sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Vko 30/24 Sekalaista

 


Maanantaina tein vielä yhden lakkareissun josta tuli maastopyöräilyä ja kävelyä yhteensä 17km ja reilu 4h. Illasta laittelin cyklocrossia tas ajokuntoon eli ilmaa kumeihin ja rasvaa ketjuihin. Tein testilenkin käymällä keljonkeskuksessa. Vähän ennen kauppoja ajoin todennäköisesti metallisen kiinnityspannan päällle ja takakumi puhki. Lukitsin pyörän liikennemerkkiin, kävin kaupassa ja talutin pyörän kotiin. no, tulipahan samalla oikaistua takavanne kun vaihdoin uuden sisuskumin.

Tiistaina tein sitten cyklolla Savion lenkin 70km. Ei ollut oikein ketju syönnillään ja niska ja hartiatkin puutui mutta tulipahan tehtyä.

Keskiviikko aamuna banaanin voimilla kiersin juosten Hahiperän lenkin eli tuli maastojuoksuakin. Jäykkää ja hieman väsynyttä menoa... ja sattui tietenkin polven takaiseen jänteeseen. Iltalenkkinä 30km MTB ajelua alussa maastossa ja loput pyöräteillä.

Torstaina oli vuorossa pidempi 80km:n MTB lenkki puoliksi hiekkateillä ja asfaltilla. Renkaissa kovat paineet joka ryskytti hiekkateillä käsiin kun en viitsinyt vähentääkkää ilmaa. Viimeiset 30km vastatuuleen joka söi mistä ja reisiä.

Perjantaina lyhyt kauppapyöräily ja kevyt 7km:n juoksulenkki. Ei tuntunut hyvälle.

Lauantaina otin tietoisen riskin. Ajoin aamusta cyklolla Kuohulle jossa oli Lampsin lenkki. Piti ajaa rauhallisesti mutta tuulettomassa kelissä vähän lipsahti ja Kuohun pikkuteille kääntyessä oli keskari 29,9km/h :-) Pyöräilyä 27km ja juoksua 13,8km: WU+ 8,1km + CD. Ensimmäiset kolme kilsaa sattui jänteeseen ja sen jälkeen turtui loppuverkkaan asti. Kakkosen kohdilla yksi isompi nousu ja puolessa matkaa kaksi. Nuo puolenmatkan nousut oli raskaita ja hitaita. Ihan selkeesti juoksemattomuus näkyi ja tuntui. Edellisen kerran olen juossut Lampsin lenkin 25v sitten ja noin 7min nopeammin. Harjoituspäiväkirjassa ei ollu aikaa mutta paikan päällä yksi entinen juoksija muisteli aikoja että olisin hävinnyt hänelle puoli minuuttia. Kunto on katoavaista :-) Sainpahan kuitenkin hienot villasukat joten korvaa hyvin 10 euron osanottomaksun.

Tänään sunnuntaina oli kevyttä MTB ajelua vaihtelevalla alustalla. Loppupuolella tuli kunnon vesikuuro ja sen myötä kylmä. Sunntasinkin pyörän kotia kohti mutta kun aurinko alkoi paistaa lämpimästi niin tein vielä pikku lisälenkin ja matkaksi tuli 43,5km. Hyvä palauttava lenkki.

Viikkoon pyöräilyä 278km ja juoksua 31km.

Olen laittanut jänteeseen kylmää mutta en osaa sanoa onko se yhtään auttanut. Eilen aloin laittaa myös finalgon voidetta/linimenttiä jotta saisi lisää aineenvaihduntaa jänteeseen.

Huomisesta en oikein tiedä mitä tekisi ettei vamma pahenisi. Hieman tässä on käynyt mielessä että pitäisikö kaivaa sauvat esiin ja tekisi mäkisessä maastossa sauvakävelyä. Se että kärsiikö siinä tehdä juoksu osuuksia, tiedä en. Tai pystyyhän niitä tekemään pienen kivun kanssa mutta onko se järkevää...



sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

Vko 29/24

 Ma

-


Ti

Lakkasuolla yhteensä 4,5h yht 16km mukaanlukien siirtymäpyöräilyt.


Ke

Lakkasuolla 4h yhteensä 19km mukaanlukien siirtymäpyöräilyt. + kauppapyöräily 8km.


To

a. Lidlissä juosten 7km

p. Vattupuskissa 3,5h/6km

i. TV Kevyt 8km


Pe

a. Aamuhölkkä 7km

i. 13km: TV 10 +cd 3km

Tostaina oli jänteessä pientä kireyttä joka kuitenkin helpotti nopeasti. Nyt TV:ssä pieniä kiputuntemuksia. Lihakset kipeät!!! Ei minkäännäköistä kimmoisuutta eikä rullaavuutta.


La

a. Palauttava 5km

Nyt sattui jo kunnolla siihen polventakaiseen jänteeseen.

p. MTB 60km


Su

ap. TV Kevyt 11km. 

Oli virhe lähteä näin pitkälle juoksulenkille. Olisi pitänyt kääntyä jo ajoissa takaisin kun huomasi ettei kipu turru. Varsinkin nuo polkujuoksu osuudet oli virhe. Piti kuitenkin käydä katsomassa yksi paikka... seiskan paikkeilla polulla nuljahti terveen puolen nilkka ja otin kipeällä puolella horjahduksen vastaan. Silloin sattui niin että ensimmäinen ajatus oli että miten täältä pääsee pois. Juoksin kuiten pois eikä se sattunut oikeastaan entistä enempää.

Eiköhän tämä nyt ole selvä että tuo jänne ei anna juosta. ...tai kevyttä pystyy kivun kanssa mutta ei se ole kovin kestävä ratkaisu. Ensiviikolla näyttäisi kelit suosivan pyöräilyä. Jos tuo pyöräily on ainut mitä pystyy tekemään kestävyyspainoitteisesti niin eipä tässä ole paljon vaihtoehtoja. Tulen varmaankin tekemään ainakin pari kolme lyhyttä juoksulenkki jottei tuo lihasmuisti häviä jaloista. Nyttenkin on ollut lihakset kipeät monta päivää kun aloitti taas juoksun.


maanantai 1. heinäkuuta 2024

Vko 27/24 Puolikova

Ma

i.  TV Kevyt 8km sis. 6 x~80m  ks.131  5,13/km

+21°C  Pilvistä ja välillä pieni tihku joka ei kyllä kastellut. En olisi pannut pahakseni vaikka olisi tullut ihan oikea sadekuurokin. Ennen lenkkiä ja lenkin jälkeen on kyllä satanut ja riittävästi. Kello tykkäsi mutta juoksu oli jäykkää kuten vedotkin. Taisi lauantain vedot jäykistää jalat kun oli vähän toisenlaista ärsykettä.  


Ti

a.  TV 6km  ks.137  5,06/km

+14°C  Ei ollut ohjelmassa TV mutta tuli illalla mieleen ja aamulla ei ollut mieli muuttunut. Aamuisin minulla ei kroppa niin hereillä että pystyisi tekemään saman harjoituksen kuin illalla. Tai pystyy tekemään mutta se on rasittavampi kuin illalla tehty. Jaloissa samaa jäykkyyttä kuin eilenkin. 

i. 13,2km: WU sis. 2x100m + 4 x 600m + 4 x 400m + 4 x 200m / 2min + CD

+19,5°C  Vetokenkänä tänään vanhat Adiokset. Pikkasen sieltä kärjen pohjasta pilkistää sisuskumi mutta kyllä niillä vielä juokseen radalla. Tästä treenistä jäi paljon parempi mieli kuin viime lauantain vetotreenistä. Ei nuo kuussataset mene vieläkään sinne minne haluaisin mutta en kyllä paljoa puristanutkaan. Neli- ja kakssatasilla saa sitten hieman enemmän vauhtia mutta kun ei pääse nelisatasilla enää edes puolimaratonin kilsavauhtiin niin siinä on taso tällä hetkellä. Vetotreenin loppupuolella sattui polven takaosan ulommaiseen jänteeseen. Se onkin ihan uusi juttu ;-) Saattaa mennä yön aikana ohi. Nyt sattuu polven sisäsyrjään mutta sitähän se on tehnyt kovempien pidempi treenien jälkeen eli ei uutta.


Ke

a.  Palauttva 5km  ks.125  5,37/km

+13°C  Ensimmäinen kilsa yli kuutta minuttia. No, se oli kyllä kirkonmäkeen. Eiliset kivut tuntui edelleen. Polven sisäsyrjä tuntui kävellessä ja takana oleva jänne juostessa. 

i.  TV Kevyt 8km  ks.130  5,25/km

+18°C  Olishan tuo voinut olla palauttavampi reitti mutta mukava tuolla latupohjillakin on välillä juosta. Eilinen tuntuu jaloissa mutta voisi olla väsyneemmätkin. Huomenna kun jatkaa vielä kevyellä linjalla niin jospa perjantaina olisi taas tuoreet jalat. Alunperin olin suunnitellut juoksevani lauantaina parkr runnin mutta sepä on peruttu. Tiesin tämän jo päiviä sitten mutta ohjelma oli näköjään jäänyt päivittämättä. 


To

i.  TV Kevyt 12km  ks.129  5,14/km

+18°C  Puolessa matkaa pieni tihkusade virkisti matkantekoa :-) Alku jäykkää ja hidasta mutta aika hyvin lihaksisto heräsi ja vertyi. Ohjelmassa olisi ollut aamulenkki mutta annoin polven takaosan jänteelle lepoa. Ei se haittaa juoksua mutta tuntuu miltei joka askeleella. Huomen aamun TV lenkki todennäköisesti näyttää että voiko sillä juosta illalla vetoja. 


Pe

a.  TV 6km  ks.149  4,51/km

+14,3°C Liian kovaa ja korkeilla sykkeillä! Homma meni läskiksi heti kahdella ensimmäisellä kilsalla. Reitti muutoin sama kuin tiistai aamuna mutta nyt jäi koulu kiertämättä. Tämä kaikki on pois illan vetoharjoituksesta. Ainakin nyt tuntuu että menen kentälle mutta tilannehan voi muuttua päivän kuluessa.

i.  11,5km WU sis 2x100m + 6 x 400m / 1min / 2min + 3 x 200m / 1min + CD

+15°C  Aamuinen painoi jaloissa, joten ei ollut oikein kulku päällä. ...tai meni ne jotakuinkin aikoihin mutta ei tuntunut hyvälle. Polventakainen jänne tuntui nelosissa mutta vasta kakkosissa tuntui niin paljon että lopetin treenin kesken. Nyt sitten ei ole asiaa radalle ennenkuin se on kivuton tai juoksu loppuu kokonaan. Jätän huomisen aamuverkankin väliin ja iltähölkkä tilanteen mukaan.


La

ap-p.  MTB 23km

i.   TV Kevyt 12km   ks.141  5,18/km

+17°C  Aamupäivästä kävin pyörällä Palokankueskuksessa ja Seppälässä kaupoilla. Samalla kävin sovittamassa lenkkitossuja. Kyllä olisi himottanut Sauconyt ja New Balanset mutta hintalappu oli liian korkea. Oli kyllä likellä etten vielä lähtenyt juosten hakemaan Sauconeita mutta tulin järkiini. Ei edes nettikaupoissa olisi ollut niin halpoja siten että olisi vielä löytynyt kokoja. Nämä olivat yksinäinen pari ja vielä sopivan kokoisetkin. Jänne oli aamulla juuri niin kipeä kuin arvelinkin. Oikeastaan minun ei enää olisi pitänyt lähteä itasella juoksemaan mutta tuli sitten... Jänne ei ollut häiritsevän kipeä. Sykkeet oli kyllä korkeahkot mutta olihan tuota nousuakin.


Su

p.   TV Kevyt 19km   ks.135  5,17/km

+16,5°C  Lenkki saderintaman jälkeen. Oikeastaan olin menossa latupohjien kautta Keljonkankaalle ja sieltä mutkien kautta kotiin, mutta viime tingassa tuli mieleen yksi pätkä joka olisi saattanut olla aika märkä joten pysyttelin "kaupunki maisemisssa". Kahteentoista kilsaan asti meni ihan ok mutta sitten alkoi sattumaan enemmän polventakaiseen jänteeseen. Se olikin pahin kipu mitä mitä tähän mennessä on ollut juoksun aikana.  Tässä onkin mennut reilu 10 viikkoa juoksua ilman lepopäivää. Edellinen lepopäivä oli viimeisen hiihtolenkin jälkeen kun tulin uudelleen kipeäksi. Sellainen tulee taas huomenna. Nyt on pakko levätä...tai ainakin olla juoksematta.