perjantai 20. kesäkuuta 2014

Pe 20.06 Kiimasen Savulenkki

Aamulla kävin testaamassa kuinka tukiside pysyisi juostessa reidessä. Eipä tuo oikein pysynyt. Lähti valumaan 4,2km:n-5:04/km juoksussa.
Savulenkin starttiin klo 12 lähdin siis ilman tukisidettä. Ensimmäinen ylämäkikilsa meni hieman kovempaa kuin oli tarkoitus. Olin kuitenkin ajautunut vanhasta muistista lähtöviivan kärkikaartiin, joten pakkohan sitä oli juosta jotakuinkin porukan mukana. Ennen kakkosta alkoi sattumaan takareiteen ja meinasin jo kurvata lyhyemmälle reitille, eli keskeyttää. Rentoutin hieman juoksua ja sain pidettyä reiden hallinnassa, vaikka kipu ei mihinkään häipynytkään. Kipu oli sellaista tasaista koko matkan, mutta jos olisi tuntunut vähänkään nykäisyä, niin olisin pistänyt kävelyksi/hölkäksi. Aika pitkään juoksin Kykyrin Johannan kanssa samassa porukassa. Johanna veti ylämäet hieman kovempaa ja minä taas tasaiset. Vedinkin ihan tietoisesti ylämäet "varovaisesti". Kasin kohdalla, mielestäni pahimman mäen alun vedin rauhalliseti, mutta jyrkyyden loiventuessa aloin hieman kirraamaan vauhtia ja saavutin edellä meneviä. Viimeisen 0,8km josta suurin osa on loivaa alamäkeä, vedin turvallisen kovaa 3,16/km vauhtia. Jossitteluna olisin ehkä pystynyt aika likelle kolmen vauhtia, jos en olisi pelännyt tuota takareittä. Lämmintä kisan aikana +10...+13 astetta ja pilvipoutaa, eli ihanteellinen juoksukeli. Ensisijainen tavoite oli juosta paikkoja rikkomatta alle 40min ja hyvä suoritus olisi ollut 38min. Nyt aikaa meni 37:27, joten täytyy olla ihan tyytyväinen näillä tehotreeneillä.
Löysin tällaisen tietokoneltani:
Eli näytti olevan jo 19:sta kerta. Nuo 38...39 ajat selittyy kyllä Juhannuksella ;-)
Treeni: 16,8km: 3,6km+9,8km-3:49/km+3,4km. Data

Nyt on takareisi melkoisen kipeä. Laitoin siihen kotona "voiteita" ja vahvan tukisiteen. Kuulostellaan kuinka kipeäksi se tulee.

5 kommenttia:

  1. Ihan ok joo! Nyt kun vaan pääsisi tekemään hieman tehoja.

    KSML: http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/savulenkkia-taivalsi-ennatysmaara-osallistujia-saarijarvella/1838457

    VastaaPoista
  2. http://www.lannevesi.fi/Savu2014_tulos.htm

    VastaaPoista
  3. Harmi homma tuo takareisi. Voi kestää "tauti" pitkään....Toivotaan, että ei silleen käy ja pääset tehoille.

    VastaaPoista
  4. Niin voi. Malttais olla vaan ärsyttämästä sitä, mutta arvaa malttaako ;-)

    VastaaPoista