maanantai 3. heinäkuuta 2023

Vko 27/23

Ma

i. TV Kevyt 9km

+ 15,5°C Hieman otti polvi itseensä eilisestä lenkistä. Ei paha. Piti lähteä lenkille vasta tuntia myöhemmin ruokailun takia mutta katselin sadetutkasta että tulee sade. Eipä tuo olisi ollutkaan kovin kasteleva sadealue kun hajosi jo ennen Jyväskylää. Ruokailun läheisyys taasen aiheutti sen että piti käydä kakkosen kohdilla puskassa. Olisi ehkä pitänyt käydä toisenkin kerran mutta sattui sopivasti Köhniön uimarannan vessat kohdille. Viime viikolla pähkäilin että teenkö 3/1 viikkorytmityksen mutta taitaa tulla 2/1. En tosin ole tehnyt tälle viikolle päiväohjelmaa muutoin kuin että merkkasin kaksi vetoharjoitusta. Sekin tosin saattaa muuttua jos huomenna sataa koko päivän. Ainakin tuulee aika vietävästi. Oikeastaan huomisen kelit ja tuntuma ratkasee millaiseksi loppuviikko muotoutuu.

https://keski.finna.fi/Record/keski.3246828?sid=3021408857&imgid=1
https://www.youtube.com/watch?v=e2L2v5Io4R8

En yleensä lue omaelämänkertoja, no ehkä olen saattanut jostain urheilijasta lukea...en muista, mutta nyt tein poikkeuksen. Nimittäin yksi suomen parhaista biisin tekijästä ja loistavasta muusikosta. 

Ti

i. 13,4km: WU + 6 x 600m/2min Harju + CD 

+ 15,5°C Juoksin hipposhallille jotta voisi tehdä vetoharjoituksen sateen ja tuulen suojassa. Katsoin kyllä webtimmistä ettei ole varauksia muttei siellä ollut mitään mainintaa että halli on heinäkuun kiinni. Siispä Harjulle. Vähän tuli pitkä (6km) alkuverkka mutta sehän on kuin panisi rahaa pankkiin☺ Tuuli ei haitannutkaan niin pahasti kuin pelkäsin. Parissa ensimmäisessä kyllä tihuutti vettä. Olisko pari kertaa etukaarteessa puhaltanut oikein kunnon puhuri. Kuusi kertaa riitti tälle kerralle.


Ke

i. TV Kevyt 10km ks.130

+15°C Auringonpaisteessa ja myötätuulessä kuuma, vastatuulessa ja pilvessa viileä ja vastatuulessa että vesisateessa kylmä. Juoksutuntuma aika hyvä eli palautuminen kesken. 
Alkaa näyttämään tuo jalkatilanne taas hieman huolestuttavalle. Polvien kanssa tottunut jo pelaamaan tiettyyn pisteeseen asti mutta nyt tuo varpaannivel pahenee koko ajan. Sitähän jo hieman ennustelin muutama päivä sitten.


To

i. TV Kevyt 13,5km

+19°C Aamupäivästä kävin pyöräillen prismassa. Pyörää varastoon viedessä huomasin että kotiavain puuttuu avainnipusta. Aika ihmeellistä että yksittäinen avain irtoaa pyöreistä lenksuista. Olin suunnitellut juoksulenkin Ruokkeen kautta Laajavuoren takamaastoihin. Nyt piti kuitenkin juosta prisman kautta etsimään avainta. Toiveissa oli että avain olisi tippunut pyörää lukitessa ja joku avulias sielu olisi vienyt sen neuvontapisteeseen. Stekkasin kuitenkin ensin pyöräparkin. Siellähän se oli maassa osittain piilossa rautaputken takana. Jos tänään olisi ollut lottopäinä, niin olisin lotonnut 😃
Rantaraitilla kävelin puolisentoista kilsaa Leksan kanssa ja meni siinä aikaa seisoskellassakin. Päiväkilsat hieman ylittyi joten oli lopussa vara käveleskellä ylämäkiä. Huomenna olisi "ohjelmassa" kakstonnisia tai kotalampia. Taitaa olla kuitenkin paras jättää väliin ja pitää vaikkapa oikein lepopäivä. Huomennahan sen sitten näkee mitä tulee tehtyä.


Pe

a. TV =>TV Reipas 11km  ks.151 4,39/km

+15,5°C En yleensä tee tällaisia harjoituksia aamuisin mutta pitäähän sitä välillä repäistä 😎
Meni oikeastaan yllättävänkin hyvin..ennen aamupalaa juostuna. Kun lopettaa juoksun tuonne ennen "jussinparran mäkeä" niin reitistähän tulee alamäkivoittoinen(18m). Ei paljon mutta vaikuttaahan tuokin vähän. 


i. TV =>TV Reipas 11km  ks.155 4,35/km

+19°C Elämäni ensimmäinen tupla VK. Ennätinpä tämänkin kokeilla ennen kuin varpaan nivel sanoo yhteistyösopimuksen irti. Aamulla juoksin adidaksen bostoneilla ja illalla asics:en phoenix pehmeillä peruslenkkareilla. Olen joskus aikasemmin jo sanonut että bostoneista ei löydy (enää) kimmoisuutta. Kengillä ei ole paljon juostu mutta ne on varmaankin valmistettu joskus vuonna sata. Asicset vei voiton juoksun mukavuudessa. ...ja menihän tuo iltalenkki kovempaakin 😏 Käytin ensimmäistä kertaa garminin kilpailutustoimintoa. Pohjana tietenkin aamuharjoitus.
Näin ensituntumalla tuntuu että minulle voisi sopia nämä tupla VK:t. Viikonloppuhan se sitten kertoo kuinka tästä palautuu. Nämä harjoitukset ei ollut oikein suunniteltuja. Ajatus vaan kypsyi pikkuhiljaa eilisestä lähtien. Seuraavalla kerralla matkojen täytyy olla lyhkäisempiä ja iltaharjoitus voisi olla intervallikin. Jos aamulla ei tule vettä niin olisi hyvä käydä vähän hissuttelemassa jotta palautuminen lähtee käyntiin.


La

a. Palauttva 4,5km ks.125 5,31/km

+15°C Tasaisella ja hitaasti. Vasta lopussa tuntui vähän jaloissa että eilen oli tehnyt jotain. Illalla samanlainen, pikkasen pitempi vaan.

i. TV Kevyt 8km ks.131

+17°C Hiostavaa. Loppupuolisko painoi sopivasti. Toiveita on että palautuu huomiseksi viikon pisimmälle lenkille. Yllättäen varpaan nivel oli juostessa miltei kivuton.



Su

ap. TV Kevyt 22km

+13,5....+17°C Tänään painoi perjantain reipastelut. Kunto on kuitenkin sen verran hyvä että pystyy jo juoksemaan väsyneilläkin jaloilla. Huomenna pitää ottaa todella kevyesti. Lenkkeilijöitä oli liikenteessä mutta ei tullut yhtään tuttua vastaan vaikka nyt lähdin vähän myöhempää. Viikosta ei tullut kevyt eikä kova vaan jotain siltä väliltä. Ensi viikolla vähän enemmän kilsoja mutta kevyet päivät pitää olla kevyitä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti