lauantai 25. elokuuta 2012

La 25.08 Pitkäää..

Aamusta renkaisiin 5bar painetta ja ketjuihin silikoniöljyä. Nostin myös hieman satulan kärkeä testimielessä. Otin kyllä kuusiokoloavaimen mukaan lenkille varmuuden vuoksi jos säätö ei toimisikaan. Onneksi toimi.
Satulaan hieman ennen yhdeksää ja suunta kohti Uuraista. ~25km:n kohdalla pysähdyin ottamaan takin poies. Otin lasit pois takin taskusta koska olin laittanut ne sinnne alkumatkan tiheän sumun vuoksi. Laitoin ne nätisti sarvien päälle. Olin päässyt kilsan verran kun havahduin että missäs lasit? Ei kun takaisin. Onneksi ne löytyi samalta pysäkilta missä pysähdyin. Päädyin puolivahingossa Uuraisten keskustaan ja onneksi niin, sillä taivaalta tuli pieni sadekuuro ja pääsin sadesuojaan. Uurainen-Multia väli on yllättävän pitkä(38km), mutta hyvä tie ajaa, kun liikenne on aika vähäistä. Multialla pidin toisen tauon ja söin voileivän ja tankkasin nestettä. Multialta Keuruulle on ainoastaan 19km, mutta pidin suosiolla toisen tauon. Mietin jopa että käynkö Haapamäellä katsomassa Höyryn hölkkää. En kuitenkaan tiennyt tarkkaa matkaa Haapamäelle, mutta arvelin sen olevan ~15km. Se olisi tiennyt 30km:n lisälenkkiä, joten jätin väliin. Keuruulta Jyväskylään painoinkin sitten yhtäkyytiä. Laitoin mittariin eka kertaa keskinopeuden näkyviin ja sehän sitten piiskasi miestä yrittämään 28km/h:n keskinopeuteen. Vastatuuli meinasi hieman hankaloittaa sitä, mutta onnistuin kuitenkin. Mittaa lenkille tuli 153km ja keskinopeudeksi hyvä 28,2km/h !  Pisin lenkki kautta aikojen onnistui täydellisesti. Nestettä kolme pulloa ja patukoita+leipä takasi energian riittävyyden. Nyt olo on kuin ei olisikaan käynyt pitkällä lenkillä :-)
Lähtiessä lämmintä alle 10 ja lenkin päätteeksi 16. Juuri passeli keli.


4 kommenttia:

  1. Vielä kun joskus Jartsa päästään juoksemaan niin tuollainen matka on sopiva viikkoannos;)

    VastaaPoista
  2. Totta. Aivan sopiva. Ei ehkä koko kautta, mutta viimeiset 10vko:a ennen H-hetkeä!
    Koetahan saada hermot kuntoon. Eikun hermostokivut ;)

    VastaaPoista
  3. Jarista en kehkeytymässä pyöräilijä, 150 ja risat on ihan kohtuu hyvä pyörälenkki ja keskarikin yli 28. Onko reisi alkanut paksuuntua!banaania se ainakin huutaa tommosen pyörittelyn päätteeksi, Hyvää syksynjatkoa

    VastaaPoista
  4. Olen ihan tytyväinen tuohon 28,2 keskivauhtiin, varsinkin kun alkumatkalle sattui ihan riittävästi mäkiäkin.

    Ainakin leikatun jalan reisi on saanut lihakset takaisin. Taitaa pohkeet olla paksuuntuneet suhteessa enemmän kuin reidet.

    Banaania en enää osta kun ei meinaa päästä eroon noista banaanikärpäsistä.

    Jos ei ensitalvena pääse juoksemaan, niin pistän mares:ksen myyntiin ja ostan täysiverisen maantiepyörän.

    http://www.leosport.fi/verkkokauppa/cyclocross/?num=121418&upotusURI=/verkkokauppa/cyclocross/&x130244=Select/Card

    VastaaPoista