maanantai 10. heinäkuuta 2023

Vko 28/23

Ma

i. TV Kevyt 11km

+ 20,5°C En ole vielä ohjelmaa naputellut, muuta kuin päähäni, mutta siellä olisi ollut kevyt/palauttava 8-10km. Nyt meni vähän yli. Haukanniemen lenkistä tulikin hieman pitempi kuin oletin. Rantoja pitkin juosten Haukanniemenlenkistä tulee 2,3...2,4km. Pellon reunassa oleva polku oli heinittynyt jo melkein umpeen sitten viime käynnin. Juoksu ei onneksi painanut jaloissa vaikka eilen olikin aika raskasta. 


Ti

a. Aamuhölkkä 6,2km

+ 15°C Taitaapi tulla taas lämmin päivä. Juoksutuntuma aika normi. Pientä jäykkyyttä ja jalkajumia. Varsinkin pohkeet ja oikea etureisi. Tuota etureittä ei pysty normaalisti venyttelemään kun polvi ei taivu ilman kipua.

i. 12,6km: WU + 5 x Kotalampi / 2,5` CD

+ 21,5°C Siitä onkin pari vuotta kun olen viimeksi juossut Kotalammella vetoja. Tänään nousujohteinen harjoitus mutta ajat jäi 10s/veto edellisistä ajoista. Toisaalta tämä ei ollut täysin vertailukelpoinen kun juoksin kotalammen suoran pyörätietä pitkin josta tuli vähän lisämatkaa. En tiedä juoksenko ensi viikolla enää Kotalammella. Vaikka tulinkin sen möykkyisemmän osuuden pyörätietä, niin on se vähän vielä kuoppainen mutta eniten minua häiritsee ne sepeliosuudet. Yksikin osuu ylämäkeen. 


Ke

a. Palauttava 6,2km

+ 12,5°C Lihaksistossa vielä lämpö päällä. Laitoin kuullokkeet ja kuuntelin prodcastin että saisin juoksusta riittävän hidasta. Ei onnistunut. Varjossa oikein mielyttävän viileää. Auringossa jo lämmintä.

Eilen olikin jäänyt sykevyö pois rinnasta eli rannesyke. Ainakin veryttelyissä sykkeet oli mitä sattuu. En luota vetojenkaan sykkeisiin. Esim neljännessä keskisykkeet ei kasva lineaarisesti. Huomasin sykevyön puuttumisen vasta kun tulin lenkkisaunasta ja aloin etsimään sykevyötä kun laitoin vaatteita kuivamaan.

i. TV Kevyt 10,5km

+ 22,5°C Olisi saanut olla vähän helpompi maasto näin palauttavalle päivälle. Välillä oli aika teknistäkin polkua. En kuitenkaan löytänyt sitä linjan alla menevää polkua mitä etsin. Maankaatopaikka oli varmaankin peittänyt polut. Olisi ehkä pitänyt etsiä hieman ylempää/pohjoisenpaa.


To

a. TV Kevyt 13km ks.139

+ 13...+17°C Ei ollut eilinen iltalenkki palauttava. Pitäisi uskoa että ei kannata lähteä kevyenä päivänä raskaaseen maastoon. Elikkä tämä lenkki oli sitten aika raskas. Tässä on vielä kaksi kevyttä ja lyhyttä lenkkiä ennen seuraavaa tehotreeniä. Jospa tässä vielä palautuisi. Nuorten EM:t hieman sotkee harjoittelua mutta nuohan on lyhyet kisat.

i. Iltahölkkä 9km ks.136

+ 20,5°C Aivan eri tuntuma kuin aamulla. Piti juosta vain kutonen mutta lipsahti ysi kun tuntui niin hyvälle☺ Huomiselle olisi ohjelmassa kaks`tonnisia mutta olen vielä kahden vaiheilla. Voi olla että vedänkin lyhyemmän reippaan. Vielähän tässä ehtii arpoa.


Pe

a. Aamuhölkkä 6,2km ks.136 (viim. 4km 143)

+ 19,5°C Nyt ei taaskaan ollut kivaa. Viimeiset neljä kilsaa oli normaalia korkeammat sykkeet. Iltalenkillä alkuverkka saattaa muuttua lyhyeksi hölkkälenkiksi jos sykkeet on samansuuntaisia kuin nyt.

i. 14,8km: WU + TV Reipas 8km ks.161 + CD

+ 19°C Lopussa pieni tihkusade. Alkuverkka tuntui ihan hyvälle ja sykkeetkin oli raamien rajoissa. Lenkki meni taas myöhäiseksi kun katsoin ottelelujen kasisataset loppuun. Onneksi moukarinheitto ratkesi jo heti alussa☺. Suunnitelmissa oli että olisin käynyt Ruokepuolisen järven kohdilla kääntymässä mutta muutin suunnitelman lennosta ja kävin Killerin paikkeilla kääntymässä. Aloitin suunniteltua keskivauhtia ka keskisykkeet saavutin jo ennen kakkosta. Viimeisen vitosen keskisyke 164. Lopun kaksi kilsaa oli selkeesti VK:n puolella. Ihan hyvä tasapainoinen hallittu harjoitus. Reilu kaksi vuotta sitten pääsin Alba-satama reitillä(7km) noin 10s kovemmilla kilsavauhdeilla ja vähän myöhemmin Jyväsjärvi ympäri reitilla(12,7km) samoilla vauhdeilla eli siitä olen hieman jäljessä. Vauhdit ei ole vieläkään sillä tasolla että kehtaisi lähteä hölkkkiin. No, hölkissä tietenkin hölkätään mutta oma kynnys on hieman korkeammalla. Nyt on menossa vasta yhdeksäs viikko juoksua joten ei vielä voi vaatiakkaan kummoisia vauhteja.


La

a. Palauttava 4,5km ks.128 5,40/km

+ 15°C Harkitsin illalla että teen aamusta kauppareissun pyöräillen niin saan siitä tämän palauttavan lenkin. Ei varmaankaan huono ajatus. Pidän näitä palauttavia yhtä tärkeinä kuin valmistaviakin aamulenkkejäkin. Juoksutuntuma kevyen ja raskaan väliltä jotain eli aika normi.

i. TV Kevyt 10km ks.134

+ 22,7°C Lämmintä oli, varsinkin auringossa. Varjossa oli vielä ihan inhimillistä. Ei ollut niin raskaat jalat kuin oletin. Pohkeet oli vähän väsyneet. Oikean jalan etuvarpaasta lähtee jossain vaiheessa kynsi kun se on ottanut helteiden aikana vähän itseensä. Nyt saman kohtalon kokee keskivarvas. Tyhjensin kynnen alla olevan rakon mutta eipä se auta. Laitoin kinesioteipistä painesiteen kynnen päälle ettei rakko ainakaan ihan heti täyttyisi.


Su

a. TV "Kevyt" 21,7km

+ 19...22°C Ohjelmassa oli 23 mutta puolessa matkassa oli jo mielessä että kunhan tulisi edes 20.  Kolme kertaa kävin kastamassa päähinettä mutta kone keitti siitä huolimatta. Ehkäpä se että juoksu oli niin raskasta vaikutti myös tuohon lämmönkestoon, sillä eihän tuo lämpötila niin korkea ollut ja välillä pääsi juoksemaan varjossakin. Latasin reitin mittariin joka oli varmaankin ensimmäinen kerta juoksussa. Olisi pitänyt vaan seurata kellon ohjeita mutta lähdin kokeilemaan Nenäinniemen läntisellä puolella polkua. Se oli kuitenkin niin kivinen että meni kävelyksi. Siellä se tuli samalla tuo puuttuva kilsa.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti