tiistai 24. toukokuuta 2022

Vko 21 (23.5-29.5)

 Ma

Lepo


Ti

a. Aamulenkki 6km

+10°C Lenkin tarkoitus oli ainoastaan kuullostella elimmistön tilaa. No, en tullut hullua hurskaammaks. Kekisyke oli alhainen eikä juoksu kovin hankalaakaan ollut. Ehtiihän sitä vielä päättää iltalenkin  alussakin ☺.

i. 12,7km: 4,3km + 9x600m/2min + 3km

+20°C Jätin reippaan väliin ja tein vetoja. Vedoissa on helpompi säännellä rasitusta ja lopettaa vaikka kesken jos siltä tuntuu. Jouduin laittamaan ennen vetotreeniä mittariin uuden näyttöruudun jossa näkyy vedon/palautuksen juokseva aika ja syke. Asetukset jäi jotenkin kesken kun en saanut ensimmäisessä vedossa aikaa juoksemaan kun vasta 300m:n kohdalla. Kaiken lisäksi juoksin yhden vedon liikaa :-)  Laskin kyllä oikein mutta nenin jotenkin sekaisin mittarissa näkyvän väliaikamäärien kanssa...no, eipä jäänyt aikanaan vajaaksi. Loppua kohden alkoi rasitus kumuloitumaan ja joutui jo huohottamaan. Hyvä treeni joka toivottavasti parasi hieman vauhtikapasiteettia reippaille.


Ke

a. Palauttava 4km

+12°C Jäykkää oli, mutta olisi voinut olla vielä jäykempääkin. Hieman pelkäsin kuinka takareisi reagoi eiliseen treeniin. Oli se ehkä hieman jäykempi kuin normaalisti mutta ei mitään hälyyttävää.  Suunnitelmassa tälle viikolle on hieman liikaa kilsoja joten vähentelen niitä sieltä täältä. Sain viimeinkin eilen hierottua selkää ja hieman hartioitakin. Ei se selkä ole juoksua haitannut mutta kun iltasella istuu TV-tuolissa siihen sattuu ja pitää hakea asentoa jottei sattuisi.

i. Kevytvauhtinen 8km

+21° Nyt oli raskasta. Sykkeet koholla mutta se ei näy selkeästi keskisykkeissä kun käveleskelin ylämäkiä. Tietääpähän reenaneesa. Huomenna selkeemmästi lyhyemmät lenkit kuin mitä on suunnitelmassa. Saatanpa jättää aamulenkinkin väliin jos sille tuntuu.


To

a. TV Kevyt 10km

+12,2°C Olipas hyvä keli juosta. Olisin jättänyt kutoseen jos tuntuma olisi ollut samanlainen kuin eilen. Takareidet oli vielä hieman jäykät vetotreenistä. Seiskan paikkeilla piti hieman nilkuttaa polven takia. Tuota se ei ole tehnyt pitkiin aikoihin kesken lenkin. Kokonaisuutena se on kuitenkin parempi. Otin puhelimen sängyn viereen ja katsoin aamulla sadetutkaa...jos olisi satanut niin olisin jatkanut unia. Teen ehkä pienen iltalenkin ennen jääkiekkopeliä jos ei sada.


Pe

i. TV Kevyt 11,8km

+14°C Lopussa vesisade. Oli aika helppo jättää eilinen iltalenkki väliin. Tulee kuitenkin kilsoja ihan riittämiin. Tänään tuli hieman enemmän polkujuoksua...ja alkuun hieman mäkeä (4km/101m). Kroppa alkaa olemaan jo palautunut. Loppupuolella petti polvi muutamilla askeleilla. Meni jonkin aikaa kunnes hokasin että sehän olikin "terve" polvi joka petti. Saattoi ottaa itseensä kivikkoista polkua juostessa mutta en ole sen suhteen huolissani.


La

p. TV 20km

+13,5°C  Poikkesin vähän suunnitelmista ja juoksin viikon pisämmän jo tänään. Huomenna on hieman työläämpi/pitempi ruuanlaitto ja jääpähän samalla enemmän palutumisaikaa ensi tiistain reippaalle. 4-5km:n paikkeilla piti oikein pysähtyä tuon "terveen" polven takia. Tein pientä venytystä etureisiin ja lähentäjiin. Taisi se pysähdys auttaa enemmän kuin venytys. Sykkeet hieman korkeahkot eikä hengitys oikein toiminut. Tämä ei siis ollut eikä ollut tarkoituskaan alla kevyt kaks`kymppinen.


Su

i. TV Kevyt 8km

Liian kevyttä. Eilisen olisi pitänyt painaa jaloissa. Joko palautuminen ei ole lähtenyt käyntiin tai sitten eilen lähti niin palautuneena liikenteeseen ettei se kokonaisrasitus ollutkaan niin kova. Onhan tietenkin sellainenkin pieni mahdollisuus että kunto on nousussa ja palautuminen on nopeampaa ☺ Varmuuden vuoksi kävelin pätkiä loppumäistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti