torstai 18. elokuuta 2011

To 18.08 Ultra

Aamulenkkinä normaali 5,1km - 4:58/km. Onneksi ei satanut kuitenkaan kaatamalla. Kasteli kuitenkin oikein kunnolla. Tänään voisi kokeilla käynnistää kotikannettavan kaakao-kylvyn jäljiltä. Saa nähdä kuinka käy...

Iltalenkki meni hieman häsäämiseksi kun sain varattua ajan ulträänikuvaukseen. Homma meni vaan hieman mutkaiseksi kun minulla ei ollut lähetettä. Onneksi sain pika-ajan lääkärille juuri ennen kuvausta ja sain sen tarvitsemani lähetteen kuvaukseen. Ehdin tosiaankin tehdä pikatreenin ennen lääkärille menoa. Pienen mutkan kautta kotiin 8,5km - 4:18/km. Alku oli hieman liiankin vauhdikasta joka sitten "kostautui" lopun mäkiosuuksilla. Ei kuitenkaan pahaa sippausta. Kotona pikaisesti suihkuun ja bussille. Syömään en tosin ehtinyt...
Yleislääkäri väänteli ja paineli polvea ja olisi laittanut siihen kortisooniakin, mutta kun kerroin että minulla on jo varattu kuvaus kolmen vartin päähän, niin jätettiin vielä kortisooni väliin. Tuskin se olisi auttanutkaan. Sain kuintenkin sen kaipaamani lähetteen ja päälle vielä mobilaatti ja ketoriini reseptin.
Radiologi oli ihan pätevän tuntuinen nuori kaveri. Tutkittiin ensiksi terve polvi vertailukohdaksi ja sitten vasta kipeä polvi. Olihan se ero huomattava. Minäkin maallikkona näin huomattavat erot polvien välillä. Sain lausunnot ja kuvat mukaan pienen odottelun jälkeen. Nyt vaan pitäisi saada lähete erikoislääkärille työterveyslääkärin kautta. Se tosin voi viedä aikaa koska työterveyslääkäri on Riihimäellä ja en tiedä koska pääsen sinne.


Lähete:
”Pitkään vaivaa ja kipua oik polvessa patellajänteen lateraalisessa kiinnityskohdassa tibiaan, siinä palpaatioarkuus. Polvilumpion höyläys sivusuunnissa epätasaisen tuntuinen.”

Radiologin lausunto:
”Oikealla koko patellajänne on selvästi paksuuntunut(oikea noin 9mm paksuinen, vasen 3mm) ödeeminen ja niukkakaikuinen. Lisäksi todetaan hajanaisia kalkkeutumia koko jänteen kulkureitillä patella-insertiosta alainsertioon. Selkeää repeämää ei jänteestä erotu.

Lisäksi todetaan oikealla patellan alapoolissa kalkkeutuma joka viittaa lähinnä hyppääjän polveen. Lisäksi syvässä infrapatellaaribursassa on nestelisää.


Löydös:
-Vahvat tendinoosimuutokset patellajänteessä, bursanesteilyä, hyppääjän polveen viittaavat kalkketumat patellan alapoolissa.”

3 kommenttia:

  1. Vai tämmöisiä löydöksiä. Selättyykö vaivat ilman operaatioita, vai miten homma etenee?

    VastaaPoista
  2. Toivotaa jotta patit ja patellat paranee jollakin konstilla ja pääset terveijen kirjoihin.

    VastaaPoista
  3. Radilogi ei ottanut mitään kantaa kun kysyin. Pitäisi saada erikoislääkärin lausunto ja todennäköisesti "pari tonnia" "ylimääräistä" rahaa...eli todennäköisesti se vaatisi operaation.

    VastaaPoista