maanantai 16. toukokuuta 2022

Vko 20 (16.5-22.5)

Ma 

i. TV Kevyt 8km

+9°C Tuuli on alkanut kääntymään pohjoisen puolelle ja sen huomasi. Viime viikko painoi hieman jaloissa mutta jalat/lihaksisto alkaa jo tottumaan juoksuun.

Polveen sattui taas juoksun alussa mutta onneksi se häipyy jo ennen kilsan juoksua. Olen hoitanut polvea Apisarthron mehiläis- ja takareittä Zostrix voiteella 2-3 kertaa päivässä. En tiedä auttaako mutta ei siitä ainakaan haittaa ole.


Ti

a. Aamulenkki 6km

+3°C  Pohjoistuuli. Piti vaihtaa lenkin suuntaa kylmän tuulen takia. Ei viitsinyt heti alussa lähteä puskemaan vastatuuleen. Ei tämä kyllä ole oikein hyvä aamulenkkireitti. Liikaa mäkeä. Aamulenkki saisi olla mahdollisimman tasainen. Alhaiset sykkeet mutta tuntumaltaan ei kovin hääppäinen lenkki.


i: 17,6km: WU 3,5km + Reipas 11km + CD 3km

+7,5°C Ennen reipasta mietin että ensimmäinen kilsa saa olla vaikka yli viiden vauhtia. Hieman tuli yllätyksenä kun se oli 4,43! Kuokkalan puoli olikin yllättävän hyvin (sivu)tuulensuojassa. Viherlandian suoralla puhalsi ensimmäisen kerran vastaan, mutta sen tiesinkin ennakkoon. Se tuli yllättätyksenä että moottoritien varressa puhalsi vastaan. Nähtävästi sivutuuli kääntyi tien ja järven mukaiseksi. Lutakosta Alballe sitten oli viimeinkin myötätuuli. Nyt vielä pitää oikaista messuaukion kautta kun lutakon kärjessä on vielä saunarakennelma kesken... tai en edes yrittänytkään... ei sieltä ainakaan viime viikolla päässyt läpi. Sen takia lopussa piti hieman mutkitella jotta sai tasakilsat.

Keskivauhti oli kyllä pienoinen yllätys. Viimeviikolla jo hieman yllätyin reippaan vauhdista mutta laitoin sen alämäkien ja myötätuulen piikkiin.


Ke

i. Palauttava 8,7km

+15,6°C Nyt oli väsynyt mies. Tein eilen taulukkolaskentaan "ohjelman" jotta pysyy kilometrit jotakuinkin hanskassa. Tälle aamulle ei ollut aamulenkkiä mutta harkitsin kevyttä hissuttelua mutta se jäi tekemättä...olisi kannattanut käydä vaikka vain 4-5km, niin palautuminen olisi käynnistynyt paremmin. Huomiselle olin suunnitellut 6+12 mutta täytyy kuullostella miten on palautunut.


To

a. Aamulenkki 6km

+5,4°C Ei ollut niin raskasta kuin oletitin/pelkäsin. Sykkeet kuitenkin hieman koholla eli tämän kevään korkeimmat aamulenkkisykkeet....mutta ei vielä pahat. Kävelin suosiolla pari jyrkintä mäkeä lenkin loppupuolella.

i. TV 14km

+12°C Oikeastaan piti vasta huomenna tehdä TV lenkki eli peekookakkonen. Jäi vaan keuruuntien alamäessä vauhti päälle, niin annoin mennä. Eilen muistin tänään on 12km mutta suunnitelmassa olikin 14. Albalta kotiin vastamäessä alkoi jo hieman tuntua jaloissa. Alkumatkasta tuntui että olisi saanut olla pitkähihainen ja ohkaiset käsineetkin. Lämpöön päästyä oli vaan hyvä että ei ollut liikaa päällä. Hyvä kuntoa kehittävä lenkki. Huomenna palautellaan.


Pe

a. Luontoretki 2h

+4...+10°C  Nyt painaa kropassa ti/to lenkit. Lähdin lenkille pokkari kameran kanssa ja välillä piti samoilla ryteikössäkin. Iltalenkki pitää mennä ihan tuntemuksen mukaan...vauhdilla ja matkalla ei mitään alarajaa.

i. TV Kevyt 11km

+13°C Varauduin jo paljon paljon väsyneenpää juoksua. Ei se kuitenkaan helppoa ollut. Tänään oli polvi pahempi kuin vähään aikaan ollut. Kipuilu on loppunut yleensä jo ensimmäisen kilsan jälkeen mutta tänään kipuili melkein kolmoseen asti.


La

ip. TV "Kevyt" 9km

+13,5°C Ei vaan meinaa palautua. Tuntuma vielä huonompi kuin eilen illalla. Nyt fiksu mies pitäisi lepopäivän, mutta enhän minä ole koskaan fiksu ollutkaan. Sen verran täytyy joustaa että lähden sellaiselle reitille mistä pääsee tarvittaessa sopivasti oikaisemaan. Polvi palasi normaaliin eli oli kivuton ensimmäisen kilsan jälkeen.


Su

i. +16°C TV Kevyt 18,5km

Lenkki iltasella jotta että/jos/ehkä olisi palautunut paremmin. Alkuasetelmia kuvasi hyvin se että piti katsoa minkä verran pitää minimissään juosta että satasen täyteen. Lenkki sujui kuitenkin paremmin kuin eilen. Eihän se nyt niin kevyttä ollut mutta sellaista vähäsen väsyneen miehen juoksua. Keli oli hieano!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti