tehdä sellaisia ~3-5km:n veteotreenejä. Maastopyöräily on luonteeltaan hieman erinlaista. Siinä tulee automaattisesti vauhtileikittelyä, mutta joutuu taasen välillä vääntämään hieman voimallakin(ainakin minä).
    Jotakin tyon pyöräilyn rinnalle kannattaisi ottaa, mutta mitä? Rullaluistelu? Sauvakävely rankassa maastossa?

    VastaaPoista
  3. Itsehän en tällä hetkellä edes kunnon maantiepyörää omista, vaan sotken kaikki lenkkini maastopyörälläni. Minua ei haittaa vaikka se ei tiellä kovin hyvin rullaa, pääasia kun on kunnon ylläpito eikä vauhti. Olen samaa mieltä, että maastoradoilla ajo palvelee enemmän juoksua kuin tasainen maantiejunnaus. Takavuosien kokemuksella luulen, että minulla on ihan sama juttu tuon juoksukunnon suhteen. Saan kyllä pidettyä pyörän kanssa varmaan jonkinnäköistä peruskuntoa yllä, mutta juoksukunto voi olla sitten tauon jälkeen jotain ihan muuta. Tää vaiva on nyt niin pottumainen että ei salli lainkaan juoksua ennen operaatiota ja operaation jälkeenkin kestää pari kuukautta ennen kuin pääsee lenkkitossujen päälle.

    VastaaPoista