tiistai 19. kesäkuuta 2012

Ti 19.06 Paluu työ"elämään"

Viime viikolla ei pystynyt tekemään mitään fyysistä, jos ei oteta huomioon sunnuntain mummonpyöräilyä. Olin lähdössä kiertämään Tuomijärveä, kun Jyrki pöllähti juosten vastaan. Mies oli jopa tullut piipahtamaan Suomessa ;) Ajelin siinä ajankulukseni Jyrkin matkassa. Tuli siinä varmaan pari tuntia ulkoilua ja kokemuksia vaihdettua.

Maanantaina oli paluu työelämään. Hieman pelkäsin että mitä tuo polvi tykkää päivän istumisesta. Hiemanhan se jäykistyi, muttei mitään pahempaa. Lääkitys oli tosin kunnossa. Maanantaille työmatkapyöräilyä ~20km. Pyörän päältäpois pääsy oli tosin mielenkiintoista.

Tänään nukuin hieman pommiin huonosti nukutun yön jäljiltä. Hybridissä kun on vielä nastarenkaat alla, niin tänään otin cyklocrossin esiin. Hieman arvelutti kun siinä on satula hieman alempana ja alhaisempi ajoasento, että kuinka käy. Ei tuo polvi ollut kuitenkaan moksiskaan. Kiersin Jyväsjärven ja matkaa tuli 17,5km ja keskinopeus 22,4km/h. Sippasin tosin hieman Viherlandian paikkeilla ja viimeinen nousu työpaikalle oli aikamoista tuskaa. ...elikkä yleiskunto parin kuukauden makaamisesta/lääkehoidoista vaan todella huono. Noh, kun polvi paraneeee niin kyllä se olotilakin paranee.
Iltasella satoi sen verran etten viitsinyt paljoa kierrellä. Pyöräilyä 8,7km - kv ~20km/h.

Polvessa edelleen suurinpiirtein samat liikerajoitteet kuin sairaalasta lähtiessä. Eli ei koukistu eikä suoristu riittävästi. Portaita pääsee ylös, mutta alaspäin mennessä "pitää" ottaa kaiteesta tukea.

3 kommenttia:

  1. No niin. Siitä se taas lähtee. Askel kerrallaan.

    VastaaPoista
  2. Eipä tuo polven jäykkyys mikään yllätys ole. Se olisi sitä jonkun aikaa vaikka kaikki olisi mennyt putkeen. Ja vielä leikkauksesta toivuttuaankin se polvi jää toista jäykemmäksi, mutta sitä ei huomaa kuin venytellessä.
    AS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä tietenkään. Toisalta sitä on sorkittu neljä kertaa, joten se tekee oman lisänsä soppaan.
      Jos et kuitenkaan mitenkään kuntouta polvea, niin on vaarana että se jää esim koukkuun. Polveen muodostuu kiinnikkeitä jotka pitää poistaa leikkauksessa. Tosin yksi ortopedi esitti että se puudutetaan ja väännetään väkisin. Siinä saattaa rutina kuulua ;)

      Poista