maanantai 30. toukokuuta 2022

Vko 22 (30.05 - 05.06)

 Ma

a. Aamulenkki 6km

+13,5°C  Pitkästä aikaa vanha aamulenkki reitti. Muutoin ihan ok tuntuma mutta viimeiset mäet tuntui reisissä. Juoksin ne ylös kun halusin nähdä vertailun vanhoihin aamulenkkeihin. Huomenna otan kevyemmän reittivaihdon ja kävelen nuo pari jyrkempää.

i. TV Kevyt 12,6km

+16°C Suunnitelmassa oli kymppi mutta jo lähtiessä päätin että 11-12 on sopiva tälle päivälle. Saapahan sitten keskiviikkona palautella vähän paremmin. Ylämäet osasin tulla kyllä rauhallisesti mutta tasaisella meinaa vauhti hieman karata. Ei tässä kunto kuitenkaan ole niin paljon noussut että voisi lisätä kevyitten vauhtia kymmenellä sekunnilla. Huomiselle luvattu tuulta 5-6m/s joka kyllä täytyy ottaa huomioon reippaalla.


Ti

a. Aamulenkki 6km

+13,5°C  Olipas nihkeä aamulenkki. 

i. 17,5km: WU + Reipas 11km + CD

+14,4°C Meinasi lenkki loppua jo alkuverkan ensimmäiseen kilometriin. Terve polvi petti alta. Yritin pariin otteeseen hieman venytellä ja kävelin. Käännyin jo Köhniölle ja kotiin päin kun kipu yllättäen häipyi. Suuntasin pienellä varauksella Alballe päin mutta onneksi kipu ei palannut. Reippaan alku oli oli todella nihkeää. Vauhti hitaanpaa kuin viimeksi ja jälkikäteen todeten ei sykkeetkään nousseet alussa. Aloin jo tyytyä siihen että keskivauhti tulee olemaan 5-10s/km hitaanpaa kuin pari viikko sitten. Moottoritien varressa myötätuulessa mittari alkoi kuitenkin näyttää parempia kilsavauhteja. Lopputulos aikalailla sama kuin viimeksi. 9-10 paikkeilla polvi meinasi pettää alta... 


Ke

a. Palauttava 5,4km

Toukokuun kilometrit
+10,5°C Olipas jäykkä liikkeelle lähtö. Ennen kakkosta joutui taas kävelemään tuon "terveen" polven takia. Saapi nähdä koska joutuu pakkolevolle.

i. TV Kevyt 10km

+16,5°C  Taas joutui ottamaan kävelyaskeleita. Aamulenkki palautti ja herätti kroppaa sen verran että tuntuma oli jo ihan kohtalainen. 


To

a. Aamulenkki 6,6km

+13,2°C  Liikkeelle lähtö oli sellaista etten viitsinyt edes laittaa heti kelloa käyntiin. Jo 50m:n aikana alkoi nivelet sulamaan ja pystyi juoksemaan normaalisti. Tänä aamuna ei tarvinnut kävellä muttei se kaukanakaan ollut. Alhainen keskisyke!

i. -


Pe

a. TV Kevyt 9km

+9,7°C Sattui sopivasti tauko sateeseen...tai piti hieman odotella sen loppumista. Oli hyvä juoksukeli. Ei ollut siitospölyä ilmassa, sykkeet alhaiset ja juoksukin kulki ihan ok. Eilinen iltalenkki olisi mennyt yölenkiksi sateiden takia. Oikeastaan juoksun väliinjättämisen ratkaisi polvi. Tuo "terveen"(vasen) polven polvitaive tuli kipeäksi. Polvi ei haittaa normaalielämässä eli ei ole lepokipua eikä satu kävellessä. Juostessa kipu tulee viiltävänä ja usein juoksu loppu hetkeksi siihen. Välillä pystyy linkkaamaan muutamia askeleita ja sitten kipu häipyy. Jos ei häipyisi niin kiputaso on sen verran kova ettei sillä juostaisi sataa metriä pidempää. Eilisen iltalenkin(14km) väliinjättäminen teki loven viikkokilsoihin. Sitä pystyy pikkasen paikkailemaan mutta en ala väkisin vetämään viikkokilsoja täyteen.

i. TV Kevyt 12,5km

+13,6°C Välillä hieman nousuakin(224m). Seiskaan asti meni kivuttomasti mutta sitten meni kävelyksi. Laskeskelin jo jäljellä olevia kilsoja ja mietin tarkeneeko kävellä kotiin. Onneksi jalka alkoi kestämään mitä nyt lopussa muutama nilkutus askel. Juoksutuntuma ihan hyvä kuten myös keli.


La

a. Aamulenkki 6km

+11°C Todella jäykkä liikkeellelähtö. Sitä se kilometrit ja vanhuus teettää. Muutoin ihan normaali aamulenkkifiilis. Hyvä keli eikä keuruuntielläkään ollut tänään rekkoja ruuhkaksi asti.

i. 15,6km: 12,3km+3,3km

+14°C Ennen lenkkiä oli jo mielessä että juoksen tälle viikolle kilsat täyteen ja sitten alan pakkolevolle juoksusta. Satamassa iski sitten kunnon polvikipu. Kävelin ja venyttelin ennen uutta juoksuyritystä mutta ei siitä tullut mitään. Yliopistolla pistin mittariin kävelymoodin päälle mutta lopulta hölkkäsin suurimman osan matkasta. Hyvä että pystyi hölkkäämään sillä lopussa tuli oikein kunnolla vettä. Piti jopa juosta Jussinparranmäkikin. En tule huomenna juoksemaan viikkokilsoja täyteen vaan aloitan nyt juoksutauon! Päivitetään blogia sitten taas kun pääsee juoksemaan "tavoitteellisesti". Viikkoon kilsoja ~108km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti