tiistai 8. marraskuuta 2011

Ti 08.11 Magneetti kuvan sepitykset ja reipas

Hyvin menee, mutta menköön, ei sitä kuitenkaan kauan jatku ja pessimisti ei pety koskaan, vai miten se taas meni ;)
Aamulla pyörällä töihin ja klo 15:15 keskussairaalan kirurgiselle osastolle ortopedin lausunnolle. En oikein tiedä selvisikö taaskaan yhtään mitään. Ortopedi sanoi miltei jo kättelyssä että kilometrit on täynnä. Luussa osteoporoosia pitkään jatkuneen tulehduksen johdosta(?), eli luu on paikoittain pehmentynyt, rustot ohentuneet, hyppääjän polvi, yms. Kertoi myös hoitaneensa urheilijoiden vammoja verihiutaleita sisältävää plasmalla. Tästä kuulinkin jo Likesin fyssarilta. Sillä on kuulemma joillakin saatu ihan hyviä tuloksia. Katseltiin siten niitä magneettikuvia uudelleen ja mielestäni ortopedin lausunnot alkoi hieman lieventymään, eikä sieltä ainakaan kovin pahoja rustovaurioita löytynyt. Minullahan on tuo polvilumpio kaksiosainen, eli reunasta on lohjennut osa irti. Kuvista näkyi hyvin kuinka palasten välille oli tullut pehmyt kudosta ja on mahdollista että rasituksessa ne pääsevät liikkumaan keskenään, eli sekin saattaa aiheuttaa tulehdusta. Mielestä siinä mielessä fiksu tyyppi ettei alkanut kuitenkaan arvailemaan mitään. Esim kertoi että monet lääkärit toteaisi näiden kuvien perusteella että minulla on selvä ristisidevamma, mutta kuulemma edes magneettikuvista sitä ei voi varmuudella todeta. Yksi epäilys on että polven keskellä on jotain mössöä(pehmytkudos?), jonka pitääkin olla siellä, on päässyt leviämään väärään paikkaan ja se aiheuttaa ongelmat. Tämä taas ei selviä kuin tähystyksellä. Onneksi kysyi että haluanko tähystysleikkauksen, eikä laittanut suoraan "juoksukieltoon". Kerroin että katsotaan nyt homma loppuun asti, kun kuitenkin tulevina vuosina haluan vielä juosta. Ei hän antanut mitään lupauksia operaation onnistumisesta, mikä on aivan realiteettia. Eli leikkausjonossa ollaan, mutta tämän vuoden puolella se ei kuitenkaan tule todennäköisesti onnistumaan. Eli jatketaan hölköttelyä niin kauan kun pystyy ja levätään taas sitten kun ei pysty. Päivä kerrallaan.

Sairaalasta pyörällä kotiin, muutama pala suklaata nassuun ja baanalle. Hieman arvoin reittiä kun halusin tällä kertaa juosta hieman tasaisemalla reitillä. Sehän täällä Jyväskylässä onkin ongelmallista. Päädyin hölkkäämään Alban(Jyväsjärven) rantaan 3,5km - 4:38/km. Noinkin "hyvä" alkuveryttely vauhti johtuu siitä että suurin osa matkasta on alamäkeä. Jonkin aikaa säädin garminin näyttöasetuksia sopiviksi ja hieman venyttelin ennen reippaan alkua. Eli reipas oli Jyväsjärvi kieräen 12,84km. Vaikka veryttelytuntuma ei ollut kovinkaan hyvä, niin reipas kulki ihan kohtalaisen hyvin, tai siis hyvin :
). Loppuverkassa 3km - 5:06/km kotiin, kävelin suosiolla kaksi jyrkintä mäkeä, sillä en näe mitään järkeä rasittaa itseään liikaa enää loppuveryttelyssä. Hyvä treeni ja suunta on ainakin vielä oikea :)

3 kommenttia:

  1. Onhan tuo korutonta kertomaa. Arvaan, että jonkin verran "harmittaa" tuo polven tilanne. Tähystys on sikäli hyvä operaatio, että kun polven sisään mennään kameralla, niin aika hyvin selviää mikä siellä on pielessä. Oma polven tähystykseni johti polven parantumiseen täydellisesti. Toivotaan sulle samaa!
    AS

    VastaaPoista
  2. Toivotaan joo että asiat selviää.

    Hyvä reeni muuten.

    VastaaPoista
  3. Joo, Aikoinaan kuvattiin polvet röntgenillä ja mitään ei löytynyt, syksyllä kuvattiin ultralla, jolla pitäisi sitten löytyä. Eipä riittänyt sekään. Nyt sitten oli vuorossa magneettikuvaus ja vieläkään ei osata sanoa varmudella mikä on perimmäinen vika! Niinkuin AS sanoit, tuo tähystys kuulemma sitten kertoo lopullisen totuuden, toivottavasti.

    On tässä Muta jo niin kauan rämmitty suossa että on se mukavaa kun edes välillä juoksu kulkee, ainakin kuntoon nähden, hyvin :)

    VastaaPoista