perjantai 30. maaliskuuta 2012

Cross-country route 30.03.2012








9 kommenttia:

  1. Suomalaisille sopivat olosuhteet:)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoiselta näyttää... Mutta toivottavasti olosuhteet tosiaan suosii suomalaisia :).

    VastaaPoista
  3. Kerrankin kunnon maastojuoksua! Suomalaiset maastojuoksukisat on juoksua pururadalla ylös-alas. Ei kiva. Maastojuoksu on parhaimmilaan vaihtelevassa maastossa, polut, märkä, ylämäet, yms. Näyttää vaan että pukkaa lisää lunta.
    Paha paikka mielestäni on tuo Neron portaat, mikä näkyy kuvissa "kivetyksenä", siihen kun pukkaa ~20 juoksijaa kerrallaan... Se tilanne kannattaa ennakoida. Rata "ohenee kapeaksi". Jos järjestäjät ei tee jotain, niin siellä on "kraattereita", jotka on on nilkoille hubaa. Ei muuta kuin perinteinen maastojuoksutaktiikka, että alussa täysiä, että saa hyvänt asemat.
    Markolla ja Vaitsalla on hyviä haastajia tilastojen perusteella(Vanhoja tilastoaikoa) ;)
    Sannalla tulee hieman ruuhkaa. Tsemppiä kumallekkin!!!!

    VastaaPoista
  4. Suunnistusnastarit on ainoa järkevä valinta jalkineeksi.

    VastaaPoista
  5. Voit olla oikeassa. Jos viilataan pilkkuja, pitäisi lukea sääntökirja piikeistä. Toisaalta.... Maastojuoksuissa yleensä käytetään vähintään 12m:n piikkejä. Mitähän Harjun kentän pinta tykkää siitä? Jos olisi minun kenttä, niin en antaisi juosta siinä pitkillä piikeillä. Kannattaa varmaan varautua ainakin kahteen/kolmeen vaihtoehtoon: nastarit/piikkarit/suunnistusnastarit. Jos itse saisin valita, niin ottaisin suunnistusnastarit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alla kopio IAAF:n säännöistä kohta 143. Sen mukaan saisi käyttää suunnistusnastareita (alle 11 piikkiä ja alle 9mm). Ja taas ei saisi käyttää piikkareissa yli 9mm piikkejä, koska maastojuoksun reitti menee urheilukentällä.


      Piikkien lukumäärä
      3. Jalkineiden anturan ja kannan tulee olla siten suunniteltu, että niissä on mahdollista käyttää enintään 11 piikkiä. Käytössä voi olla mikä tahansa määrä piikkejä aina 11 kappaleeseen asti, mutta piikkien kiinnityskohtien määrä ei saa olla yli 11.
      Piikkien mitat
      4. Kun kilpailu käydään synteettisellä pinnoitteella, ei anturasta tai kannasta esiin tuleva piikin osa saa olla pitempi kuin 9 mm paitsi korkeushypyssä ja keihäänheitossa, joissa se saa olla korkeintaan 12 mm. Piikin tulee olla mitoitettu niin, että vähintään sen ulomman (eli kärjen puoleisen) puolikkaan tulee mahtua 4mm x 4mm neliön muotoisen reiän läpi.

      Poista
    2. Hyvä Carlos!!! En jaksanut itse tutkia, koska asia ei koskenut minua henkilökohtaisesti!
      Muistin että piikkien korkeus oli 8mm. Säännöt on kuitekin säännöt. Jos olisin osallistunut, tutkimatta sääntöjä, olisin lähtenyt pikkareilla piikit 12...15mm.

      Poista
  6. Voi veljet mitka olosuhteet, eihan tummoisella pinnalla pure nasta eika kumi, saatikka piikki,taitaa se kuntopuoli olla arvossaan tommosella alustalle.Terveisin silta, missa ei ole lunta. TV HART

    VastaaPoista
  7. voiks pururadalla juosta 8mm piikeillä ku olis kiva juosta maastojuoksua piikkareilla! =)

    VastaaPoista