sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Vko 30/24 Sekalaista

 


Maanantaina tein vielä yhden lakkareissun josta tuli maastopyöräilyä ja kävelyä yhteensä 17km ja reilu 4h. Illasta laittelin cyklocrossia tas ajokuntoon eli ilmaa kumeihin ja rasvaa ketjuihin. Tein testilenkin käymällä keljonkeskuksessa. Vähän ennen kauppoja ajoin todennäköisesti metallisen kiinnityspannan päällle ja takakumi puhki. Lukitsin pyörän liikennemerkkiin, kävin kaupassa ja talutin pyörän kotiin. no, tulipahan samalla oikaistua takavanne kun vaihdoin uuden sisuskumin.

Tiistaina tein sitten cyklolla Savion lenkin 70km. Ei ollut oikein ketju syönnillään ja niska ja hartiatkin puutui mutta tulipahan tehtyä.

Keskiviikko aamuna banaanin voimilla kiersin juosten Hahiperän lenkin eli tuli maastojuoksuakin. Jäykkää ja hieman väsynyttä menoa... ja sattui tietenkin polven takaiseen jänteeseen. Iltalenkkinä 30km MTB ajelua alussa maastossa ja loput pyöräteillä.

Torstaina oli vuorossa pidempi 80km:n MTB lenkki puoliksi hiekkateillä ja asfaltilla. Renkaissa kovat paineet joka ryskytti hiekkateillä käsiin kun en viitsinyt vähentääkkää ilmaa. Viimeiset 30km vastatuuleen joka söi mistä ja reisiä.

Perjantaina lyhyt kauppapyöräily ja kevyt 7km:n juoksulenkki. Ei tuntunut hyvälle.

Lauantaina otin tietoisen riskin. Ajoin aamusta cyklolla Kuohulle jossa oli Lampsin lenkki. Piti ajaa rauhallisesti mutta tuulettomassa kelissä vähän lipsahti ja Kuohun pikkuteille kääntyessä oli keskari 29,9km/h :-) Pyöräilyä 27km ja juoksua 13,8km: WU+ 8,1km + CD. Ensimmäiset kolme kilsaa sattui jänteeseen ja sen jälkeen turtui loppuverkkaan asti. Kakkosen kohdilla yksi isompi nousu ja puolessa matkaa kaksi. Nuo puolenmatkan nousut oli raskaita ja hitaita. Ihan selkeesti juoksemattomuus näkyi ja tuntui. Edellisen kerran olen juossut Lampsin lenkin 25v sitten ja noin 7min nopeammin. Harjoituspäiväkirjassa ei ollu aikaa mutta paikan päällä yksi entinen juoksija muisteli aikoja että olisin hävinnyt hänelle puoli minuuttia. Kunto on katoavaista :-) Sainpahan kuitenkin hienot villasukat joten korvaa hyvin 10 euron osanottomaksun.

Tänään sunnuntaina oli kevyttä MTB ajelua vaihtelevalla alustalla. Loppupuolella tuli kunnon vesikuuro ja sen myötä kylmä. Sunntasinkin pyörän kotia kohti mutta kun aurinko alkoi paistaa lämpimästi niin tein vielä pikku lisälenkin ja matkaksi tuli 43,5km. Hyvä palauttava lenkki.

Viikkoon pyöräilyä 278km ja juoksua 31km.

Olen laittanut jänteeseen kylmää mutta en osaa sanoa onko se yhtään auttanut. Eilen aloin laittaa myös finalgon voidetta/linimenttiä jotta saisi lisää aineenvaihduntaa jänteeseen.

Huomisesta en oikein tiedä mitä tekisi ettei vamma pahenisi. Hieman tässä on käynyt mielessä että pitäisikö kaivaa sauvat esiin ja tekisi mäkisessä maastossa sauvakävelyä. Se että kärsiikö siinä tehdä juoksu osuuksia, tiedä en. Tai pystyyhän niitä tekemään pienen kivun kanssa mutta onko se järkevää...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti