maanantai 9. lokakuuta 2023

Vko 41 Kova 3

Ma

p. Prisma-apteekki pyöräily 31km

+2,3°C Tulipas heti kerrasta laitettua sopivasti päälle. Palokassa sai ottaa ylimääräisen kaulurin pois. Onneksi laitoin suosiolla lobsterit käteen ja kengänsuojat jalkoihin. Olin cyklolla liikeenteessä. Ennen seuraavaa pyöräilyä pitää vaihtaa jarrupalat edestä ja takaa keskenään. Takapaloissa surkee pito. Ylämäissä heikko voimataso.

i. TV Kevyt 8km sis. 6x100m ks.137 5,10/km

+2°C Ihan erituntuiset jalat kuin kahtena edellisenä päivänä. Tänään piti olla lepoa juoksusta mutta ei sitten malttanut. Jos takareisi olisi ollut eilisen tuntuinen niin ei puhettakaan satasista mutta tänään oli parempi päivä. Vedotkin meni ihan hyvin vaikka yksi jäikin vajaaksi. Kotalammen suoralla lyhtypylväisen väli on 25m eli kerran ei osannut laskea neljään ☺


Ti

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.130 5,23/km

-2,1°C Piti laittaa jo lapaset käteen. Kotalammen mittarissa oli käynyt -3,2:ssa. Kellon mukaan tuli hyvin mutta ihan normi aamulenkki tuntuma. Pysähdyin taas venyttelemään pohkeet ja etureidet Länsiväylä tien sillalle. Saapi nähdä miten iltalenkki pitää ajoittaa. Ei ole enää lämmintä kesäsadetta.

i. 14km: WU + 5x1200m/2min + CD

+3...3,7°C  Ajoittainen vesitihku mutta ei sentään räntää. Olisi saanut olla lämpöisemmät käsineet.


Alkuverkka oli jäykän ja vähän väsyneenkin tuntuista. Vetoharjoitus meni kuitenkin ajallisesti ihan ok vaikka tuntuma olikin heikohko. Oli vaihtoehtona juosta puoli börjeillä tai täys börjeilla mutta valitsin puolikkaat kun mietin että jos vesi lentää niin pitkät vaan kerää vettä. Parin vedon jälkeen oli jo kengät ja sukat märkiä. Vanha kunnnon novotan tai tartani pinta sentään läpäisi vettä. Tää mondo ei näytä sitä tekevän. Loppuverkka oli sitten jo väsynyttä menoa. Onneksi tänään ehti sentään lenkkisaunaan. Aamulla pieni verkka jos ei sada.


Ke

ap. Aamuhölkkä 6,4km ks.136 5,16/km

+8,5°C Tihkusade. Meni aamulenkki hieman myöhäiseksi sateen takia. Kilsavauhdistakin näkyy että oli vielä lihaksistossa lämpö päällä. Eli ei ole lähtenyt palautuminen vielä kunnolla käyntiin...tai onhan se tietenkin käynnissä mutta lihaksisto ei ole niin palautunut että tuntuisi juoksu raskaalle kovan treenin jälkeen kuten pitäisi. Satoi kuitenkin sen verran että kuoritakki kastui. Yllättävän lämmintä kuitenkin.

i. TV Kevyt 8km ks.136 5,17/km

+12°C Alussa pieni tihku ja lopussa kunnon rankkasade. Kutosen paikkeilla se taivas aukesi. Hyvin pystyin välttelemään tuulta mutta ihan lopussa yhdessä risteyksessä meinasi tuuli heittää miehen nurin. Ei vieläkään painanut jaloissa. Ei edes lopussa viitsinyt kävellä ylämäkeä ettei tulisi kylmä. Kummallakin lenkillä tuntui takareidessä eli pitkien vetojen jälkeen reisi oireilee.


To

ip. TV Kevyt 14km ks.142 5,06/km

+8°C Tuulista! Kuitenkin vielä shortsikeli...ainakin tuolla metsän siimeksessä(linkki). Toki
ensimmäisellä kilsalla hieman viileää kun joutui tuuleen. Sisälle päästyäni tuli sadekuuro ja oikein kunnon puuska, onneksi vasta sitten. Otin taas reittikuvia joita on tuolla garminin puolella. Ainoastaan kerran tippui puhelin rintataskusta 😉 Noname tekee hyviä urheiluteksteelejä mutta valitsevat huonot vetoketjut... tai ainakin silloin kun nuo minun kuteet on valmistunut. En tiedä millä selittyy noinkin hyvä kilsavauhti maastossa jossa tuli nousua 245m. Olisko se sitten noitten kuvauspysähdysten syytä.


Pe

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.129 5,37/km

+2°C Jäykkää ja raskasta, mutta sellaistahan se välillä aamulla on. Takareisi edelleen vähän kipuilee. Keli oli kuitenkin hieno ja aurinkoinen. Sai jopa laittaa arskat päähän ja ne tulikin ihan tarpeeseen. Nippa nappa ettei ollut märät tiet jäässä. Pari kertaa Köhniöllä lipsahti mutta en tiedä oliko märkä lehti vai jäinen kohta.

i. 10,7km: WU + 10x200m/100m hölkkä/kävely + CD

+7,6°C Aika tyyni keli. Etukaarteessa ja loppusuoralla pientä vastatuulta. Vaikkei vauhti ollut paljoa kovempaa kuin kolmisatasissa niin saipa keuhkot taas töitä. Ensimmäinen oli hitain mutta ei muutkaan mennyt ehkäpä hieman epärealisteseen aikatauluun. Hyvä harjoitus kuitenkin. Ajoi asiansa. Se olikin sitten tälle vuodelle viimeinen harjoitus harjulla. Se sulkee portit. Juoksin Saucony:n vanhoilla maratontossuilla kun oletin että nyt ei ole radalla vettä. Nimittäin kengissä on pohjassa reiät joista vesi menee kengän sisuksiin. Oli siellä kuitenkin pari pientä lammikkoa mutta sukat ei kastunut. Palautus meni ajallisesti 54...56s:iin.


La

a. Aamuhölkkä 6,4km ks.129 5,35/km

+7,2°C Tihkusade. Muutama pisara lävisti kuoritakin, jonka sitäisi suojata sateelta, mutta ei sentään pahemmin. Laseja sai olla jatkuvastai pyyhkimässä ja hanskat oli litimärät. Sen lisäksi vielä juoksutuntuma oli surkea. Väsynytttä ja jäykkää. Näköjään ne kaks`sataset jossain tuntui. Tämä aamulenkki oli ihan palautumisen kannalta tehty. Lähinnä ajattelin huomista pitkää/puolipitkää lenkkiä. Ei ole kiva raahustaa väkisin reilu kakskymppiä.

i. TV Kevyt 10km ks.136 5,08/km

+8°C Puolibörjeillä liikenteessä mutta tuulessa tuntui hieman viileältä. Nähtävästi tuo kostea tuuli toi sen viileyden. Eipä tosin tuo tuuli paljoa haitannut kun Myllyjärveltieltä Laajavuoreen yli 4km oli myötätuulta ja loppumatka suurimmaksi osaksi metsän suojissa. Juoksu ei ihan niin helppoa mitä kellosta katsoen voisi luulla mutta ihan ok kuitenkin. 


i. TV Kevyt 21km ks.143 5,05/km

+3...1,6°C Vesi ja räntä/lumisadetta. Sade tuli onneksi lenkin loppupuolella. Kuokkalan sillan paikkeilla vesikuuro tuulella ja Kyllön mäessä räntä/lumisadetta. Siinä välissä vähän kumpaakin. Ei oikeastaan tullut kylmä kun ei sentään kunnolla kastunut. Ensimmäinen kymppi tuli helposti alamäkeen ja myötätuuleen. Sen jälkeen alkoi takareisi vaivaamaan ja ihan loppupuolella jalkateräkin. Onneksi ensiviikolla on kevyt viikko. En laittanut maanantaina viikolle kevyt tai kova otsikkoa kun ajattelin ainakin alkuviikon kuulostella tuntumaa. Nyt sen voi jo laittaa kovaksi. Loppulenkki oli jo väsynyttä menoa.



1 kommentti: