maanantai 30. kesäkuuta 2008

Ma 30.06 Lomia odotellessa

Vielä pitäisi jaksaa neljä työpäivää ennen kesälomia. Täytyy yrittää lyhentää päiviä. Tuntisaldoissa ainakin olisi varaa...
Tuli sitten käytyä Pielavedellä ei Kiuruvedellä kuten aiemmin erheellisesti kerroin. Vesi kuin vesi ja samalla suunnalla. Perjantaina hölkkäsin ainoastaan vitosen iltalenkiksi. Ei ollut jalat oikein palautuneen tuntuiset vieläkään. Ajoimme iltasella Liimattalaan yöksi että lauantaina olisi hieman lyhyempi ajomatka. Arvoin vielä juoksenko täyden vai puolikkaan mutta menomatkalla päätin lähteä kokeilemaan täyttä matkaa. Koko rahan edestä. Aamulla lämpötila oli vielä siedettävä mutta päivän mittaan auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta keli lämpeni aika kuumaksi.
Kisan kulku:
Airisniemi lähti 3-4km:n kohdalla hieman kiristämään. Kärki "kymmenikkö" hajosi siinä vaiheessa. Meinasin lähteä mukaan, mutta järki voitti. Eka kiekalla sattui hieman etureisiin, mutta toisella kiekalle kipu helpotti ja juoksu oli aika rentoa kun sain karistettua pari kaveria kyydistä. Tasaisella vauhti oli noin 3,50/km mutta rantalenkillä oli sen verran kumpuilevaan että hidastin vauhdin siellä noin 3,55...4.00/km. Olen sen varran monta maratonia juossut että tiesin tuntumasta että sillä kelillä lopussa olisi tullut aika väsy(kuten tuli kärkiporukallakin), joten hyppäsin suosiolla sivuun puolessa matkassa. Viime kesän Varkauden hellemaratonista palautuminen kesti viikkotolkulla. En ottanut nyt sitä riskiä. Olisin varmaankin juossut noin 3,48...3,50 loppuajan jolla olisi irronnut M40-sarjan voitto, mutta mitä sitten? Ennemmin juoksen syssyllä SM:llä paremman ajan. Jos olisin ollut vielä kärkiporukan mukana, niin ilman muuta olisin juossut loppuun ja yrittänyt tavoitella sitä "toimintatonnia" ;) Minulla oli geelit mukana mutta en ottanut kuin ennen starttia yhden geelin. Oli jotenkin aika täysi olo. Juoksun aikana join järjestäjien laimeaa dexalia ja vettä. Tapahtumna kisa oli ihan ok pieni kylätapahtuma ja reitti kohtalainen, mutta ei kovin nopea. Järjestäjät ilmoittivat että 35% olisi ollut hiekkatietä, mutta mielestäni sitä oli enemmän.
Tänä aamuna sekä myös iltalenkillä juoksu oli melkoisen jäykkää. Päivän saldo 7+10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti