lauantai 15. helmikuuta 2020

Ti - La

Tämä uutinen sattui sopivaan saumaan: https://yle.fi/uutiset/3-11203733

Ti
a. -0,2°C 8,3km: 5km+6x100m+2,7km s.146/167
Paikoin oli liukasta kun pyörätiet oli pääosin jäätiköllä. Alamäissä eritoten sai olla varovainen. Ensimmäisessä ylämäessä juoksu tuntui jopa vahvalle. Se tunne meni kuitenkin nopeasti ohi :-) Sykkeet hieman koholla. Vedoissa hengitys taas tiukoilla ja takareidet kireinä. Ihme kyllä ei kuitenkaan tarvinnut pelätä että nyppäisi takareidestä. Loppujuoksu kotiin hieman väsyneillä jaloilla.

Eilen oli jalan hoitopäivä. Pari kertaa kylmää, leikkasin vanhat TENS pädit pienemmäksi ja teippasin ne kantapään etuosaan. Jotenkin vaan tuntui ettei saanut riittävästi virtaa paksun nahan lävitse. Pyörittelin palloa jalan alla ja loppuillasta otin Timo T:n tempun ensimmäistä kertaa kotona käyttöön. Minulla on ollut tätä varten jo pitkään kaksi vesiallasta kaapissa mutta vasta nyt testasin temppua ensi kertaa. Eli, vettä kumpaakin astiaan ja TENS johdot veteen ja jalat perään. En tiedä oliko tästä apua kantapään suhteen, mutta jos olisi ongelmia akillesjänteiden kanssa, niin hyvä hoitokeino. Hoito jatkuu. Kantapää ei tunnu juostessa vaan juoksun jälkeen. Nyt aamulenkin jälkeen kipeä mutta ei niin kipeä kuin sunnuntaina.

i. +1,1°C TV 8km + loppuverkka 4,8km 4:45km+5,8/km s.155/174 + 149/162
Vielä vaan on jäätä ainakin täällä ylhäällä. Ensimmäiset 1,5km oli jäätikköä ja Myllyjärvellä yksi peilijääosuus. Moottoritien varsi ja rantaraitti pääosin sulaa.
Ensimmäisellä vitosella vasen takareisi häiritsevän jäykkä ja arka. Joskus aikasemmin se oli oikea. Vaihtelu virkistää. Tuo kasihan on alamäkivoittoinen ja tänään vielä myötätuulivoittoinen. Ihan hyvä juoksu kuitenkin. Jospa sais tänään saunassa takareisiä hieman venymäään.

Olishan tänään ollut hiihkeliäkin ja ladut olisi ollut ajettu. Juostaan nyt kuitenkin ensiksi jalat kunnolla hajalle ja hiihdetään sitten...jos on vielä lunta.

Ke
a. +0,4° 6km s.145/160
Pieni kerros uutta lunta ja satoi edelleen. Ei kuitenkaan kovin liukasta. Takareisi kirras mutta muutoin nomaali aamulenkkituntuma.

i. +1°C TV Kevyt 10,7km 5,23/km s.138/153
Enpä tiedä pitääkö nuo tämänviikon aikasemmat sykkeet ihan paikaansa. Mittari valitteli lähettimen matalasta "akku virrasta". Tänään kun oli uusi paristo, niin sykkeet on selkeesti alhaisemmat. Voihan ne pittääkkin, on mitä on.
Reitti piti valitsin siten että tiesin ettei tällä reitillä ole kovin paljon loskaa ja jäätä. Eilinen painoi mutta suht rennosti meni takareidestä huolimatta.

Lenkillä havaitsin tapahtuman joka mielestäni kuvaa nykyajan ilmiötä. Ambulanssi ajoi keskussairaalantietä sairaalaa kohti vilkut päällä. Oikealta tuli autoja vihrellä mutta kukaan ei tuntunut väistävän ambulanssia joka meni suoraan päin punaisia. Minä, minä, minä ensin....ei väliä vaikka joku kuolisi ambulanssiin.

To
a. +0,3 4,8km+6x100m+2,6km s.150/167
Oliskohan ollut takareisi jo hieman parempi. Meinasin jo lähteä nastattomilla mutta onneksi en. Oli alkumatkasta jäätikköä ja puhtaat asfalttikohdat jäässä...ainakin Kypärämäkeen asti.
Alkumatka vajaa vitonen oli hitaampaa kuin normaalisti, mutta sillähän ei ole väliä, se vaan kuvaa kropan tilaa.

Pe 
ap. -2,5°C Hiihtoa 32km (P) s.129/158
Voitelin pidot hieman liian aikasin. Voitelun jälkeen tuli sentin verran uutta lunta ja pito oli karkealle/jääladulle. Eihän se luistanut ja meinasi hieman tökkiäkkin. Meno oli muutoinkin jostain syystä väsyneen oloista. Vasta loppuvaiheessa alkoi luistamaan ja hieman kulkemaankin.
Katapäähän (plantaarifaskia) se sattui tämä hiihtokin.

La
a. -3,3°=>-1°C Hiihtoa 51km (P) s.130/156
Samoilla voiteilla kuin eilen, paitsi että laitoin pikaluiston, jota en kyllä edes viitsinyt harjata. Tänään suksi toimi niinkuin pitikin. Onneksi olin ladulla jo ennen seiskaa, sillä vasta viimeisellä vitosella alkoi lumisade heikentämään luistoa. Hyvä keskivauhti johtuen hyvästä kelistä, mutta oli kulkukin huomattavasta parempi kuin eilen.
Yllättävän paljon tulee lunta ennen vesisadetta. Taitaa päästä taas ensiviikon loppupuolella hiihtämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti