sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Su 29.04 3. toimenpide

Viime yönä klo 02 jälkeen piti olla ravinnotta. Eipä tuo vatsa olisi oikein ottanutkaan mitään sisään.
Pääsin lopulta noin klo 15 leikkaussaliin. Toimenpiteet taisi olla samantyyppiset kuin viimeksi. Viimeksi tosin nukuin melkein koko operaation ajan. Nyt sain pysymään itseni ehkö 2/3 hereillä. Olihan siellä taas melkoisesti irtohaituvia ja desin verran imettiin märkää poies. Suolaliuosta meni noin 11 litraa huuhteluun. Toivon todellakin että nyt huuhtelusta olisi olikeaa apua. Heräämössä meni pitkään että saatiin kipu siedettävälle tasolle ennen kuin he saivat luvan toimittaa minut takaisin osastolle. Tulehdus(CRP) arvojen kehitys on ollut/päivä 320/280/250 ja tänään 200. Odotettavissa tosin on että ne taas huomenaamuna kohoaa sorkkimisen takia.

Nyt se tämmöisessä paketissa. Koipi on taas siteessä varpaista nivuseen. Toivottavasti se auttaa pohkeen turvotukseen, sillä se on niin pinkee että jos neulalla pistäis, nin jotain nestettä lentäisi kattoon asti. Polvea huuhdelaan niin kauan että saadaan mies tolkkuihin. Ajatellaan positiivisesesti ja uskotaan että tämä toimenpide auttoi.

14 kommenttia:

  1. Pidetään peukkuja ja toivotaan parasta. Syksyllä ollaan Vantaalla viivalla;)

    VastaaPoista
  2. Asiaa sen paremmin tuntematta, mutta kun nuo sepustuksesi lukee, niin olisiko ekassa operaatiossa sattunut jonkin asteinen hoitovirhe? Eihän tuon (itsekin kokeneena) pitäisi niin kaksinen toimenpide olla, että ukkoa pitää "teholla" hoitaa...tämä ei tietenkään lohduta pätkääkään, mutta kun v..uttaa puolestasi.

    AS

    VastaaPoista
  3. Vaikijaksi on homma männy. Pikasta omille tolpille toipumista...

    VastaaPoista
  4. Asiahan on hyvinkin pitkälti niinkuin AS sanoo. Nyt vaan vaan pitää yrittää korjata tilanne ennalleen. Olen valmis vaikka useampaankin huuhteluun jotta saadaan pöpöt pois.
    Mutta miksi antibiootit ei poista tulehdusta? Onko polvessa liikaa pöpöjö?
    On tämä niin vaikeaksi mennnyt että toivoisi jo normaalia terveitä päiviä.

    VastaaPoista
  5. Voimia sinulle Jari toipumiseen! Tärkeintä on saada mies terveeksi ja mieshän saadaan!

    Mä olen kerran ite joutunut sairaalaan infektiotautien osastolle marraskuussa 2001, kun ihan viattoman näköisestä hiertymästä pääsi bakteeri sisään ja nilkka paisui kuin pallo ja oli tulipunainen ja kuumetta oli 40. En muista, mitä mulla oli silloin CRP, mutta 3 kertaa päivässä laitettiin antibioottia suoneen. Viiden päivän jälkeen pääsin pois sairaalasta, jonka jälkeen söin antibiooteja pillereinä vielä 3 viikkoa.

    Vaikka sun tilanne näytää olevan pahempi kuin mitä mulla oli silloin, uskon, että ennen pitkää antibiootit tehoaa ja ne tappaa noi pöpöt. Maratoonarin kone on vahva ja se kestää sellaiset myrkyt, että jossain vaiheessa se voitaa noi bakteerit. Kesto ratkaisee ton taiston.

    VastaaPoista
  6. Ehdin jo olla onnellinen puoletasi,nyt tuli hidaste mutta vielä juokset ja kovaa.Olen siitä ns.satavarma.

    VastaaPoista
  7. Joo, kyllä tämä nyt näytti menevän kestävyystaisteluksi. Kaikki ne jotka tiedän saaneen pahaan tulehdukseen antibioottia suoraan suoneen, ovat parantuneet nopeasti. Tämä nyt ei vaan näytä olevan sellainen tapaus, vaikka tiedetään tarkalleen ne kaksi bakteerityyppiä, mitkä jyllää polvessa.

    VastaaPoista
  8. Illalla 38, yöllä 02:00 38, aamulla hieman alle, päivällä yli 38, iltapäivällä liki 39....

    Puoliltapäivin kidutuslaitetta, mutta koukistuskulmaa piti pienentää 10 astetta.
    Tulehdusarvo aamun verikokeista 130. Polvessa kuitenkin liikekipu ennallallaan, eli ei mitään liikettä ilman apua ;(

    Onneksi Miika kävi taas moikkaamassa työkeikallaan. Edes jotain piristystä synkkään päivään.

    VastaaPoista
  9. Onneksi tuo CRP on laskenut selvästi! Se on hyvä merkki. Kunhan se laskee tarpeeksi, kipukin varmaan vähenee.

    VastaaPoista
  10. Onneksi joo. Samalla varmaan vähenee tämä kuumeilukin.
    Odotan mielenkiinnolla huomenaamun tuloksia.

    Toisaalta tuo liikekipu, vaikka en oikeastaan pysty liikuttamaan jalkaa omin voimin, johtunee tuosta luu ja rustopintojen puntaaksi sheivauksesta. Ei ole mitään käsitystä kauanko kestää ennenkuin pinnat palaa normaaliksi. Huomenna on oneksi arkipäivä ja normaali lääkärinkierto. Täytyy vähän udella..

    VastaaPoista
  11. Hyvinhän se mies näytti jakselevan sairaalan tamineissa. Toivottavasti sait päivän Keskisuomalaisen käsiisi jostain. :)

    VastaaPoista
  12. En sitten jaksanut tänäänkään poistua huoneesta etsimään lehteä. Olisi pitänyt soittaa hoitsu auttamaan smurffihousujen jalkaanlaitossa. Jospa sitten huomenna :)

    VastaaPoista
  13. Huomenna sitten ja vaikka ilman housuja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, pääsisimpähän sitten ainakin toiselle osastolle ;) Kaikki vaihtelu on tässä vaiheessa positiivista.

      Poista