tiistai 10. huhtikuuta 2018

Hiihtoa 25km (P)

vko 14:

Tiistaina tein maastopyörälenkin joka loppua kohden oli raskas. Keli -0 ja pieni kerros uutta lunta mutta matkalta löytyi monenmoista keliä.

Keskiviviikona yritin hiihtolenkkiä loistavassa kelissä ja suksetkin toimi. Hiihdosta ei kuitenkaan tullut mitään kun jalat ei toimineet. tiistain pyörälenkki painoi.

Perjantaina taasen oli surkea hiihtokeli ja lenkki jäi 16km:iin. Taisi olla kellokin välillä pois päältä. Neulasta oli paikoin niin paljon että joutui kävelemään. Päälle kauppareissu pyörällä, jossa tuli enemmän hiki kuin hiihtolenkillä.

Lauantaina aikasin ladulle ennenkuin lämpenee. Porukkaa oli jo melkoisesti. Yksi entinen kilpakumppanikin kasilta oli tullut jo seiskaksi. Silloin vielä ei oltu ajettu Kotalemmen pistoa. Hiihtoa 33km. Suksi toimi hyvin, mitä nyt alussa hieman meinasi pitoalue jäätää.

Sunnuntaina Kotalammen mittari näytti plussaa, mutta maanpinnassa oli pakkasta. Kotalammen pistoa ei oltu ajettu ja zerot ei pitänyt yhtään jääpinnalla. Ylhäällä oli sitten ajettu ja suksi toimi kohtalaisesti. Toimivuus parani loppua kohden kun keli lämpeni. Hiihtoa taasen 33km. Liukasta.


Eiliselle oli ennustettu sadetta koko päiväksi mutta olisi sitä päässyt iltapäivästä hiihtämään. Päivä meni kumminkin pienessä remonttihommassa. Tämä on sen verran vanha kerrostalo että tässä on makkareiden ovien yläpuolella ikkunat. Olin jo pitkään suunnitellut että laitan oman makkarin ikkunan tukkoon. Nyt kun sattui olemaan tarvittavat materiaalin, niin toteutin sen. Yllättävän suuritöinen homma tai no ainakin aikaavievä.  Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen vaikka kulmalistojen kanssa meinasikin tulla tenkkapoo. Nyt kuitenkin saa kesäaikaa huoneen hieman pimeämmäksi.

Tänään arvoin tuon hiihtolenkin kanssa. Katsoin aamulla 6:30 tabletilta että onko ladut ajettu pakkasyön jäljiltä...ei oltu. Viimeistelin eilisiä hommia ja siivosin jälkiä. Puoli kymmeneltä huomasin että ladut on ajettu. Pätin kuitenkin että odotan iltapäivään että keli lämpenee kunnolla ja lähden zeroilla liikenteeseen siten että pääsee suoraan lenkkisaunaan. Hermo kuitenkin petti ja lähdin ~klo 11 hiihtämään. Minulla oli kummatkin sukset jotakuinkin valmiina ja päädyin voideltaviin joissa oli liisteri pohjissa. Sipasin vielä ohkaisen kerroksen startin BM:ää pintaan ja menoksi. Koko lenkin oli seinäpito ja pääsin kaikki mäet suorilla ylös. Neulastahan pohjat tietenkin keräsi mutta ei vaikuttanut pitoon. Keli kuitenkin lämpeni nopeasti auringonpaisteessa ja latu vettyi, paitsi varjopaikoissa joita ei paljon ollut. Meinasinkin muutaman kerran mennä nenäleen kun tuli varjosta aurinkoon. Luisto loppui kuin seinään. Tarkoitus oli hiihtää enemmän mutta ei mitään mieltä kun suksi ei luista yhtään.
Ensiyönä on kunnon pakkasyö. Lähtenen heti aamusta vaikka latuja ei olisikaan ajettu ja luultavasti huomenna ei ajetakkaan. Ladut tulee olemaan aivan jäisiä ja laskut hurjia. Takaisinpäin tullessa on turha kuvitellakkaan laskevansa noita paria mäkeä. Täytyy suosiolla kävellä. Liisterit tietenkin pohjiin vaikka pakkasta on reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti