tiistai 28. tammikuuta 2014

28.01 Arlanda

Jep. Leiri ohi ja nyt Arlandan lentokentällä odottamassa jatkolentoa Tampereelle.
Eipähän tullut taaskaan nukuttua oikeastaan ollenkaan Addiksesta ruottin puolelle. Noh eiköhän iltasella nukuta ;-)


Su 19.01 Timkat + Vetopäivä

Edellinen yö Timkatista johtuen oli sen verran äänekäs että joutui laittamaan korvatulpat päähän. Hieman huonosti nukuttu yö siitä huolimatta. Aamulla seiskalta aamupalalle ja odottamaan pikkubusseja Addikseen. Kerrankin kävi hyvä mäihä, silla saatiin kyyti miltein välittömästi kun mentiin Jaakon kanssa tienvarteen.
Keskustassa oltiin jo yhdeksän maissa ja pienen kyselyn jälkeen selvisi että kulkueet lähtee vasta klo 12. Hotellissa jossa on kohtuullisen hyvä nettiyhteys söin kakun kokiksen kanssa ja päivitin blogin ja naamakirjan. Ajoissa ennen puoltapäivää lähdettiin valumaan Timkatkulkueen reitille ja samalla alkoi ilman lämpötila nousemaan kun aurinko tuli esiin pilvien takaa.
Tulihan siitä siten lopulta aika pitkä reissu kun oltiin takaisin YaYa:ssa vasta neljän jälkeen. Paluumatka tultiin normaalitaksilla hintaa 300bir. Johan olikin tuskainen matka. Tiet oli aivan tukossa ja matkaan meni vähintään kolminkertainen aika. Koko ajan sai pelätä koska vanha lada tekee tenät. Onneksi päästiin kuitenkin turvallisesti takaisin, vaikkakin hikisenä.
Lenkille klo 17. Kilsa veryttelyä ja kaksi kilsaa pysyin Jaskan mukana. Ehkä olisi mennyt kolmekkin, mutta vastaan tuli sopiva puska jonne pääsi jännäkakalle ;-).
Treeni: 14,2km: 1,0+2,0+1,0+1,0+1,1+1,0+1,1+1,0+5 , 5,21/3,55/5,11/3,56/5,15/3,57/5,11/3,50/5,05 , 132/156/144/161/152/164/154/166/150.
Johan pääsi hengitys töihin!!! Muutoikin kun tällä hetkellä on huono hapenottokyky, saatika sitten kun tässä korkeudessa yrittää haukkoa vähähappista ilmaa... voi pojjat kun oli keuhkot ihmeissään. Saattaa olla huomenaamuna hieman jäykkää poikaa ;-)


Ma 20.01

Aamulla heräilin taas turhan aikaisin. Vähän vettä ja banaani naamaan ja aamulenkille ennen seiskaa(auringonnousua). Otin kameran mukaan kuvatekseni auringonnousun, mutta parin-kolmen kuvan jälkeen kamerasta loppui akku.
Sen verran viielä aamu että laitoin shortisien lisäksi pitkähihaisen paidan ja puvillakäsineet. Alkulenkki oli helppoa juoksua. Loppulenkistä pieni 3-4km:n vastaosuus tosin hieman nosti sykettä ja tuntui reisissä.
Lenkki: 10,1km: 5:32/km - KS137(!).
Lenkin jälkeen kävin tilaamassa aamupalan(puuro, tuoremehu, juusto-omeletti, paahtoleivät, tee ja litran pullo vettä) ja painuin suihkuun ja vasta sitten aamupalalle.

Iltalenkillä kävin kuvailemassa kivipylväsrakennelmia. Yritin malttaa pitää vaudin maltillisena koska eilinen oli kuitenkin sen verran rasittava päivä. Onneksi tuuli hieman edes tyyntyi iltaa kohti. Tänään nimittain oli melkoinen puhuri. Tuossa hotellin päädyssä oli kuitenkin sen verran suojainen paikka, että siinä pystyi päivällä hieman käristämään itseään ;-)
Tänään on ollut pisin sähkökatko täälläolo aikana. Nyttenkin läppäri vetää viimeisiä virtoja. Saapi nähdä saako tänään päivällistä.


Ti 21.01

Aamulenkki meni harkinnan puolelle. Heräsin 4:30 ja sain hieman nukuttua vasta hieman ennen lenkillelähtöaikaa. Makoilin kuitenkin miltein kahdeksaan ennenkuin sain itseni raahattua lenkille. Eipä tuonne lenkille olisi ollut mikään pakko edes lähteä, mutta tulipahan tehtyä.
Juoksua 12,7km - 5:07/km - KS143.
Sähköt saatiin vasta puolenpäivän jälkeen.

Iltalenkki taas itsekseni, jotta saa juosta omaa "rentoa" päivän vauhtia. Tasaiset ja myötäleet/myötätuulet menee hyvin, mutta kaikki muu painaa. Eipä tuo mikään ihmekkään tällä kuntopohjalla.
Loppulenkistä kiristin hieman vauhtia että pääsi alle viiden keskivauhtiin ja sai tasaisen jumittavasta vauhdista hieman irtiottoa.
Huominen on hieman auki. Joko yksi tai kaksi kevyttä lenkkiä. kahdella lenkillä saa ajan paremmin kulumaan, kun tuo lukeminenkin alkaa loppumaan. Kuulostellaan aamun tuntuma.
15,5km - 4:58/km - KS148.


Ke 22.01 Määrää

Aamulenkki oli taas normaalin nihkeää yhden banaanin voimalla. Alkumatka Jaakon ja Mikkan kanssa maastossa ja loppumatka itseksekseen metsikössä kun pojat tykkäsi juosta tietä pitkin.
Päivälä skippasin Addiksen reissun ja peseskelin hieman pyykkiä ja otin aurinkoa sen verran mitä uskalsi.

Iltalenkille viiden maissa tarkoituksena juosta 8-18km tai jotain... Tänään tulikin kokeiltua hieman uutta reittiä. Tiesin että voi olla nippanappa ehdinkö ennen pimentuloa ja sateenuhkaakin oli ilmassa. Vettä ei onneksi tullut kuin muutama pisara. Hyvä näin sillä muutoin olisi voinut tulla vilu.
Nyt menin valtavan peltoaukean kautta Sulultan keskustaan, jonka korkeus näytti olevan 2595m(hotelli 2765m). Sieltä juoksin asfalttitietä pitkin Hotellille ja hyvä näin, sillä täydellinen pimeys yllätti kolmisen kilsaa ennen hotellia. Onhan se hieman riskaabelia josta pimeä tien vartta kun osa autoista ajaa pimeänä jos vaan vähänkin näkee. Minullahan tietenkin oli täysin mustat vaatteet päällä.
Auton vastaan tullessa autojen valot, jos niitä on, häikäsee sen verran että pientareella joutuu juoksemaan melkein sokkona. Päivälliselle kuitenkin ehdin mittarin näyttäessä: 22km - 5:06/km - KS145. Eiköhän tuo alkukeitto + pizza + pari olutta täyttänyt menetetyn energiavaraston. Kulku oli ihan kohtalainen ja lopun olisi pystynyt tulemaan kovempaakin, jos vaan olisi valoa riittänyt.


To 23.01 Normipäivä?

Aamulla rauhallinen 10,5km - 5:40/km - KS135. Mitäs tuosta sanos? Vähän mummonhölkkää hitaampaa. Kilsavauhti olisi ollut ehkä hieman nopeampi helpommassa maastossa, mutta tuosta tuli nyt tuollainen.

Illalla taas normilenkki 15,3km - 5:06/km - KS144. Ei helppoa, mutta ei raahautumistakaan. Iltapäivällä puhkaisin pari pinkeää rakkoa varpaista ja teipit päälle. Lenkin jälkeen niitä sitten hieman pakotti. Toivottavasti eivät tulehdu.


Pe 24.01 "Reipas"

Aamulla yhden geelin voimalla, kun banaanit oli loppu 18,8km - 5:15/km - KS138. Juoksu kulki ihan ok aamulenkiksi :-)
Illalla joutui ottamaan ibumaksia kun selällään maatessa ei käsinyt pitää edes peittoa varpaiden päällä. Aamulenkillä kipu oli poissa, mutta päivällä joutui vieläkin tyhjentämään rakot nesteistä. Tänään jatkoin edelleen tulehduskipukuuria, jottei tulisi pahempaa tulehdusta.

Iltalenkille ei ollut sen kummempia suunnitelmi kuin juosta jotain 12-15km:n väliin. Alkuhölkkäilyn jälkeen kuitenkin kiristin vauhtia kun juoksu tuntui senverran hyvälle. Pellolla kutosen jälkeen yksi teinipoika tuli häiritsemään juoksua tulemalla hevosella ihan olkapään taakse. Parilla karjaisulla ja kehotuksella ei ollut mitään vaikutusta, mutta kun laittoi nyrkin koholle, kaveri viimein tajusi ettei se ollut minusta hauskaa.
Näihin pikkupenskoihin jotka huutaa mani mani, alkaa tottumaan, mutta nämä teinit osaa olla ärsyttäviä! Sen verran syke ja hengitys kohosi tässä episodissa että joutui nojailemaan puolisen minuuttia polviin. Ei vaan tullut pysäytettyä kelloa nojailun ajaksi.
Ensimmäinen kymppi alkuhölkkäilyineen ja nojailuneideen 43:50. Varsinkin vastatuuleen/vastamäkeen hengitys teki rajusti töitä. Ei tullut katsottua viimeistä tonnia, mutta se oli jo ihan juoksun tuntua.
Lenkki numeroina: 14,2km - 4:32 - KS151. Ei vaan saa enää sykkeitä nousemaan tuntuman tasolle ;-)

La 25.01

Aamulenkki tuli vedettyä liian pitkänä ja liian kovaa, sillä eilinen painoi melkoisen paljon jaloissa. Olisi ollut taas ohkaiset käsineet paikallaan, mutta nehän jäi sitten kuitenkin sängynpäälle, Enkä viitsinyt herättää Jaakoa hakeakseni ne.
Treeni: 14,2km - 5:07/km - KS138.
Päivä menikin sitten Addiksen keskustassa, mutta anti oli ainoastaan apteekkiostokset: vatsalääke, e-, c- ja rautavitamiinit.

Hotellilla neljän maissa ja pientä elpymistä ja jopa jalat jonkin aikaa seinällä ennen iltalenkkiä. Kulku lenkillä aivan toinen kuin aamulenkillä. Kysyin Jaakolta ja Miikalta lenkin pituutta ja vauhtia, mutta lenkin vauhti oli aivan muuta kuin 5:30/km. Eihän se mitään kun juoksu kulki kohtalaisesti. Tosin vastatuuliosuuksilla peesasin Jaakkoa, jotta loppuun jäi voimia hieman kiristää vauhtia.
Numerot: 13,1km - 4:55/km - KS141.
Lenkin lopussa piti hieman hermostus kun teinit taas tuli häiritsemään hevosen ja rattaiden kanssa. Pojilla tosin hymy hyytyi kun nappasin kiven käteen ja heitin sen rattaisiin. Taisivat tajuta etei minusta ole hauskaa kun yritetään ajaa rattailla päälle!
Saa nähdä jaksaako huomenna vielä venyä lenkillä jotta saisi mukavat tasalukemat tälle viikolle. Eihän siitä harjoituksellisesti ole mitään hyötyä, mutta näyttää kivalle paperilla ;-)


Su 26.01 Viikko pulkassa

Aamupalan jälkeen lähdin itsekseni juoksemaan kohti Entotoa, kun pojat ei vaanut itseään liikenteeseen ajoissa. Alkuperäinen ajatus oli että juoksisin suurimman osan menomatkasta, mutta kyllä ne nousut oli liian rajuja väsyneille jaloille, joten kävelyksi meni.
Tosin olihan se syke ihan kohtalaista mäkiä kävellessäkin, mutta mittari ei ollut päällä. Kävin huiputtamassa yhden nyppylän jonka korkeus jäi vähän alle 3200m. Paluumatka olikin sitten juoksua yhtä pahaa mäkeä lukuunottama. Alamäki on normaalisti ihan kiva juosta, mutta nut varsinkin vasemman jalan varpaan rakko oli sen verran kipeä, ettei siitä oiken nauttinut.
Lopussa tein vielä yhden ketunlenkin että sain kolemekymppiä täyteen. Ihan ok lenkki vaikka nyt jaloissa tuntuukin että on juostu.
Sieltä ylhäältä on todella hienot näköalat alaspäin. Harmi vaan ettei kameran kuvat anna niille oikeutta.
30km - 5:01/km - KS139.


Ma 27.01 Viimeinen päivä Addiksessa

Aamulla heräilin taas turhan aikasiin. Ei sitä näköjään pysty nukkumaan 7,5h enempää vaikka olisikin väsynyt.
Kävimme Jaakon kanssa seiskalta kuvaamassa auringon nousua ennen lenkile lähtöä. Pari kilsaa juoksimme keskenämme kunnes liityimme joukkoon jossa oli nuorta juniori-ikäistä naisjuoksijaa, yksi nuori nainen, hieroja/tarjoilija ja espanjalainen veteraani juoksija.
Taisi espanjalainen joutua aika koville kun oli vasta ensimmäisellä juoksulenkillä korkealla ilmanalassa. Lenkistä jäi ihan hyvä maku vaikka olikin rasitusta takana. Iltalenkkiä ei tule tehtyäkkään koska lentomatka on kuitenkin sen verran rasittava kokemus. Kone lähtee 22:45 ja Tampereella olenmme joskus iltapäivällä...
Lenkki: 10,7km - 5:16/km - KS141.








2 kommenttia:

  1. Velkampäk! Ja maltilla liikkeelle, täällä on jäiset alustat.

    VastaaPoista
  2. Kovasti oot saannu lenkkiäkin heitettyä...varmasti mukava retki. Onnea tulevaan kevääseen ja kesään

    VastaaPoista