tiistai 14. tammikuuta 2014

Raskaita kaupunkireissuja

La 11.01 Addis + pieni lenkki
Aamupäivä ja päivä meni tosiaankin Addis Abeban keskustassa pyöriessä ja yhdessä paremmassa hotellissa teellä, lounaalla ja netissä käyden.
Arvoin iltalenkkiä että lähdenkö vai en... Mittasin kuumeen ja lämmöt oli alle 37, joten sain itseni lenkille. Koetin pitää sykkeet kokoajan alle 160:n, joten tarkkana sai olla. Lopussa loivat vastaleet olisi pitänyt kävellä jotta sykkeet olisi pysyneet aisoissa, mutta eihän sitä malttanut, eikä se nyt niin vaarallista ole vaikka välillä käy korkeammallakin.
Maasto oli paikoin melko kuhmuraista, joten sekin hieman vaikeutti juoksua. Matkaa 7km - 5:30 - KS154 ja max 164.

Su 12.01 Normipäivä
Aamulla heräsin hyvin nukutun yön jälkeen ennen seiskaa ja siten olin jo auringon noustessa tossujen päällä. Asusteena lyhyet trikoot ja t-paita. Hieman meinasi olla vilu alkumatkasta, mutta metsikköön päästessä oli jo hyvin lämmöt päällä.
Alkumatkasta sykkeet oli hyvin hallinnassa koska nelisen kilsaa oli erittäin loivaa myötälettä. Suurin osa matkasta meni suurella peltoaukealla joka on erittäin hyvää juoksualustaa, aivan kuin juoksisi golfkentällä... ainakin melkein.
Tutkistelin hieman uusia juoksureittejä ja kääntöpaikalla luulen nähneeni varsinaisen Sulultan keskustankin. Paluumatkalla sykkeet hieman nousi "vastamäestä" johtuen. Loppumatkasta metsikössä yrin juosta hieman siksakkia paikalliseen tapaan, jotta mäen vaikutus ei olisi ihan niin suuri.
Ihan ok lenkki kaikenkaikkiaan tyhjällä vatsalla ja kilsoja 15,3 - 5:22 - KS151 - max 165. Lenkin lopuksi kävin tilaamassa puuron ja mehun valmiiksi ja painuin suihkuun.
Viiden jälkeen iltalenkille. Pimeä alkaa tulemaan puoli seiskan jälkeen ja aurinko laskee noin klo 18. Aurinko nousee taas ihan vähän ennen seitsemää. Juoksin sateliittipellon kautta ylittäen päätien ja mukuraisempaa reittiä takaisin hotelille.
Aamulla kipuillut pohje(sama kuin ennen joulua) tuntui nyt jo alkumatkasta. Ei se vielä häirinnyt juoksua, mutta muistutti olemassaolostaan. Pojat juoksikin oman lenkkinsä päivällä, joten sai juosta omaa rentoa juoksua koko matkan. Tosin yhden isomman ylämäen kävelin ihan suosiolla, vaikka parilla edellisellä kerralla juoksinkin sen ylös.
Treeni: 11,8km - 5:19 - KS152

Ma 13.01
Aamulla klo 7 Jaakon ja Espanjalaisen kanssa 6km juoksu/kävelyä ja loppumatka Jaakon kanssa pääosin juoksua polkuja pitkin takaisin. Pohje oli jo melko hyvässsä kunnossa. Nilkka vaan meinasi mennä nurin yhdessä juurakko kohdassa.
Kokonaismatkaa reissulle ~11km. Oma mittari oli tosin puolet matkasta pois päältä, joten keskisykkeitä ja keskivauhtia ei viitsi lähteä arvailemaan. Hyvä palauttava treeni kuitenkin.
Iltalenkille lähdin jo hieman aikasemmin ja hieman täydellä vatsalla, kun lounaan tarjoilu oli melkoinen katastrofi. Ajoitin lenkin siten että ehdin Jaakon ja Miikan avustajaksi heidän ratatreeniinsä. Saimme puhutua minut "valmentajana" ilmaiseksi sisään, muutoin se olisi maksanut 15$.
Pojilla oli minulle repussa hieman lisävaatetta, mutta hieman vaan meinasi tulla vilu kovassa tuulessa. Juoksulenkillä ensimmäinen 6km oli miltein kokona myötätuulta ja vauhti ihan kohtalaista, mutta kun sitten joutui painamaan vastatuuleen, sykkeet nousi ja vauhti tippui.
Lopussa arvioin etäisyyden kentälle hieman väärin ja jouduin juoksemaan hieman kovemmalla sykkeellä, jotta ehdin jotakuinkin ajoissa paikanpäälle. Kentältä pois kävellessä alkoi nilkkakin kipuilemaan...
Harjoitus: 18,3km - 5:05 - KS 154.

Ti 14.01
Puoli kasilta Miikan ja Jaskan kanssa 11,7km. Tosin viimeiset 3-4km juoksin itsekseni. Nilkka edelleen hieman arka. Oikeastaan pahempi kuin eilen illalla. Vauhti 5:38/km ja keaskisyke ainoastaan 142! Taas "löysimme" uusia reittivaihtoehtoja. Paikoin joutui tosin ottamaan kävelyaskelia.

tuli taas pitkä kaupunkireissu. Saattaa jäädä iltalenkki väliin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti