tiistai 13. huhtikuuta 2021

Vko 15 (12.4 - 18.4)

 Ma

MTB 30km

Kävin hieman kauempana kaupassa ja hieman liikuntaakin samalla. Paikkoihin ei sattunut pyöräillessä mutta pyöräilyn jälkeen tuttu särky selkäpuolella.

Ti

13km: 2km + TV8km + 3km

+8°C Takareidet edelleen jäykät. Varsinkin vasen joka tuntui oikeastaan enemmän hölkässä. Pyörätiet oli putsattu lukuunottamatta korkeakosken suulta alballe. Reitti vanha tuttu alamäkivoittoinen ja myötätuuliavusteinen. Tuli jo kutosen kohdalla mieleen lopettaa TV(PK2) kesken kun ei pystynyt yskäisemään kurkkuun noussutta limaa pois. Lenkin jälkeen särki taas lapaluun seutua. Takareidet saattaapi olla taas huomenna jäykät. Kun särky alkoi jo aamusta, niin laitoin soittopyynnön kyllön terveyskeskukseen. Ei vaan kuulunut takaisinsoittoa... Eihän noille vammoille mitään voi tehdä, mutta jos sais reseptin kuussatasiin buranoihin. Voisin ehkä heittää pois nuo 2018 vanhaksi menneet tabut.


Ke

TV Kevyt 11,9km

+6,5°C  Ensimmäiset neljä kilsaa meni mukavasti ja rennosti mutta sitten alkoi sattumaan polveen. Huomasin kyllä jo eilen että etureidet on melkoisen tiukat. Ei ole lihakset vielä tottuneet juoksuun. Pitää vaan nyt kiinnittää huomiota polvenkin huoltoon.

Vasta tänään iltapäivällä soittivat kyllöstä takaisin. Enpä viisastunut mitään...nyt vaan pitää soittaa huomen aamuna uudelleen ja yrittää varata lääkäriaikaa päivystykseen. Normi vapaa aika kuulemma olisi ollut vasta toukokuun puolessa välissä.


To

TV Kevyt 13km

+10,5°C  Tänään oli polvi jo hieman parempi eli kivut oli normaalitasolla ;-) Juoksu kulki ihan ok eikä takareidetkään kirranneet pahasti. Hieno homma että pyörätiet alkaa olla putsattu sepelistä. Vielähän siellä pölisee ennenkuin saadaan rankkasateet. 

Kävin aamupäivällä omalääkärillä kyllössä. Lääkärihän käyttäytyi ihan ammattitaitoisesti, vaikka veikein minulta aiemmin kuorma-autokortin päätällin jälkeen, ja sain lääkettä enemmän kuin pyysinkään, osasta jopa kieltäydyin. Isolla purkilla kuussatasta buranaa pärjää pitkälle. Sain vahvempiakin kovimpiin kipuihin. Sain lisäksi kuntoiluluvan kivun antamissa rajoissa. Pystynhän minä pyöräilemään ja juoksemaan ja vaikka hiihtämääkin, mutta kivut tulee vasta suorituksen jälkeen, kuten nytkin.

Oikeastaan tänä aamuna olisi ollut viimeinen hiihtomahdollisuus...no ehkä huomenaamunakin vielä mutta taidan viimeistään viikonloppuna putsata sukset liistereistä ja laittaa kesävahat pohjiin. Nyt taidan tosin laittaa hieman erinlaisen kesävahan kuin mitä olen tottunut laittamaan.


Pe

Hiihtoa (P) 33,33km

-3,6°...+0,8C  Tänään piti olla ohjelman mukaan kuussatasten päivä mutta illalla alkoi näyttämään että tulee vielä pakkasyö joten otin sukset sisälle lämpenemään. Aamulla lisäsin hieman lisää liisteriä ja suksi toimikin ihan hyvin vaikka olikin paikoin jäätikköä. Yllättäen ei oikein löytynyt käsistä sitä tehoa mitä olisi odottanut kun ei ole moneen päivään hiihtänyt. Ehkä se johtuikin siitä... Oli juomavyö mukana mutta ei oikein ollut fiilistä hiihtää pidempää. Tulipahan kuitenkin hieman yli keskiarvolenkin kilsojen ja sai sen 1300 ylitettyä reilusti. Tänään taisi ollakkin viimeinen päivä kun latuja kunnostetaan. Luntahan riittäisi soidenlammen ympäristössä vielä jonkin aikaa. Kaatopaikan puolella lähimpänä lampea lopuu lumi ensimmäisenä mutta muualla sitä on vielä reilusti. Iltapäivällä ehkä vielä hieman hyötypyöräilyä...


La

12km: 3,8km + 8x600m/2min + 3,5km

+12,3°C  Oli jo alkuverkka jäykkää menoa. Alkuverkkaan sisältyi 2x ab.100m loivaan myötäleeseen. Suurin ongelma noissa vedoissa on tällä hetkellä vauhtikapasiteetin puute. Viimeiseen vetoonkin sai maksimisykkeen vain 165:een. Parittomiin vetoihin tuli alussa pieni myötäinen mäki, parillisissa sitten toisinpäin kun veti edestakas. Parittomissa oli ehkä hieman enemmän vastatuulta. Kesken vetoharjoituksen alkoi vuotamaan nenästä verta. Onneksi oli vielä lunta maassa niin sai vuotoa hieman tyrehtymään. Vaatteet meni kuitenkin pesukoneeseen. Oikeastaan ohjelmassa oli kuusi vetoa mutta taisi mennä pasmat sekaisin tuon verenvuodon takia :-) Mittari vaihtoi joka vedossa näyttönäkymää. Luulin että paidan hiha painoi nappuloita, mutta kun laitoin mittarin paidan päälle niin sama homma jatkui edelleen. Veryttelyissä ei tätä ongelmaa ollut...ihme homma.


SU

TV Kevyt 16km

+13,5°C   Piti juosta jyväsjärvi ympäri mutta oli senverran väsynyt että jäi väliin. Eihän siinä kyllä olisi tullut paljoa enempää... Olihan tuo kuitenkin pisin juoksulenkki yli kolmeen kuukauteen.Alhaiset sykkeet... kuten vauhtikin.

Akilles oli aamulla hieman jäykkä mutta ei juoksussa tuntunut. Polvi oli alussa vähän arka mutta suurimman osan lenkistä pystyi unohtamaan koko asian. Yläkropassa ei ole tapahtunut parantumista. Nytkin on kylmäpussi tuolin selkänojaa ja selän välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti