maanantai 29. huhtikuuta 2024

Vko 18/24 29.04...05.01

 Ma

a. Aamuhölkkä 7km ks.136  5,49/km

+4,4°C Todella nihkeää. Melkein yhtä hirveää kuin eilen aamuna.

i. Juoksua 10km ks.133  5,32/km

+13,4°C Ei niin hirveää kuin aamulla mutta ei vieläkään helppoa. Etureidet tulee koko ajan kipeämmäksi. Hyuomenna ehkä pystyy vielä juoksemaan mutta sitten saattaa joutua pyöräilemään.

Tiistaina 16.04 tein ensimmäisen tehoharjoituksen juosten. Lenkin jälkeen oli aika heikko olo mutta laitoin sen treenin piikkin. Seuraavana aamuna tein kutosen verkkalenkin ja se oli aivan hirveä. Lenkin jälkeen tuli kylmä ja isku kuume päälle. Sen jälkeen pari kevyttä kävelylenkkiä ja ensimmäinen lenkki hiihdon muodossa Ma 22.04. Ajoin pyörällä(5km) Laajavuoreen ja mennessä oli kevyttoppatakki päällä jonka riisuin hiihdon ajaksi. Kesken hiihtolenkin tuli kylmä ja piti hakea toppatakki päälle. Hiihtelin 35km mutta ei näköjään ollut vielä tervehtynyt. Kuume nousi uudelleen ja vasta viime sunnuntaina oli ensimmäinen juoksulenkki. Odotinkin hirveää tuntumaa ja sellaisen sainkin. Alla oli kuitenkin kolme kuumeetonta päivää. Vaikka kakkia tauteja ei voi muistaa mutta en tiedä onko koskaan näin paljon limaa kurkusta mitä tämän taudin aikana. Kurkkukin oli välillä niin kipeä että nieleminen oli tuskaa. Jospa tuo nyt olisi lopullisesti ohi ja muutamassa päivässä pääsisi normaaliin olotilaan. 

Hiihtoa tuli muuten 3200km ja se on kovin kilsamäärä minun hiihtohistoriassa. Ihan hyvä määrä kun Joulukuussa ei kuitenkaan tullut kuin reilu 300km. Maaliskuussa sitten tulikin jo yli 1000km :-)


Ti

a. Aamuhölkkä 7km ks.136  5,39/km

+7,3°C Ensimmäinenn aamu kun tarkeni shortseissa. Ei ole helppoa mutta vauhti paranee pikkuhiljaa. Limaa saa edelleenkin yskiä mutta onneksi pystyy yskimään. Kykiluu/kylki on edelleenkin kipeä 27.3 hiihtolenkillä kaatumisen jäljilta. 


i. Juoksua 10km ks.136  5,38/km

+13,2°C Hieno keli. Reipas tuuli mutta ei paljon haitannut. Normaalistihan tämänkin lenkin merkintä olisi TV Kevyt mutta ei nyt. Täytyy vaan muistaa loppuviikostakin se ettei nämä ole nyt elimmistölle kevyitä palauttavia lenkkejä. Ei edes kipeille lihaksistolle. Jospa sitten ensi viikolla...


Ke Vappu

a. Aamuhölkkä 7km ks.127  5,44/km

+4,3°C Aurinkoinen aamu mutta oli paikoin käynyt pakkasen puolella. Juoksín keuruuntien kautta kun arvelin ettei vappu-aamuna ole ruuhkaa. Ei ollut mutta aina siinä tuntuu olevan liikennettä. Nyt pitäisi olla pahinta aikaa etureisien  suhteen mutta eipä nuo nyt haitanneet juoksua. Jospa tässä säästyisi pyörälenkeistä.

i. Juoksua 10km ks.129  5,29/km

+15,2°C Ei ollut enää vappujuhlijoita liikenteessä. Huonokuntoista porukkaa :-) Meinasin jo jättää lenkin väliin... eikä sillä olisi ollut väliä vaikka olisin jättänytkinkin. Vähän syö motivaatiota tämä kulkemattomuus. Toisaalta ei tämä iltalenkki nyt niin paha ollut. Mennään lenkki kerrallaan ja jätetään väliin jos ei huvita lähteä.


To

i. TV 12,6km  ks.145  5,06/km

+14,5°C Olipas taudin jälkeen keuhkot ihmeissään. Jospa tämä vähän avasi paikkoja. Ensimmäistä kertaa T-paidassa ja lämmin oli siinäkin. Pyöräilypaidassa on pari hyvää ominaisuutta juoksuhommissakin. Vetoketjun saa vaikka alas asti ja takana olevat taskut joihin saa vessapaperin ja avaimet. 


Pe

a. Aamuhölkkä 7km ks.131  5,35/km

+9,3°C Jalat/lihaksisto jo hieman paremmassa kunnossa. Se alkaa näkymään sykkeissä ja vauhdeissa. Takareidestä en osaa sanoa vielä mitään. Se näyttää tilansa kun juoksu vielä tästä vähän rentoutuu. Pohkeetkin on ollut hieman jäykät ja se tuntuu toisessa akillesjänteessä. Pienellä venyttelyllä saisi senkin poies kun vaan muistaisi...

i. Juoksua 12km ks.132  5,20/km

+15,7°C Etureidet aika hyvät. Terveessä takareidessä vähän jäykkyyttä ja loppupuolella lonkassa pistos. Tuota pistosta on ollut ennenkin ja se on ohimenevää. Viitaniemessä pääsi juoksemaan sorapinnalla mutta vielä pitää odotella viikko-kaks ennen kuin pääsee maastoon juoksemaan. Köhniön polulla/latupohjalla on vielä lunta ja jäätä kuten näkyy olevan Laajavuoren kuntoradallakin. Juoksu oli jo melkein rentoa :-)


La

i. Juoksua 10km  ks.132  5,29/km

+15,7°C Piti sitten kuitenkin tunkea maastoon vaikka tiesin että siellä on märkää. Otin kirkkaan vihreistä Saucony kengistä nastat pois ennen lenkkiä vaikka joutuikin juoksemaan välillä jäätiköllä. Eivät olleet enää 10 minuutin päästä kirkkaanvihreät. Eipä tarvinnut enää sen jälkeen varoa kovin paljon kurakoita. Aivan viimeisen loppujyrkän kävelin ennen Laajavuoren huippua. Loppumatkan tulin asfalttia kun siinä sai vielä hyvän myötätuulen. Pelkäsin että lonkassa oleva hermopistos haittaisi enemmänkin juoksua mutta onneksi ei. Jospa huomenna saisi jo vähän pidemmän lenkin aikaiseksi.


Su

a. Juoksua 16km ks.130  5,37/km

+4,6°C Pohjoistuuli. Piti ajoittaa lenkki siten että että ehtii katsomaan Yle Areenasta suoran lähetyksen SM-maastoista. Olihan tuo hieman hidasta mutta eipä sillä väliä. Viikon keskimääräinen lenkin pituus 10,3km ja siinä se saa pysyäkkin vielä jonkin aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti