maanantai 16. syyskuuta 2024

Vko 28/24 Kova 1?

Ma

ap. MTB 20km

+9...12°C  Oli jo melkein tavivaatetus päällä. Mennessä ne oli ihan ok mutta palatessa oli jo liikaa. Kyllä meni ketjujen tilaus saksasta hankalaksi. ...tai tilaus oli helppo mutta toimitus takkusi.

i. TV Kevyt 9km ks. 128  5,16/km

+14°C  Kello tykkäsi kevyestä juoksusta ja sykkeetkin oli alhaiset. Voipi olla että huominen vetotreeni jää välistä. Takareisi on niin jäykkä että ainakin olisi järkevää antaa sille aikaa normalisoitua. Taisi olla äkistään kolme kehittävää treeniä/viikko liikaa lihaksistolle. Jospa kävisi aamulla vähän hölkkäämässä ja kuulosteli että onko se yhtään parempi. Voisihan sitä tehdä TV treenin (PK2) ja yrittää pitää lopussakin vauhdin riittävän "kevyenä".


maanantai 9. syyskuuta 2024

Vko 37/24 Uusi alku?

Ma

i. TV Kevyt 9km ks. 134  5,16/km

+22°C  Harvoin sitä pääsee juoksemaan ilman paitaa kun syyskuu on jo näinkin pitkällä. Juoksu tuntui ihan hyvälle mutta niinhän se aina jokus tuntuukin pyörälenkin jälkeen. Eikä sattunut mihinkään! Täytyy nyt kuitenkin aloitella varovaisesti. Viime viikko oli jo hyvää totuttelua kun tuli neljä juoksupäivää. Tosin viime viikolla ei tullut yhtään sauvalenkkiä. Muilla viikoilla tuli sauvalenkin yhteydessä kuitenkin jonkin verran juoksua vaikkakin vain alamäkiin. Huomenna olisi ollut Vaajakosken kentällä Hippoksen Maratonkerhon järjestämä Cooperin testi mutta se jää väliin. Ensinnäkin se lupaili aikamoista tuulta (8m/s) ja olisinko sitten kuitenkaan viitsinyt lähteä pyöräilemään sinne asti cooperin takia. 

Päivitän nyt tätä blogia ainakin toistaiseksi päivittäin jos tuo polventakainen jänne kestää juoksua.


Ti

a. Aamuhölkkä 6km ks. 133  5,37/km

+16,2°C  Etureisi edelleen jumissa. Kolmesti jo olen antanut sille peukaloa lyhyen ajan sisään mutta pitänee vaan jatkaa. 

i. 14,5km: VU + 5 x Korkeakoski ilman siltaa / 2,5min + CD

+22°C  Tuuli! Nyt kävi selkeesti lihaksiston päälle. Johtunee siitä kun ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä tällaisia. Kova etelätuuli. Ylistön puolelle ei sopinut tuuli ja rantaväylän puolella oli myötätuuli. Myötäistä ei kyllä huomannut kuin parissa kohdassa. Katsoin että olen olen tehnyt elokuussa -23 saman harjoituksen. Tänään selkeesti kovemmat sykkeet.  Kuvassa oikeanpuoleiset ajat on tämänpäiväisiä.


Ke

i. TV Kevyt 9km ks. 128  5,23/km

+15,3°C  Olipas mukavan viileää. Alussa jalat oli todella jäykät mutta sulivat aika nopeasti. Keskisykkeen perusteella hyvinkin palauttva lenkki. 


To

i. TV Kevyt 13km ks. 138  5,12/km

+17°C  Tiesin että tuosta lenkistä tulee hieman enemmän kuin oli ajatuksissa tälle päivälle. Kävelin suosiolla kolme jyrkintä tömpyrää. Latasin garminin puolelle muutaman valokuvankin reitiltä. Siellä olikin näköjään 10 kuvan rajoitus mutta eipä niitä paljoa enempää ollutkaan. Nää on hyviä nämä nykyiset lyhkäiset trikoot kun niissä on sivuissa taskut. Mikseihän kukaan ollut keksinyt niitä aiemmin. Sinne menee mukavasti vessapaperit ja avaimet ja tänäänkin vanha motorolan puhelin millä napsin kuvia. Nämä tänään päällä olleet sorruin ostamaan temu:sta 3kpl-10,70 eli näinköhän tekijä sai näistäkään palkkansa. Samalla tilasin maastopyörään jarrujen ilmaus vehkeet ja jarrunesteen sekä juomarepun. Lähinnä ajattelin käyttää sitä reppua pidemmissä sauvapatikoissa ja pitähän se testata sitten talvella että jäätyykö neste takin alla. Ehkäpä juoksulenkilläkin sitten kun jaksaa juosta niin pitkään että tarvitsisi juomaa :-)


Pe

i. 13km: WU + TV Reipas 8km + CD ks. 163  4,22/km (kasin lukemat)

+15,4°C  Ei ollut ohjelmassa, kun ei ole ohjelmaa, aamulla kevyt hölkkä... mutta ei viitsinyt. Ei olisi edes satanut. Reipas meni yllättävänkin hyvin. No, kun ei ole odotuksia niin pienestäkin kulkemisesta tulee onnelliseksi :-) Kevyt tuuli mikä ei haitannut juuri lainkaan. Sen verran oli hämärää että laitoin valkoisen paidan ja jopa heijastinliivitkin kun kerran juoksin vilkkaalla keuruuntiellä.

Samalla reitillä juostut reippaat


La

p. MTB 20km

+12°C  Finlandia ja SM-maratonia seuraamassa. Käytännössä lepopäivä.


Su

a. TV Kevyt 23km ks. 138  5,11/km

+10°C  Ai kun oli hyvä juoksukeli. Alun vesitihkukaan ei haitannut muutoin kuin että lasit kastui. Olihan nuo jalat lopussa aika väsyneet. Tämä oli vasta viiden yli kaks`kymppinen tälle vuodelle.  Ei olisi tarvinnut kuin reilu 20m lisämatkaa niin olisi tullut vuoden pisin lenkki. Polvessa pientä kipuilua koko matkan muttei haitannut juoksua. Kilsat alkoi tuntua ensimmäisenä takareidessä ja myöhemmin koko jaloissa. Pitänee laittaa linimenttiä ainakin takareisiin. Yllättävästi noita kilsoja tuli näin totutteluviikollakin :-)

Laitoin GARMIN linkin oikealle yläpalkkkiin.



sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Vko 36/24

 


Tällä viikolla tuli jo neljänä päivänä juoksua :-) Eilen illalla tunnustelin jännettä ja kyllä siellä pientä arkuutta oli. Ei kuitenkaan paha. Sähköhoito jatkuu edelleen. 

Tänään pyörälenkillä tuntui eilinen ParkRun etureisissä. Parinkympin jälkeen ne hieman suli mutta tuntui taas loppumatkan vastatuulessa ja tietenkin ylämäissä. Oikeastaan päätin vasta aamulla että teen pyörälenkin. Vaihtoehtona olisi ollut pidempi sauvalenkki. Katselin sääennusteista että ensiviikko on tuulinen joten parempi ajaa tänään maantiellä. Ensiviikolla sitten enemmän jalkalenkkejä.


sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Vko 35/24

 Tarinointi garminin puolella.