sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Pe - Su (edit)

Pe
a. +6°C 6km 6,08/km s 129/151
No en olisi juossut noin hitaasti normaalisti. Naapuri lähti vähän aikasemmin omalle lenkilleen ja juoksin hänen kansaan kakkoseen asti. Näköjään hitaus jäi päälle ;-) ...mutta ei haittaa. Pikkasen jo hirvittää iltalenkki. Ei ole oikein kroppa iskussa. Jos ei kulje mihinkään, niin sovelletaan lennossa.

i. +12°C 18,4km: 3,6 + TV11,6km(s157) + 3,2km
Enpä olisi uskonut ennen juoksua että aika paranee toissa perjantaista. Oli sitten vaan näköjään palautunut. Yleensä alussa tulee vilkuiltua aloitusvautia. Nyt päätin että en katso mittari vaan menen helppoa rentoa juoksua. Samalla linjalla jatkoin aina puoleen matkaan asti. Viherlandian jälkeen meinasin juosta "harhaan". Yksi pyöräilijä haittasi hieman keskittymistä ja meni risteys pitkäksi. 
Puolisen minuuttia kovempaa kuin toissaviikolla ja sykkeet viisi pykälää alhaisemmat. Tässä tapauksessa en pidä sykkeiden alenemista hyvänä asiana. Toisaalta noihin kahteen muuhun vertailussa olevaan juoksuun ero ei enää ole mainittava.
Taas tuli "PR:t" vitoselta ja kympiltä :-) Viimeksi olen juossut tätä vauhtia kovempaa TV lenkillä elokuussa 2015.


La
a. +6,5°C 4km s 130/145
Vielä oli lihaksistossa lämpö päällä. Keli oli loistava ja lyhkäsissä tietenkin :-)
Vielä eilisestä. Aloitin siis kuitenkin eilen Meloxicam nappikuurin. Johtuiko sitten siitä vai ei, niin eilen iltalenkillä ja tänä aamuna polvi ei pettänyt alta. Eihän se kivuton ollut eilen mutta parempi. Vaikka eilen en saanut sykkeitä nousemaan, niin hengitys teki töitä enemmän mitä syketaso antaa ymmärtää. Tämäkin on mielestäni merkki rasitustason noususta. Mutta, mutta jos ei ole rasitusta ei myöskään tule kehitystä. Tämä on sitä tasapainoilua :-)

i. TV Kevyt 10,8km 5,17/km s 135/149
Ihan normi kulku. Ylämäet menin oikein hitaasti ja kävelinkin osan keskussairaalan mäestä kun kilsat pukkasi menemään yli suunnitelman. Hyvin vaikea ennustaa kuinka huominen viikon pisin tulee menemään. Pitäisköhän varautua kevyillä kengillä :-) Sadekkin aiheuttanee aikataulullista rukkaamista. En edes yritä katsoa kävelykisaa yöllä. Viimeöinen naisten maratonkin jäi kesken ja katsoin vain aamulla koosteen.

Su
TV Kevyt 23,4km 5,11/km s 140/155
Harvoin sitä on viikon pisin lenkki tehty ennen vartin yli yhdeksää. Vielä eilen illalla näytti sade-ennuste huonommalle kuin se sitten oli tänä aamuna. No, herätys oli 06:00 ja sillä mentiin. Tein ennen aamujumpan ja venyttelyn, jotta sai kropan hereille. Tupla-annos kofeiinia auttoi myös asiaa. :-) Alkumatka ja yämatka rauhallisesti ja ei se vauhti noussut päijänteen rannan hiekkaosuuksillakaan. Rantaraitilla 8km:n matkalla oli keskivauhti jo alle viiden. Näin se juoksualusta ja maastonmuoto vaikuttaa kilsavauhteihin. Nuo maksimisykkeet tuli loppuvaiheessa Kramsunkadun ja Keskussairaanmäen nousuissa. Pienimmissä ylämäissä ne jäi alle 150:n. Vertailuna viime sunnuntaina ks140. Nousua oli 191 ja tänään 228m. Taisi viime viikon lenkki olla kuitenkin rasittavampi kuin tänään.
Viikon suunitellut kilsat meni vajalla seitsemällä yli. Missään vaiheessa en pahemmin poikennut suunnitelmista, noita pikku ylityksiä vaan tuli miltei joka päivä. Toisaalta loppuviikosta sai tullakkin kun hokasin että tälle kuulle saattaisi saada 500km täyteen. Se vaatii huomiselta vajaa 13km ja sehän tulee helposti kahden lenkin päivällä.
Ensiviikko samalla sapluunalla jos kunto ja polvi kestää.
Laitoin sitten kumminkin kevyet (215g) ja hyvin vaimennetut DS Racer:it jalkaan. Nuo pohjassa olevat reiät vaan kerää kiviä ja päästää veden sisään... muutoin aivan loistavat kengät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti