maanantai 30. lokakuuta 2023

Vko 44/23 ?

Ma

ap. Aamuhölkkä 7km k.131  5,25/km

-8,2°C Oli jo kunnon pakkasyö. Aamulla parhaimmillaan 11,4 astetta. Viime maanantaina piti olla aamulenkki mutta se jäi väliin. Nyt ei olisi ollut ehkä tarpeen kun eilen oli melkein pitkä. Juoksu kuitenkin tuntui yllättävän hyvälle. Sykevyössä/lähettimessä alussa kosketushäiriötä. Jätin pari ensimmäistä kilsaa pois ja laskin siitä keskisykkeen. Todellisuudessa on varmaankin alle 130 kun eihän se ihan alussa nouse keskitasolle. Loppulenkistä venyttelin taas pohkeet länsiväylän tien sillalla. Kokeilin samalla kevyesti saksaus-asento venyttelyä ja sekin sujui melkein kivutta. En laittanut taaskaan viikolle nimeä kun tässä täytyy nyt mennä kelien mukaan. Liukkaalla ei kannata hajottaa lopullisesti takareittä.

i. 16,3km: Kiihtyvä 15km ks.149 4,39/km + CD

6,9...-8°C Lähdin tekemään kiihdytystä kuulostellen. En yleensä koskaan tee tehoharjoitusta pitkän lenkin
jälkeen. Muistaaksini joskun 90-luvulla AS:n ohjelmassa oli maanantaisin kova treeni mutta ei kai kovinkaan pitkään. Huomenna tällaista harjoitusta en olisi pystynyt tekemään...siis liukkauden takia. Treeni meni hyvin ja kun loppua kohden ylämäet lisääntyi niin se tiesi keuhkoille töitä. Rantaväylän ja rautatien ylittävä silta Ristonmaalla oli hieman liukas muutoin aivan sulat tiet. Päivällä vaihdoin maasturiin nastarenkaat mutta lähdin kuitenkin prismaan cyklolla. Siinähän on täysin sileät maantierenkaat. Oletin että tiet on kuivat ja sulat mutta jo ennen keuruuntietä ja keuruuntiellä alkoi epäilyttämään. Piti vaan välttää äkkiäisiä liikkeitä.


Ti

a. Aamuhölkkä 7km k.128  5,54/km

-5°C Lumisade. Uutta lunta oli tullut jo 3-5cm ja se näkyi juoksuvauhdissa. Oli kyllä kroppakin väsynyt. Enkä yhtään ihmettele. Alkumatka varsinkin takareidessä taas tuntemuksia. Yleensä vaiva mikä on ollut pidempien lenkkien loppupuolella tuntui melkeinpä koko lenkin ajan, eli hermokipu jossain lonkan sudulla. Nuo kumpikin vaiva johtunee eilisestä ja toissapäiväsestä. En ole huolisani. Lenkin lopuksi vähän lumitöitä.

i. TV Kevyt 9km k.127  5,42/km

-2,5°C Lumisade. Ainut vasta-aurattu pätkä oli mäyräpolulla mutta siinäkin vain radalle asti. Köhniön puolella ei oltu käyty auralla tänään ollenkaan. Kävi melkein sääliksi kahta pyöräilijää jotka yritti päästä köhniönkadulle eteenpäin. Ohjelmassa oli 12 mutta katsoin lähtiessä puhelimesta että mikä on minimi matka että saan tälle kulle sopivan tasaluvun. Neljä kilsaa olisi riittänyt. Huomen aamuna katson ikkunasta että onka aura-auto käynyt. Ennen sitä ei kannata lähteä liikenteeseen.


Ke

i. TV Kevyt 10km k.125  5,42/km

-1,3°C Vesitihku. Ei kuitenkaan kostuttanut lunta niin paljon että olisi tossu pitänyt. Onneksi ei ole ohjelmoitua harjoittelua päällä. En naputellut sitä kun katsoin sääennusteita. Juoksukeli oli perseestä. Niissä harvoissa kohdin missä oli aurattu eikä ollut muhkuraista, oli aurattu sileällä terällä ja liukkaus oli sen mukaista. Aamulla katsoin pitkään ikkunasta ja tulin siihen tulokseen että aura oli käynyt aamuyöstä ja sen jälkeen oli tullut senttejä lunta. Voi olla parempi että juokseekin nyt vähemmän että lihaksisto tottuuu liukkauteen.


To

a. Aamuhölkkä 7km k.133  5,37/km

-3,2°C Seurailin aura-auton jälkiä :-) Jalassa nastakengät mutta ei nastojen takia vaan kuvion. Oli nastoistakin hyötyä kun tien reunoista aura oli ottanut syvemmältä eli pohjia myöten. Ylämäissä huomasi reisiväsymyksen ja sen panen kelien piikkiin. Onhan tässä jo palautunut su-ma rupeamasta. 

i. TV Kevyt 15km k.127  5,33/km

-2,4(-1-0?)°C Tossu(asis) piti täällä mäen päällä mutta ei alhaalla kaupungissa. Savelassa piti jo päästä vessaan. ässämarketissa ei ollut vessa auki mutta onneksi nesteelle pääsi. Kyllähän sitä lipsutteli menemään mutta ei se oikein hauskaa ollut. Saa nähdä sulaako tiet ensi viikolla. Huomenna ei ainakaan ole mitään reippaampaa. Katsotaan nyt onko aamulenkkiäkään.


Pe

a. Aamuhölkkä 7,7km k.129  5,45/km

-2,9°C Ei vaan tossu pidä. Eiköhän tämän päivän juoksulenkit ollut tässä. Käyn vielä pyörällä prismassa mutta saa nähdä tuleeko lisälenkkiä. Alkoi lenkillä jo tympimään sen verran että käveleskelin kun paikka paikoin.


La 

Lepo


Su

Lepo



2 kommenttia:

  1. Terve Jari, täällä jo vakaasti ja varmasti viimone kalkkiviiva lähestyy...heh...no se ei meitä murheelliseksi tee. Hyviä kilsoja sinne jäävuorten juurelle. T. Torreviejan Uuno

    VastaaPoista
  2. Siellähän ne yleensä varmat ja hyvät juoksukelit on. Täällä synkkää ja harmaata. Lumi toi vähän valoisuutta mutta sekin suli melkein pois. Ei auta näillä mennään.

    VastaaPoista