sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

29.06 vko 26

Ruutukaappaus taulukkolaskennasta:

Paremmalla ajalla lisää...

Savulenkin jälkeen oli pitkään täydellinen kulkemattomuus. Kisassa vielä happi kulki ihan normaalisti, mutta sen jälkeen oli jonkinmoista "ahdistusta". Toki kävihän se kisa lihaksistonkin päälle. Olihan se tähän kuntotasoon nähden aika nappisuoritus.
Tiistaina lähdin Kesäillan kirmaisuun vaikka reisi olikin melkoisen kipeä. Laitoin reiteen liimasiteen, joka pysyi paikoillaan alkuverkan ja kisan, mutta irtosi jo loppuverkassa. Myöhästyin pikkasen lähdöstä, mutta sillä ei ollut vaikutusta suoritukseen. Elimmistö oli vaan niin väsynyt ja happi ei kulkenut. Tavoite oli parantaa viimekertaista suoritusta puoli minuuttia, mutta jäinkin ainakin 40s edellisestä ajasta. Eipä tuo oikein nostanut hymyä huulille.
Tostaina oli tarkoitus tehdä TV puolipitkä, mutta se vaihtui viimemetreillä TV reippaaseen. Ajoin autolla Alban rantaan ja lähdin alkuverkan jälkeen paukuttamaan noin neljän minuutin kilsavauhtia. Kasin paikkeilla alkoi jo tuntua että onko tarkoituksenmukaista vetää koko kierrosta samaa vauhtia. Painoin kuitenkin koko kierroksen kun olin lähtenyt. Keskivauhti vajaasen 12,8km:n matkaan jyväsjärven rannassa 3:59/km. Ei tuo mennyt tuntuman mukaan ihan reippaan haarukkaan, vaan treenistä tuli reipas/kova harjoitus. Treeni kuitenkin ehkä pikkasen aukaisi paikkoja. Laitoin treeniin eka kerran lidl:istä ostamaani kinesioteippiä. En laittanut sitä takareiteen normaalin ohjeen mukaisesti, vaan sen mukaan mikä tuntui mielestäni oikealle kipualueen mukaan. Teippi toimi mainiosti, vaikka hieman sitä aluksi epäilinkin. Joku epäili juoksufoorumin naamakirjassa lidlin teipin laatua, mutta mielestäni jos se pysyy viisi treeniä ja suihkua ja olisi pysynyt vielä pidempääkin, niin teippi toimii ja haukkuu hintansa.
Perjantai oli palautava päivä ja aamulenkki oli erittäin palauttava, kun lenkillä oli pokkari mukana ja nappailin hieman luontokuvia. Iltalenki kulkikin jo sitten ihan normaalisti siihen nähden että edellisenä päivänä oli rasittava treeni.
Lauantaina klo 9:30 viikon pitkälle. Jalat oli hieman väsyneen tuntuiset, mutta jaksoin lenkin kuitenkin ihan kohtalaisesti. Keli mitä ihanteellisin +16°C. Illalla elimmistö oli hieman ihmeissään että missäs se päivän toinen treeni viipyy ;-)
Sunnuntaina samaan aikaan normilenkille. Lenkin pituudeksi olisi harjoitusohjelman mukaan riittänyt lyhyempikin, mutta lenkki kulki ihan mukavasti Miikan matkassa eikä vauhti ollut liian kovaa, vaikka rankka maasto toikin oman rasittavuutensa. Liittyipä laajavuoren takamaastossa Timokin pölkypyörällä seuraan ja parin kilsan verran mukana Samuli, joka juoksi savulenkillä kympin 36,30:n pintaan.

Viikosta tuli määräviikko kuten oli tarkoituskin, koska elimmistö ja reisi ei ottanut vastaan kovempivauhtista treeniä. Loppuviikosta reisikin alkoi olla jo huomattavasti parempi, vaikkei vieläkään kivuton. Saa nyt sitten nähdä koska sitä uskaltaa alkaa taas ottamaan hieman tehoja irti. Taitaa kuitenkin olla turvallisempaa ja varmenpaa lähestyä tuloskuntoa määrän ja reippaan puolelta, kuin kovien ratatreenien kautta. Aikaahan se ottaa hieman enemmän ja kympin "hyvään" kuntoon ei ehkä pääse vielä tänä kesänä.

Vaikka tuosta kk-määrästä puuttu yksi päivä, niin en päässyt ihan tavoitteeseen. Yksi viikko meni kokonaan perseelleen takareiden takia ja toinen viikko meni puolitehoisesti hölkäten. Kuukauteen viisi ja puoli kovempivauhtista ja vain kaksi pitkää treeniä.

3 kommenttia:

  1. Hyvää määrää tulee ja tehoakin alkaa olla. Ukko menee vielä syksyn maralla kovaa !!

    VastaaPoista
  2. Markku, Hieman realismia peliin. Ei yhdellä "määräviikolla" kuuhun mennä, Kuten juna(maraton 2:18 ja risat) sanoisi. Tehot on sitä että ne ei riitä edes vielä maratonvauhtiin. Saatika sitten että olisi "ylimääräistä" vauhtikapasiteettia.
    Aina ei ylipositiivisuus iske ;-)

    VastaaPoista
  3. No äläs ny, pienellä tehonlisäyksellä kunto putkahtaa esiin varmasti. Savulenkki kertoi jo jotain. Ei tässä yltiöpositiivisia olla, enemmänkin toteavalla kannalla. Tietysti riippuu mihin sen oman riman asettaa.
    "Kovaa" tarkoittaa joka tapauksessa hieman eri asioita riippuen mistä kattelee...

    VastaaPoista