maanantai 21. elokuuta 2023

Vko 34/23 Kova 2

Ma

i. TV Kevyt 11km ks.137 5.09/km

+18°C Yllättävän hyväntuntuista, siis pitkän jälkeiseksi päiväksi. Taisi juomat auttaa. Piti alkumatkasta poiketa Köhniön polulta pois kun oli latupohjien niitto käynnissä. Ohjelmassa olisi ollut kymppi jos ohjelma olisi ollut valmis. Oikeastaan se ohjelma on kyllä päässä mutta hallitsen sillä viikkokilsoja.


Ti

a. Aamuhölkkä 7km ks.130 5.26/km

+13,7°C Olipas hyvä keli juosta ja melkein tyyni. Pikkasen venytin tuota aamulenkkiä kun se tänä aamuna oli mahdollista. To ja Pe on myös harkinnassa. Hyvä kulku normi aamuihin verrattuna...enkä edes kastunut. Otin lippiksen päähän pitkästä aikaa että lasit ei kastu jos sataa...lasit vaan uhohtui 😁

i. 14km: WU + 5 x 900m/2,5` + CD

+16,3°C Etusuoralla pieni vastainen mutta vain pieni. Päivän treeni ohjelmassa oli 5x800m mutta mielessä 6x800m. Juoksin Harjun kentälle mutta siellä taisi olla tulossa potkupallopeli. Ainakin mainoskyltit täytti radat. Pääsipä kuitenkin käymään vessassa. Alkuverkaksi tuli siis 5,5km. Koska piti mennä yliopiston kentälle muuttui vedot ysisatasiksi. Vauhtisuunnitelma kuitenkin pysyi samana. Siitä on aikaa kun olen ollut tyytyväinen tehoharjoituksen jälkeen mutta tänään sellainen tapahtui. Olisi mennyt kuusi mutta jätin suosiolla viiteen. Ensimmäinen meni tavoitteeseen ja loput 4...5s kovempaa mutta se olikin suunnitelma. Oli siellä pari muutakin vetämässä yli kierroksen vetoja mutta eipä juuri häirinnyt. Taisi olla Alajärven tutkija/valmenta juoksuttamassa junnuja mutta ei nekään häirinneet. Etukaarteessa oli pari lätäkköä missä pelkäsin veden pääsevän Saucony:n pohjarei`istä sisään muta ei.


Ke

a. Aamuhölkkä 6,3km ks.130 5.20/km

+13,8°C Yritin tulla rauhallisesti mutta luvut kertoo toista. Alamäet tietenkin tulen rennosti rallatellen. Turha niissä on alkaa jarruttamaan. Ainut mihin sattui oli varpaat. Oikeassa jalassa on parissa varpaassa kynnen alla nestettä. On ollut jo jokusen päivän. Olen jo kerran tyhjentänyt mutta nestettä vaan kertyy aina lisää.

i. TV Kevyt 10km ks.133

+17°C Eilinen juoksu tuntui pohkeissa. Alku kevyttä ja lopussa hieman painoi.


To

a. Aamuhölkkä 7km ks.129 5.26/km

+13,9°C Vähän jäykkää ja raskasta. Aivan lenkin lopussa alkoi vähän tihkuttamaan mutta ei kastellut.

i. TV Kevyt 14km ks.134

+17°C Lopussa pieni sade. Ohjelmassa oli kolmetoista mutta Kuokkalassa piti etsiä puskaa. Puskaa ei ehtinyt löytyä mutta sivummalta iso muovisäiliö minkä taakse pääsi. Loppumatkasta käveleskelin ylämäkiä kun tiesin lenkin menevän pitkäksi.  Pääsääntöisesti ihan hyvä kulku mutta kilsat tuntuu jo jaloissa. Juoksin pitkästä aikaa Adiadas senseboost:eilla. Viimeksi taisin juosta joskus kevät kylmillä. Täytynee laittaa ne taas odottelemaan syksy kylmiä. Liian löysät näille keleille.


Pe

a. Aamuhölkkä 7km ks.125 5.28/km

+14,6°C Alku jäykkää ja se näkyi vauhdissa. Sykkeet ei nousseet 👎 Polvessa pientä turta tunnetta ja odottelin että pettääkö askel mutta ei. Loppulenkki tuli hyvällä tuntumalla. Iltapäivälle ennustettu sateita. Toivottavasti löytyy sellainen väli että saisi edes alkuverkan tehdä poutakelissä.

i. 15,5km: WU + Reipas 8km + CD

+16°C Sade. Kastuin jo alkuverkassa, venyttelyt ja aukivedot jäi tekemättä sateen takia, mutta ei se mitään, treeni meni hyvin 😊 Ehkä sen sateen takia lähdin ihan napakasti liikenteeseen. Tänään en käynyt tekemässä uukkaria killerin ramppien toisella puolella vaan nousin heti ensimmäisestä rampista ylös ja tein lenkin killerin parkkipaikalla. Eli tänään jäi kaksi uu-käännöstä pois. Keskisyke samaa luokkaa kuin aiemminkin eikä se jäänyt liian alas eikä taas noussut liikaakaan. Hyvä treeni. Keskivauhti kahdeksan sekunttia parempaa kuin viime viikolla!!! Taisin viime viikolla manailla kun reipaan vauhti ei kehity mutta nyt vauhti parani ihan kunnolla. Ei kuitenkaan kannata pitää selvyytenä sitä että seuraavalla reippaalla menisi samaa vauhtia. Päivät ei ole veljeksiä keskenään. Tänään oli hyvä päivä.


La

a. Palauttava 6km ks.126 5,35/km

+13,6°C Loistava juoksukeli. Alku oli hidasta. Ensimmäiset kilsat 5,55 ja 5,47. Sai ollakkin hidasta eikä olisi haitannut vaikka loppukin olisi ollut samaa vauhtia. Alkujäykkyydestä päästyä ei se niin raskasta ollut. Hyvin ehti seuraamaan naisten maratonia. Huominen on sitten valintakysymys kun on miesten maratonin vuoro. Nyt kun päiväsade on peruttu, niin taidan seurata maratonin ja lähteä vasta sen jälkeen lenkille.

i. TV Kevyt 10km ks.134

+15,5°C ks.131 Alku kevyttä sitten palanmatkaa juoksukelvotonta polkua ja lopussa ihan pientä väsyä. Joo, valitsin polun jota enduromiehet on alkanut käyttää harjoituksiinsa. Polulla nyrkin kokoista kiveä ja kuopissa kuraa. Varsinkin ylämäissä sitä irtokiveä oili paljon ja meni kävelyksi. Toinen vähän kauemmaksi vievä polku olisi voinut olla "koskematon". 


Su

p. TV Kevyt 25km ks.138 5,11/km

+17...18°C Muutoin tuli ihan ok mutta ylämäissä huomasi reisiväsymyksen. Lopussahan on vain ylämäkeä joten ei se viimeiset neljä kilsaa tullut niin kevyesti. Laitoin avaimen hakaneulalla shortsien kauluksen sisäpuolelle ja se pääsi tippumaan. Ensimmäinen vaihtoehto 50m Kuokkalan sillan alla penkkien luona kun otin paidan pois ja join. Toinen vaihtoehto myös rantaraitilla moottoritien varressa n. 400m keskisuomalaisesta Vaajakoskelle päin kun join toisen kerran. Kolmas kerta oli pari sataa metriä Korkeakoskenlahden pohjukasta Alballe päin. Neljännen kerran join Valorinteen mäessä. Saman avaimen pudotin jo kerran Prisman pyöräparkkiin ja löysin sen kauhealla munkilla hetkeä myöhemmin. Nyt saattaa olla menoa. Viikkokilsat tuli täyteen ja ensiviikolla kevyt viikko. Taidan toteuttaa se suurinpiirtein samoin kuin edellisenkin kevyen. Seuraavaan kovaan jaksoon en lisää kilsoja vaan pidän ne samalla tasolla sillä ajatuksella että elimmistö adaptoituu(sopeutuu) tähän määrään ja sitä kautta saan tehoharjoituksista enemmän irti tulevilla viikoilla. 




1 kommentti:

  1. Garminin mukaan leposyke ja stessitaso nousussa. Kevyt viikko tulee sopivaan saumaan 🥱

    VastaaPoista