tiistai 13. syyskuuta 2011

Ti 13.09 Ortopedilla + Reipas

Aamulenkki ihan ok tuntumalla 7,7km - 4:51/km.

Iltapäivällä olikin sitten aika erikoislääkärin lausunnolle. Vettäkin alkoi tulla juri sopivasti ennen lähtöä. Onneksi työkaveri laina vettäpitävän takin reissua varten, mutta eihän se tietenkään jalkoja suojannut... Onneksi lähdin hyvissä ajoin, nimittäin se Likes:in klinikka olikin melkoisen mutkan takana eli piilossa.
Lääkäri ei saanut radiologin ottamia kuvia esiin, eikä ollut kovin kiinnostunutkaan niistä, vaikka minulla olisi ollut paperiversiot mukana. Otin mukaan myös 2007 otetut röngen kuvat. Niitä se sentään tiiraili tarkemmin, vaikkei niistä mitään ilmennytkään. Polvilumpio on halki, mutta se on kuulemma ihan normaalia :=) Ortopedin johtopäätös oli että varsinainen vika ei ole patellajänteessä vaan kulumassa, joka eiheuttaa patellajänteeseen ylimääräistä rasitusta. Asia seviää kuitenkin varmuudella vasta mangneettikuvauksen jälkeen. Tähän mennessä ei ole vielä tarvinnut kaivaa kuvetta, mutta tästä eteenpäin pitää maksaa kaikki itse. Mehiläisen hinta kuvaukselle olisi ~500e. Toinen vaihtoehto mennä keskussairaalaan jonottamaan kuvausta ja maksaa normaalit asiointimaksut. Laitettiin lähete keskussairaalaan, mutta pitää nyt vielä miettiä tuota kuvausta yksityiselläkin. Ainakin sen saisi nopeammin... Mahdollinen leikaus sitten maksaakin jo hunajaa. Sovittiin myös että käyn Mehiläisen fysioterapeutilla ~6 kertaa. Sainkin juuri sopivasti "peruutusajan" muutaman minuutin odotusajalla. Oltiin fysioterapeutin kanssa samaa mieltä siitä että pitää löytää vammalle "juurisyy". Löytihän se kaveri sitten lantio-lonkkaseudulta virheasentoja ja jumitiloja. Alustavasti täytyy lisätä lantioseudun liikkuvuutta ja kehittää syviä lihaksia. SI-nivel ei myöskään toiminut niinkuin pitäisi. Huomiselle päivälle on sitten peräti kaksi perättäistä aikaa jossa jatketaan ongelman selvittämistä ja ehkä käydään läpi tulevia kehittäviä ja venyttäviä harjoituksia. Käydään nyt tämä tie ensiksi läpi, jos vaikka selviäisi ilman puukkoa. Jokatapauksessa aion kuvauttaa polven, jotta selviää onko siellä tosiaankin jotain rakenteellista vikaa.

Iltatreeni Kotalammella: 16,7km:  5,5km - 4:40/km + Reipas 7,9km - 4:01/km + 3,3km - 4:43/km

Kierrosajat tänään ja viikko sitten:
Viidennellä kierroksella sorsa meinasi jäädä väkisin alle. Senverran meni pasmat sekaisin että se näkyy kierrosajassa :)


4 kommenttia:

  1. Joo ei oo halapaa ei. Toivotaan ettei tartte mennä leikkaukseen saakka.

    Tota reipasta vois jo sanoa tv:ksi. Ilman sitä sorsaa.

    VastaaPoista
  2. Minun OMAT kuvaukset tasavauhtisista harjoituksista:
    TV Kevyt
    TV
    TV Reipas
    TV Kova

    Vauhdit vaihtelee tietenkin oman kunnon mukaan.

    tv: Jari :)

    VastaaPoista
  3. Tasavauhtistapatasavauhtista.

    VastaaPoista
  4. No nyhän mä vasta hokasinkin. Tasavauhtista ilman sorsaa. Luetun ymmärtäminen oli hieman hukassa... ;)

    VastaaPoista