sunnuntai 25. huhtikuuta 2021

Vko 16 (19-25.4)

 Ma

TV Kevyt 8,6km

+14,3°C  Ei tuntunut noin lämpöiselle kun on vielä lumi maassa. Takareidet oli paremmassa hapessa kuin eilen. Juoksu oli jopa ihan hyvän tuntuista. Ostin loppuviikosta jo toisen satsin lidlin urheilusukkia. Yllättänän hyväntuntuiset jalassa ja istuvat joustavuuden ansiosta hyvin. Eikä ole hinnalla pilattu(3pr/5e).


Ti

a. Aamulenkki 6,6km

-0,6°C Pitkästä aikaa juoksuaamulenkki. Aloitus jäykkää ja hidasvauhtista. Keskisyke alhainen mutta tuntui että ylämäessä syke nousi suht korkealle. Yöllä pakkasta vielä -3,7 astetta. 

i. 13km: 4,3km + 8 x 600m/2min + 4km

+12°C   Viime perjantaina juoksin kuussataset asicsen racereillä, vaikka ne on kevyet, niin nyt on jo vaimennus lässähtänyt. Tänään juoksin niken flyknit:eillä jotka ei ole ehkä ihan niin kevyet mutta niissä on kimmoisuutta jäljellä. Vaihdoin kehittävien harjoitusten paikkoja verrattuna viimeviikkoon. Katsoin että perjantaina saattaa olla ikävä keli, jolloin voi kyllä juosta ihan hyvin tasavauhtistakin, mutta ikävänpi vetää vetoja. Paikka taas seuloitui mm tuulen suunnan mukaan. Jyväsjärven rannassa oli "sivutuuli" joten vaikutus olisi pitänyt olla molempiin suuntiin sama. Jostain syystä kuitenkin parittomat vedot oli hitaampia. Viimeisessä kuitenkin tuntui lopussa vastatuuli...mutta sehän oli jo viimeinen :-) Tänään sai jo hieman sykettäkin. Vetojen keskisyke oli 8 pykälää korkeammat kuin perjantaina, mutta toisaalta vauhditkin oli paremmat. Se taas tuli ihan siitä että sai pidettyä juoksun suht rentona kun takareidet ei kirranneet niin pahasti. Tästä treenistä jäi jo hyvä maku! Loppuverkka ylämäkeen ei kyllä ole ihan ihanteellinen harjoituksen kannalta.


Ke

p. MTB 20km

i. TV Kevyt 8,5km

+11,5°C  Piti jäädä tuo päivän "kauppareissu" ainoaksi lenkiksi, mutta kävin sitten kuitenkin vähän hölkkäämässä. Adidas response boost on juuri hyvä kenkä näille keleille. Sopivan pehmeät viileähkölle keleille. Boostia niissä ei kyllä tunnu kuten muissa buusteissa. Talvella ne on liukkaat ja lämpöisellä keleillä liian pehmeät.

Heräsin viime yönä puoli kahden maissa selkäpuolen kipuun. Yritin löytää sopivaa asentoa mutta oli pakko nousta kipulääkepurkille kun ei nukkumisesta tullut mitään. Sain onneksi nukuttua loppuyön suht hyvin. Toivottavasti tämä ei tule tavaksi...


To

TV Kevyt 15km

+11°C  Oli hieman motivaatioavaikeuksia lähteä lenkille. Ensimmäisen kilsan jälkeen vielä alkoi nenä taas vuotamaan verta. Kävi jo hetkellisesti mielessä kääntyä kotiin. Vielä löytyy lunta vuodon tyrehdyttämiseen. Ei se täysin tyrehtynyt joten joutui niistämään sisäänpäin. Silloin kun on nenä vuotanut verta, niin se on ollut oikea sierain. Nyt se on ollut vasen. Juoksu oli sellaista peruskauraa ja sykkeet oli poikkeuksellisen alhaiset. Tuo etupuolen kylkiluu on hieman häiritsevä...ihan kuin ottaisi pumpusta. Parempaan suuntaan kuitenkin on menossa vaikka nyt taas särkee selkäpuolta. Akilles on taas kuussatasten jälkeen ollut jäykkä. Laitoinkin nyt pitkästä aikaa kylmäpussin idealsiteellä jalkaan.


Pe

a. Aamulenkki 6km

+1,4°C  Akilles oli jäykkä mutta niin oli koko mieskin. Vauhti hidasta mutta sillä ei ole merkitystä aamulenkillä. Kylmää akillekselle.

i. 11km: 2km + TV 6km + 3km

+2,7°C vesisade. Meinasin jo jättää treenin väliin huonon kelin takia. Olisi pitänyt. Tiistain treenistä jäi hyvä maku, mutta ei tästä. Paska treeni. Ei saanut edes sykkeitä nousemaan ja se ei ole hyvä juttu. Olisko sitten eilinen painanut.


La

a. TV Kevyt 8km

+0,5°C  Olipas hyvä keli juosta. Aivan tyynni, pieni sumu, tiet kosteat ja linnut lauloi. Kutonen piti juosta mutta hieman lipsahti.

i. TV Kevyt 20,5km

+4,2°C  Piti laittaa paksumpi takki kun oli sateenuhka yllä. Alussa tuntui lian läpöiselle mutta vastatuulessa sai vetää vetoketjun ylös asti. Juoksin kilsoja ihan fiiliksen mukaan. Jos ei olisi kulkenut, niin olisi voinut jäädä kasiinkin. Huomiseksi saattaa tulla keli jossa on 6-7m/s tuulta ja räntää vaakatasossa. Tänäänhän oli hyvä juoksukeli. Huomenna sitten hieman lyhkäisempää tuntuman mukaan. 

Tällä viikolla kun on sivellyt voiteita akillekseen niin on se paksumpi kuin viime viikolla. Takareidet on edelleen todella jäykät mutta ei ne enää haittaa juoksua. Nyt iltalenkki oli yksi harvoista kun ei tarvinnut linkata polven takia. Ei sitä yleensä pitkää tarvitse linkata...se vaan menee jonkin ajan päästä ohi...vielä.


Su

TV Kevyt 10km

+1,8°C  Eilinen painoi jaloissa. Juoksu oli kevyttä ja hidasta, hyvä niin. Huomenna samanlaista. Aloitin taas pitkästä aikaa tens-hoidon takareiteen ja tietenkin kylmää akillekseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti