maanantai 26. huhtikuuta 2010

Ma 26.04 Pelipaikalla vieläkin

Hotellin langaton yhteys sanoi sopimuksen sitten irti...
Juoksusta:
Tavoitteena oli kevään ongelmien takia lähteä sitä 4min/km vauhtia. Tiesinhän että se aloitusvauhti tuottaa ongelmia ;) Ensimmäinen tonni 3,34 myötätuuleen. Toinen about 3,45? Vauhti vakiintui sitten siihen 3,45...3,50 vauhtiin. Garmini antoi välillä hieman erinlaisia pituuksia kilsoille mutta ei paljon. 10...15km kohdalla meitä oli porukassa jopa 6 suomalaista. Maailma on pieni :) En ole jaksanut vielä purkaa Garminia mutta puolikas aika tarkkaan 1,21. Kolmeenkymppiin asti vauhti pysyi ihan kohtuullisena. 35-37 meni päällä mutta 37 jälkeen ei sekään enää riittänyt. Laskin ainoastaan että riittääkö vauhti siihen 2,50 alitukseen, joka olisi B-luokka. Päätin että jos siihen ei ole realistisia mahiksia niin alan kävelemään. Ainahan olen ollut maratonin loppuvaiheessa poikki mutta tämä oli kyllä todellista taistelua kävelemistä vastaan. Tiesin että jokainen kävelyaskel on luovuttamista. Loppusuoralla katse kiinniyi ainoastaan maalin päällä olevaan kelloon. Pakko päästä alle 2,50. Tulihan se sieltä vaikka edelliset kilsat oli 4,30...5/km vauhtia. B-luokan tavoittelu olisi sitten jäänyt puolimaratonille jolla aikaraja olisi ollut 1.16,30. Ihan haarukassa sekin. Siitä olen tyytyväinen että pääsin melkein kilpajuoksuvauhtiin pitkästä aikaan. Viikko sitten pinkaisussa 10km 4min/km ja ihan pihalla. Etureisissä ei ollut nyt, ihme kyllä, mitään ongelmia. Edelliset pari päivää nyppi pohkeita ja olin niistäkin huolissani mutta nekin pelasi melko loistavasti. Ainut mikä häiritsi juoksua oli takareidet jotka ilmaisi olemassa olostaan jo ennen vitosta. Asennoiduin asiaan silleen ettäö kaikki kipu on tervetullutta jotta unohtaa väsymyksen... Yhteenvetona sanoisin että olen tyytyväinen tulokseeni tällä hetkellä, vaikka yleensä tällainen tulos olisi todellinen pettymys!!! Tästä on hyvä aloittaa harjoittelu jonka tavoitteena on hieman paremmat ajat :)

Nytten on sitten vuorossa turistikierros :) Eillen nähtiin jo Hampurin pakolliset ;)
Hieno holelli muuten mutta meidät on buukattu neljänteen kerrokseen ja hissiä ei tietenkään ole... Vielä pääsee kuitenkin portaat alas :)

lauantai 24. huhtikuuta 2010

La 24.04 Hampurissa

Täällä sitä nyt sitten ollaan lämpöisessä Hampurissa. Hotelliin asetuttu, syöty ja numerot haettu. Homma toimii taas saksalaisella täsmällisyydellä :) Kohtapuoliin pienelle veryttelylenkille ja taas syömään... Huomenna sitten kohti tuntematonta ;)

perjantai 23. huhtikuuta 2010

Pe 23.04

Illalla töistä pois juoksua 3km. Ylämäetkin kävelin suosiolla. En enää viitsinyt ärsyttää hermotusta satasen vedoilla ja eipä tullut paljoa venyteltyäkkään. Pesin mukaan otettavat lenkkivaatteet valmiiksi uudella hienolla pesukoneellani ;). Kyllä se osaakin pestä hiljaisella äänellä verrattuna vanhaan. Kyllähän siitä sitten ääntä lähtee kun linkousnopeus on 1400rpm…
Aamulla kevyt vitonen 4,56/km.
Ei tuo nyt ole vieläkään aivan selvää pääseekö huomenna lentämään. Sieltä on taas tulossa joku tuhkapilvi ja ennusteita annetaan vain pienissä pätkissä. Näyttäisi olevan tällekkin päivälle peruttu Hampurin lentoja.
 

torstai 22. huhtikuuta 2010

To 22.04

Eilen maratonrytminen 2x1000m 3,46 ja 3,52. Juoksua yhteensä 10km. Eipä ole lihaksisto vieläkään kondiksessa. Vaatisi varmaankin 1-2 vko:n totaalilevon.
Aamulla ainoastaan 4km hölköttelyä...
 

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Ke 21.04

Sama linja jatkuu…Eilen illalla kevyt 5km+4x100m+venyttely. Tänä aamuna jalat tuntui jo hieman paremmalle. Kevyt vitonen.
 

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Ti 20.04 Lentää ei lennä lentää...

Eilen tosilyhkäiset 4km aamulla ja illalla  5km +4x100+venyttely(!). Sataset tuntui tosi jäykälle. Täytyy jatkaa samalla linjalla: kevyttä, venyttelyä ja rentoja satasia. Pitää vaan valmistautu silleen että sunnuntaina juoksee, vaikka lennoista ei ole mitään varmuutta. Olishan sitä Tuusulassakin kisa…
Tänä aamuna kesäreittiä kevyt 5km. Reitti oli vielä paikoin jäässä ja lumessa mutta pakkasyö oli kovettanut reitin sopivasti.
 

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Su 18.4

27km josta kymppi neljän vauhtia. Juoksu on perseestä.

torstai 15. huhtikuuta 2010

To 15.04 Kevyt jakso

Tänään on yritettu palautua eilisestä 32km:n päivästä. Aamulla 4,5 ja iltasella 3,5.
Oikea polvi hieman pottuilee. Se tuntui jo eilisessä kiihdytyksessä ja tänään kummallakin lenkillä. Kipu ei ole jatkuvaa enkä ole kovin huolestunut siitä...
Loppuviikko sununtaihin asti jatkuu samalla kaavalla, mutta sunnuntaina on vielä tiukempi päivä sekä tehollisesti että määrällisesti. Sitten vaan aktiivista lepoa ja yksi rytmiharjoitus keskiviikon tietämillä.
Katsotaan nyt sitten päivitänkö blogia vasta sunnuntai iltana...
Onhan tässä pieni jännitysmomentti että lentääkö Finski viikon päästä lauantaina Islannin tulivuorenpurkauksen takia.

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Ke 13.04 Ei aivan suorinta reittiä...


Eilen alkulenkistä tuntui että tämähän saattaa kulkeakkin. Se tunne meni kumminkin hyvin nopeasti ohi. Kolmosen kohdalla pysähdyin venyttelemään. Otin peräti yhden vedonkin. Sitten alkoi tympimään sen verran että käveleskelin jonkin matkaa ja "kuuntelin lintujen laulua". Loppumatkasta taas hieman hölköttelin ja kokonaismatkaksi tuli 8km. Ennen suihkua hieroskelin taas etureisiä. Synkistelyt hieman väistyi kun Skylark toi paahtimen ja sahailin loppuillasta keittiön listat valmiiksi. Sai vähän ajatukset muualle…
Tänään lupasin iskeä ;) Aloitin aamusta juoksemalla kevyen 12,5km/4,41/km/~157. Alkulenkistä mittari otti häiriötä teknisestä paidasta, joten keskisyke on arvio. Jostain syystä hieman kohollaan kuitenkin. Eilen illalla sitä taasen ei meinannut saada nousemaan sitten millään. Ihme elimmistö. Tuo mittari toimi uutena ihan moitteettomasti. Vasta nyt se on alkanut reagoimaan tekniseen paitaan. Täytyy kastella vyö oikein kunnolla iltalenkkiä varten.



Tämmöinen oli sitten tämän päivävän iltatreeni. Ei ihan sitä mitä haettiin mutta jonkinmoinen räpellys kuitenkin. Jostakin syystä tuo ensimmäinen pätkä on pidenpi kuin 23.3 tehdyssä treenissä. Olisiko sitten GPS temppuillut vai oliko siinä sittenkin hieman erinlaista reittivalintaa tiedä en, enkä jaksa sitä enemmän pohtiakkaan. Jaa nyt se selitys löytyikin. Viimeksi kiersin alussa hieman pidemmän kautta, Tosiasia kuitenkin että en jaksanut painaa tuota viimeistä pätkää silleen kuin oli tavoite. Todennäköisesti syy löytyy reisistä. Pieni vastatuuli ei selitä tuota vauhdin hidastumista. Tämä on nyt tämän hetken suorituskyky. Paraneehan se tietenkin Hampuriin mennessä mutta minkäverran... Vauhdit olisi ollut eri luokkaa jos olisin juossut tämän treenin tasaisella. Harjoitus on kuitenkin vertailukelpoinen tuohon viime kuussa juostuun treeniin sekä pari vuotta sitten juostuun treeniin vastaavalla reitillä(vastaava ajankohta ennen Hampuria). Totuus on että jäljessä ollaan kunnonkehityksessä ja se pitää suhteuttaa aloitusvauhtiin.

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Ti 13.04

Eilen illalla ainoastaan kevyt kasi ja etureisien hierontaa. En viitsinyt kovin tiukkaa hieroa sillä ajatuksena oli että tänään olisi juossut kovempaa. Aamulla reidet oli paremmat mutta vieläkin aika jumissa. Täytyy toistaa tänään se eilinen käsittely. Jumi johtuu viimeviikosta. Taudin aiheuttama juoksutauko, sitten lähti juoksemaan toipilaana, aiheutti sen että reidet tuli pirun kipeeksi. Useamman päivän kiputila jumiutti sitten reidet. Ei ole eka kerta.
Tänä aamuna ainoastaa kevyt kutonen. Kovempi iltatreeni siirtyy ainakin huomiseksi. Nyt täytyy kuullostella tarkkaan ja tehdä treenit silloin kun elimmistö ottaa vastaan.
 

maanantai 12. huhtikuuta 2010

Ma 12.04

Lauantaina kävin testaamassa pumpun kierroksia. Olin varautunut kääntymään takaisin jo kilsan jäkeen. Ei onneksi tarvinnut. Juoksua 10km. Keskisyke 15 pykälää alempi kuin viikolla.
Sunnuntai aamuna ennen yhdeksää kevyt 12km. Sykkeet edelleen oikealla hehtaarilla joskin vielä ollaan normaalitasoa hieman korkeammalla.
Sunnuntai iltana Matin ja Jaskan kanssa kevyt 15km. Vauhti pikkasen parempaa mutta tuntuma nihkeämpää.
Tänä aamuna kevyt kutonen. Viikonlopun jumissa olleet etureidet oli vielä enemmän jumissa. Laitoin niihin linimenttiä mutta peukaloa ne vaatis...
 

torstai 8. huhtikuuta 2010

Pakkolepo ja päässä vika


Se sitten siitä räpeltämisestä. Aamulla juoksin 11km keskivauhdilla 4,57/km, keskisykkeellä 165 ja maksimin ollessa 185. Revi sitten siitä. Aamupäivän pää oli kuin paskaa tännä, niin kuin se varmaan onkin. Menin ennen puoltapäivää työterveyteen jotta saisin kokoverenkuvan. Noh, labra oli mennyt 10:30 kiinni. Työterveyshoitajalla olisi kuulemma sellainen pikatesti millä näkisi tulehdusarvot. Sain siis 14:30 ajan työterveyshoitajalle. Siellä sitten tutkittiin koko mies(housut sai pitää jalassa). Otettiin verenpaine, tulehdusarvot, hemoglobiini, kuume ja jopa sydänkäyrä. Ei mitään. Päässä vika. Hoitaja kävi näyttämässä sydänkäyrää lääkärille ja näytti samalla muutkin tiedot. Se sitten epäili että pääsiäisenä ollut kurkkutauti oli virusperäinen, niin kuin varmaan olikin kun kahteen päivään ei pystynyt syömään kiinteää ruokaa, ja epäili että siitä on jäänyt vielä virus muhimaan. Olipa pitkä lause. Nyt sitten ei ole kuin yksi vaihtoehto: PAKKOLEPO. Siinä sitten meni suunnittelemani loppukiritreenaus. Nyt ei voi muuta kuin herkistellä kaksi viikkoa ja odottaa ihmettä taivaalta.
Kirjoittelen tänä nyt vielä työpaikalla sähköpostin läpi ja odottelen että työkaverini lähtee kotiinsa. Meinasin hypätä kyytiin ja jäädä likellä urheiluliiketta poies. Ostan suruuni uudet maratontossut ja niin kevyet että saan sekunnin/10km pois. Sillähän sitä sitten juostaan 4s alle 3h


Kävin sitten kenkäkaupoilla! Eihän tässä saakelin tuppukulässä ole edes kilpakenkiä. Jos joku malli löytyy niin siitä on vain hajakokoja. Tulipan kuitenkin hieman käveltyä...ttu.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

07.04 Päivä päivältä paremmin

Aamulla melkein samaa tuskaa kuin eilen. Sinnittelin kuitenkin 8km ja vieläkin mentiin päälle viiden vauhtia.
Iltalenkkille lähdin juoksemaan vähän pidempää kuin aamulla vaikka väkisin. Tuntuma olikin ihmeellinen kun ei enää sattunut paljoa mitään :) Aloin uhoamaan että juoksen Jyväsjärven ympäri. Järki kuitenkin voitti kun huomasin tuntuman. Sykkeet edelleen korkeat ja juoksu ei kulkenut mihinkään. Niimpä puikkasin Kuokkalan sillan kautta Sippulanniemen rantabaanalle, mikä olikin aivan loistavassa kunnossa. Vauhti "kiihtyi" jo alle viiden. Yritin väkisin hidastaa että jaksaa kotia asti. Saldona 15/4,59/165, mutta pääasia ettei kylkeen enää sattunut paljoakaan. Kyllä siitä jonkin aikaa sitten ostamastani "hevosgeelistä" taitaa sittenkin olla apua. Olen laittanut sitä kolme kertaa päivässä ja kerran päivässä "ampiaisvoidetta".

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Ti 06.04 Vaivainen paluu telakalta

Hajotin sitten taas muutama päivä sitten kylkeni. Oli opettava esimerkki ettei kannata jättää vanhoja laminaatin paloja lojumaan lattialle vaan viedä ajoissa roskiin. No nyt ne on ja pysyvästi. Nähtävästi taas repesi kylkiluiden välissä oleva lihas. Että osaa olla kivulias vamma. 600:sta buranastakaan ei ollu mitään apua nukkumisyrityksessä. Vamma on päivä-päivältä parempi. P*irun kipeä vieläkin. Sitten sain pääsiäisenä jonkin pöpön kurkkuun. Su-Ma sitten oltiinkin jugurtti-piimä-hernekeittolinjalla kun ei saanut kiinteää ruokaa kurkusta alas. Että semmosta kivaa ;)
Aamulla piti sitten lähteä kokeilemaan pystyykö sitä juoksemaan. Noh, pystyihän sitä 5,15 vauhtia hampaat irvessä ja yläkeukoilla hengittämällä 6,2km. Sykkeistä en viitsi puhua mitään.
Iltalenkki aivan pikkusen, siis aivan pikkusen, paremmin (9km) kuin aamulla. Vauhti oli sama.
Tavoite on pystyä juoksemaan loppuviikosta yksi terävämpi harjoitus. Kyllähän minä sen tiedän ettei se tule menemään ilman kipuja, mutta jos edes pienemmillä kivuilla ;) Sen jälkeen pääsisi revittelemään tallin kakkosjoukkueessa Karhu-viestissä.
ps. Täytyy ottaa riittävästi buranaa mukaan ;)