maanantai 14. kesäkuuta 2021

Vko 24 (14-20.06)

 Ma

i. TV Kevyt 11km

+19°C Ei ihan niin kevyen tuntuista kuin normimaanantai lenkki. Kävelin suosiolla savelankadun ylämäen kun halusin pitää lenkin riittävän kevyenä ja päiväkilsat näytti menevän yläkanttiin. Takareisi ei vaan meinaa asettua. Ei se pahemmin haittaa juoksua mutta ei sillä nopeusvetoja oteta :(


Ti

a. Aamulenkki

+11° Olipas aika hurja tuuli mutta ei se lenkkiä haitannut. Pääsi aika hyvin juoksemaan tuulensuojassa. Juoksu ei ollut niin helppoa mitä keskivauhti näyttää. Taisi vain viileä keli tehdä sen että yritti päästä lämpöön ;-) Pikkasen väsyneet jalat.

i. 13,9km: WU + 5 x Kotalampi / 2,5min

+16°C  Edelleen tuulista. Kaivinkoneet meinasi hieman häiritä alkuverkkaa ja joutuikin välillä kävelemään metsän puolella. En siis lähtenyt tällä tuulella Jyväsjärven rantaan sooloilemaan, vaan jäin Kotalammelle. Alussa vedoissa oli hieman hakemista vauhdissa, mutta jälkeenpäin katsottuna taisi mennä ihan hyvin tälle kunnolle. Kesakisyke nousi veto vedolta aika tasaisesti. Nyt ainakin tietää ensikerralla aloitusvauhdin. Ensimmäisen vedon jälkeen oli palautusaika hieman hukassa kun mittarissa oli juoksumoodilla kaksi näkymää eikä kummassakaan näkynyt palautusaika. Onneksi sain näkymän muutettua kesken treenin. Ennakko odotukset oli että tuuli olisi vastainen Mäyrämäentien lähettyvillä mutta se olikin puuskissa Keltinmäentien puolen yläsuoralla. Ei paha. Ajallisesti ja matkallisesti ei ihan suoraan verrattavissa aikaisempiin harjoituksiin kun tulin kotalammen suoran asfaltilla ja sen jälkeenkin kevyenliikenteen väylää.  Hyvä treeni ja jäi vielä hyvä makukin :-)


Ke

a. Aamulenkki

+12°  Ihan odetun jäykkä lähtö aamulenkille. Takareisi taas vähän pahempi eilisen lenkin jäljiltä. Muutoin ihan ok, kevyt, hidas... juoksu. Pikkasen varioin juoksureittiä. Tavoitteena on kuitenkin mahdollisimman tasainen reitti aamulle. Se kun vaan on hieman vaikeaa joten täytyykin välillä kävellä ylämäkiä :-)

i. TV Kevyt 10km

+15°C  Yllättävän kevyttä juoksua vaikka eilen oli kuormittava päivä. Annoin päivällä takareidelle tens:siä ja nytkin on pädit paikoillaan. Huomenna vielä on kohtuullinen juoksukeli mutta sitten menee taas tukalaksi. Näillä näkymin aamulla normaali lenkki ja iltasella sitten hieman kuormittavampi jos on kulku päällä.


To

a. Aamulenkki

+14°  Vaikka mittarin mukaan oli viileää, niin hikihän siellä tuli. Varjossa oli ihan mielyttävän viileää. Ei ollut niin jäykkä liikenteeseen lähtö kuin normaalisti. Toisaalta kulki ihan ok mutta hieman jäi vaisu fiilis.

i. 15km: TV 11km + 4km

+22,7°C  Lähdin kotiovelta ihan tuntuman mukaan. Tavoitteena oli TV 12 mutta olisi pitänyt Albalta eteenpäin hieman malttaa. Satamassa hengitys teki jo tosissaan töitä ja vielä oli sillalle nousu edessä. Ajattelin jättää kymppiin mutta kun kilsa kymppiin oli 4,25/km niin tein kompromissin ja juoksin 11 joka päättyi sopivasti Mattilanniemeen. Alkumatkasta kun vanha kilpakumppani morjesteli raksalta(tunnistin äänestä), niin teinkin loppuverkan samaa reittiä ja kävin morjestamassa Aria. Jutellessa meni sen verran aikaa ja Arin työaikaa :-) että loppujuoksu kulki jo kevyesti. Treeni oli tavoitetta lyhyempi, taas toisaalta kovempi kuin olin suunnitellut, mutta uskoisin sen olleen tälle kunnolle ihan hyvä. Huomenna ehkä vain yksi lenkki.


Pe

a. Aamulenkki

+16°  Oli vielä eiliset lämmöt päällä, eli ei ole palautunut. Oli nimittäin liian helppoa. Oli oikea ratkaisu lähteä ilman paitaa vaikka alussa olikin varjopaikoissa viileää.  Juoksin tiistain ja torstain vauhdikkaammat Adidas energy boost kengillä jotka jo aikoinaan ”hylkäsin” kaapin perille. Muistaakseni en tykännyt nauhoituksesta ja ne painoi jalkapohjaa tai jotain sellaista. Kun vaan löytyy nauhoille sopivan kireyden niin ne on näille lämpöisemmille keleille just passelit kengät kun tarvitaan joustoa ja kimmoisuutta.... eikä niistä ole kuluneet pohjat vielä puhki ;-)

i. TV Kevyt 10km

+26,7°C  Nyt sitten oli jo väsynyttä menoa. Polvi oli lähtiessä kipeä, mutta juoksua se haittasi vasta ihan lopussa. Pitää antaa kylmää. Laitan huomen aamuna puhelimen herättämään jotta saa juosta lenkin hieman viileämmässä, mutta nopeastihan se lämpenee. Tuleepahan harjoiteltua pidempää aamujuoksua sunnuntaita varten.


La

a. TV "Kevyt" 10,5km

+18,6=>+16,1°C Pilvistä, pohjoistuuli. Pientä heräämisvaikeutta.  Kankeaa ja raskasta...varsinkin loppua kohden. Toivottavasti palautuu edes huomiseksi.


Su

a. TV Kevytvauhtinen 22,5km

+19.7° =>+23,5°C  Alku oli melko normaalia aamujuoksua. Ennen puoltamatkaa alkoi tuntumaan että saattaapi tulla lopussa väsy. Tulihan se, mutta ihan normaaliväsy, mutta ei sippausta. Juoksin muutaman kilsan yhden hotellivieraan kanssa. Miehellä oli parikymmentä maratonia takana mutta vaivoja hähelläkin oli viimeaikoina ollut. Kuokkala-Ainola rannalla sai onneksi juosta välillä varjossakin. Muutoinhan tuo mollukka paistoi aika armottamasti. Viikkokilsat täyttyi vaikka hieman muunnellusti. Huomenna lepo!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti