maanantai 28. tammikuuta 2013

Ma 28.01 Laturetkeilyä part2, 4h 43min

Pääsin aamusta liikenteeseen, mutta jäin naapurien kanssa suustani kiinni, mutta pitäähän sitä hoitaa naapurisuhteita ;)
Tavoitteena oli viikon ensimmäinen pidempi lenkki. Tänään siksi että se näytti sääennusteen mukaan sopivimmalta. Pakkasta 5-6 astetta, mutta en sitten tajunnut ottaa tuulta huomioon. Tarkoituksena suunnata Laajavuoreen ja tutkia joko väylät Peurunkaan on avattu. Totuus paljastui jo Tuomijärven ylityksessä. Olihan siellä tänä aamuna avatut ladut, mutta vaikka näin latukoneen toisella rannalla, niin toisella ne oli jo tuiskuntuneet tukkoon. Eipä se paljoa siinä vaiheessa haitannut kun oli voimia jäljellä :) Tuuli (~5m/s) kyllä hieman haittasi. Palokkajärvellä sama juttu. Löysin pienen hairahduksen jälkeen Tyyppälänjärvelle johtavan ladun ja pääsin hieman tuulelta suojaan. Järvillä eteneminen oli hidasta vaikka teki koko ajan vuorohiihdolla töitä. Tasatyöntöä eikä vuorotahtia tarvinnut ajatellakkaan, koska ladulle tuiskunnut lumi oli todella nihkeää. Tyyppälän ladun löydyttyä alkoikin sitten lumisade joka teki metsässäkin etenemisestä nihkeää. Pääsin viimein ampujien majalle ja piti tehdä etenemispäätös. Olo oli kuitenkin sen verran virkeä että päätin jatkaa eteenpäin. Päätin jatkaa 25km:iin asti ja se täyttyikin sopivasti Vihtavuoressa. Laskeskelin kyllä että jos kävisin Peurungassa, niin se olisi yhteensä reilu 70km. Onneksi järki voitti kun mietin paluumatkan järvien ylitystä. ~30km:n kohdalla loppui lumisade. Ei se tosin paljoa auttanut kun uralla oli edelleen kerros uutta lunta. Tyyppälänjärvellä tuli yksi tyyppi vapaalla vastaan ja veti umpihangen puolelle kun tuisku ja sade oli häivyttänyt ladun ;) Hieman ennen ampujien majaa päätin tehdä pienen koukkauksen koska matka oli jotakuinkin sama. Se oli kyllä paha virhe! Jouduin painamaan isolla sähkölinjalla kolme kilsaa suoraan vastatuulen ja perinteisen ladusta ei tietoakaan. Siinä alkoi jo vähän usko loppua. Järvien ylitykset meni kun oli asennoitunut siihen, mutta ei se hauskaa ollut. Vaikka Laajavuoren maisemissa oli jo takki aika tyhjä, niin oli se hienoa päästä hiihtämään oikeilla laduilla.
Onneksi aamulla tehty uusi pitovoitelu toimi koko matkan ja pukeutuminen oli melko optimaalista. Aamulla tosin jouduin virittelemään sommat uudelleen. Erkkari on vaan hyvä keksintö ;=)
Matkaa reissullle tuli 50km, mutta samalla rasituksella hyvällä kelillä, olisi Peurungassa käynti onnistunut helpommin. Siksi hiihdossa tuo käytetty aika kertoo paljon enemmän kuin kilsat. Noh, jonain päivänä, mutta silloin kyllä katson ennustetun tuulen nopeuden :) Niin ja tuo käytetty aika on tehollista ja siitä on otettu 3-4km:n siirtokävelyt pois.
Pitovoiteluna: alle Rex:in nollakelin voide ja päälle kaksi kerrosta Vauhdin porkkanaa(-1...-6). Alimmaiseksi oli jäänyt ihan ohut kerros pohjavoidetta+muitten voiteiden seosta.
Luisto: Pari kertaa messinkiharjalla ja nailonharjalla kiillotus.
Ostin tuon Vaudin porkkanan vasta vähän aikaa sitten, kun sitä foorumeilla niin kehuttiin. Saattaapi olla vähintään yhtä hyvä voide, jollei parempikin, kuin aiemmin käyttämäni Rode:n -1...-3. Kumpaakin voi toki käyttää huomattavasti kylmemmällä kelillä. Ainakin minä käytän.

Reitti

Kääntöpaikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti