perjantai 30. toukokuuta 2008

Pe 30.05 Väsy

Aamulenkki meni ihan ok. Startti aamulla 6:30 ja kotona iltasella 18:30. Iltalenkkinä kevyt kymppi joka ei kulkenut sitten mihinkään. Huomenna pitäisi päivällä vetää reipasta, mutta saa nähdä kuinka käy...
Hullut suomalaiset taas tunkee Tukholman maratonille. Mikä sitä porukkaa vetää hitaalle ja yleensä kuumalle maratonille? Huomiseksi on taas luvattu hellettä. Samalla hinnalla ja monesti halvemmallakin pääsisi Saksaan juoksemaan nopeimmille reiteille.

torstai 29. toukokuuta 2008

To 29.05 Puolipitkä

Eilen oli kevyt palauttava päivä 6+10. Kulku kohtalaista. Juoksu pääosin maastossa.
Tänään 6+21. Iltalenkki Jaskan ja Matin kanssa osittain maastossa. Itse kiersin vielä lopuksi pikku kierroksen jotta sain tuon parikymppiä täyteen.
Tiistain lenkistä kipeytyi lihas aivan polven yläpuolelta. Normaalia kevyttä juoksua se ei oikeastaan haittaa ollenkaan, mutta on kosketusarka aivan kuin sen olisi lyönyt johonkin. Lenkillä rullasin yhden alamäen rennon kovaa, mutta toista kertaa en uskaltanut tehdä sitä.

tiistai 27. toukokuuta 2008

Ti 27.05 Vauhdikkaampaa

Aamulla nihkeä vitonen ja iltasella Kotalammella. Neljä kertaa lampi ympäri kahden minuutin palautuksella. Kolmannessa vedossa alkoi tulla vettä aika railakkaasti. Kierrosvauhdit 4,10/4,05/4,04/4,01 eli keskivauhti 4,05. Katselin harkkapäiväkirjasta että olin viime syksynä vetänyt 5x keskivauhdilla 3,52 ;) Hieman ollaan vielä jälessä. Tämä nyt olikin vain tunnustelu harjoitus. Jospa ensiviikolla pääsisi neljän minuutin pintaan. Kilsoja tälle päivälle 5+12.

maanantai 26. toukokuuta 2008

Ma 26.05 Uusi viikko

Viime viikko oli kyllä juoksun melkoinen painajainen. Harvoin on ollut noin vaikea reilu sadan kilometrin viikko. Eilen kuitenkin 25km kevyesti Jaskan, Matin ja Teron(!!!) kanssa. Lopussa kävelin tarkoituksella nuo suurimmat ylämäet. Lauantain lenkit jäi väliin Rauman seudulla olleiden hautajaisten takia. Kilometrejä kuitenkin kertyi ihan kiitettavästi ;). Perjantai tais olla 6+15. Juoksu alkoi olla jo siellä päin... Tästä päivästä en osaa sanoa tuleeko lenkkiä ollenkaan. Olen ollut koko päivän kotona kun Oonalle tuli vatsatauti aamuyöstä. Jotenkin on vain takki tyhjä... Silleen hyvä "kotipäivä" kun töissä olen "saanut" uuden tietokoneen. Siitä kuitenkin puuttuu työn kannalta olennaiset ohelmat. Toivottavasti kone on huomen aamulla iskussa...

torstai 22. toukokuuta 2008

To 22.05

Eilen oli taas pirun nihkeää ja jalat vieläkin kipeät. Juoksentelua 6+10.
Tänään hieman parempi päivä, muttei vielä kehuttavaa(6+12). Kovempivauhtisesta ei edes uskalla haaveilla. Toivottavasti ensi viikolla. Huomenna taas kevytta ja lauantai menee autossa istuessa(Jkl-Rauma-Jkl). Jospa Sunnuntaina pääsisi lenkin pituudessa pariinkymppiin.

tiistai 20. toukokuuta 2008

Ti 20.05 Raskasta...

Eilen aamulla lenkkiyritys juosten töihin. Oli niin tuskaista että kävelin puolet matkasta. Takareidet oli niin kipeät ja jökissä ettei juoksusta tullut mitään. Iltalenkki ei ollut paljoa sen helpompi. Oli pitkä 10km...
Tänä aamuna sentään pystyin juoksemaan koko matkan. Ruokiksella Teemu houkutteli järven kieroon. Käytiin juoksemassa, mutta raskasta oli. Iltasella sitten juoksinkin suorinta tietä kotiin mäet kävellen. Kaipa se taas joku päivä alkaa kulkemaan...en kyllä odota vielä huomiseltakaan kummoista kulkua.

sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Su 18.05 Väärät jalat

Piti jo eillen kokeilla jalan kestävyyttä, mutta se jäi kotikiireiden vuoksi.
Tänään sitten kiersin reilun kympin lenkin josta pystyin juoksemaan ainoastaan 6km ;(
Juoksun alussa tuntui että kaadun nenälleni. Taisi pyöräily vetää jalat aika jumiin. Näillä jaloilla ei vielä vedetä kunnon lenkkiä. Päasia että pohkeeseen ei enää sattunut. Ensi viikoolla alkaa taas totuttelu juoksuun... Kisakalenteri tosin taitaa mennä uusiksi. Mennään taas viikko kerrallaan. Nyt kuitenkin ei mennä määrillä vaan tehoilla ja palautumisen ehdoilla...kunhan taas vaan pääsisi rytmiin...
Oli hieno katsoa SM-maastoja. Onnittelut pojille. Miikalta hyvä suoritus(jota odotinkin). Jaskalta ilmiömäinen palautuminen maratonilta. Börjeltä odotin vielä kovempaa suoritusta, mutta kova juoksu kuitenkin. Mikolta hyvä suoritus. Vielä kun se todellinen kunto saadaan kisasuoritukseen. Tumppi aloitti rohkesti, kuten pitääkin. Kunto alkaa taas löytymään ;) (paitsi että hävisit fg:elle ja Antille) Kallea K. ei TV-kuvissa kauheasti näkynyt, mutta sijoitus hyvä! Kalle R. muutaman sekunnin parannuksella olisi ollut tosi korkealla. Kesällä enkat paranee varmasti. Veskulta perussuoritus, mutta kuitenkin korkealla. Kun työkuviot selkeytyy niin tulee taas varmasti huippusuorituksia. Ykä taas mukana! on se kone ;) Kuinka korkealla olisi ollut pitkällä?

perjantai 16. toukokuuta 2008

Pe 16.05 Kevennystä

Eilen vetelin maastossa. Hieman oli paikoin kuraista ja märkää. Minulla on takana aika sliksi rengas joten en oikein saanut kurakoissa ja märissä ylämäissä pitoa takarenkaaseen. Aamulla 5 ja iltasella vaivaiset 17.
Tänään olikin sitten palautuspäivä pyöräilystä kun alkoi pyöräily näin äkisti painamaan jaloissa. Eli vain työmatkapyöräilyt 5+5. Huomenna kokeillaan jalan kestävyyttä hölkän muodossa.
Nyt matsia katsomaan...

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Ke 14.05 Kolmas

Tänään laitoin pyörälenkille oikein kunnon windstopperi rukkaset ettei tarvitse kärsiä sormien palentumisesta, kuten parina aikaisempana päivänä. Windstopperi pipoa olenkin jo pitänyt koko viikon. Vieläkö saisi aikaseksi hankkia kypärän. Aamulla polkuja/purua/asfalttia 17km ja iltasella puuduttavaa asfalttirullausta 41km(1h 36min). Lenkki oli sekä henkisesti että persettä puuduttavaa hommaa. Kyllä se paras pyörälenkki on sopivasti vaihtelevassa maastossa jossa pääsee vetämään hyväkuntoisia polkuja ja hiekkateitä. Huomen aamuna taidan ainoastaan lasketella työpaikalle...

tiistai 13. toukokuuta 2008

Ti 13.05 Toinen

Aamulla taas pyöräilyä 18km hieman tasaisemmassa maastossa ja iltasella 21km. Tarkoitus oli iltalenkillä vetää hieman pidempää, mutta kun välillä tuli räntää vaakatasossa, niin oikaisin hieman. Ihan tehokas päivä kuitenkin. Tekisi mieli jo kokeilla pohkeen kestävyyttä, mutta täytyy malttaa vielä...

maanantai 12. toukokuuta 2008

Ma 12.05 Ensimmäinen pyöräilypäivä

Onhan tässä tullut viimeaikoina pyöräiltyä noita työmatkoja, mutta tänään oli ensimmäiset varsinaiset pyörälenkit. Aamulla kovassa tuulessa 18km ja iltasella miltei samanlaisessa tuulessa noin 37km. Iltalenkillä alusta oli pääosin hiekkapohjaista mäkistä maalaistietä. Olipa siinä hieman polkuakin ja jonkin verran asfalttia. Loppumatkasta reidet huuti jo hoosiannaa. Nimittäin kun Isolahdesta päin lähtee tulemaan kaupunkiin, niin siitä löytyy ihan kiitettävän isoja mäkiä(loppumatkaan). Huomanna voisi ottaa lenkit hieman tasaisemmassa maastossa. Toisaalta iltalenkille ei ole varattu paljoa aikaakaan...

sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Su 11.05 Ei kestä

Eilen aamusta kävin kokeilemassa pohkeen kuntoa, josko iltasella pääsisi vetämään kunnon lenkin. Ei olisi kannattanut ;( Reilun kilsan jälkeen koipi oli jo kävelykunnossa. Yrityksen jälkeen se oli jo kipeämpi kuin moneen päivään. Pitääköhän tässä alkaa kokeilemaan että kestääkö se pyörälenkkiä...

keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Ke 07.05 Non-niih

Maanantai aamuna hammaslääkäri poisti 5kk sitten laittamansa paikan. Luulin sitä pysyväksi, mutta ei näköjään sitten ollutkaan. Käsittely oli kyllä hieman kovakouraista. Iltasella juoksin kympin pääosin pehmeällä alustalla. Kulku oli ihan kohtalasita. Vauhtia joutui oikein jarruttelemaan. Onneksi jarruttelin sillä kyllä ne loppuylämäet hieman tuntui.
Tiistai aamuna sitten oli oikein hyvä kulku. Aina sinne 4-5km:iin asti. Sitten jokin iski oikeaan pohkeeseen. Ajattelin että kyllä se lähtee pienellä venyttelyllä. Kokeilin uudestaan juoksua, mutta en pystynyt juoksemaan kuin sata metriä, sitten oli pakko kävellä. Kokeilin myöhemmin uudestaan samalla tuloksella. Töissä laitoin linimenttiä ja siteen. Iltapäivällä oli tarkoitus ottaa bussiraha mukaan ja kokeilla kestääkö pohje. En sitten kuitenkaan ottanut sitä bussirahaa ja lähdin juoksemaan, jos sitä juoksuksi voi kutsua. Pääasissa se oli linkkaamista. Linkkasin kilsan ja sitten oli taas pakko kävellä. Kävelykin oli tuskallista ja matkaa oli vielä aika mukavasti kotiin. Ei olisi kannanut lähteä kokeilemaan sillä tänään pohje oli vielä kipeämpi ;( Nyt kun vielä tietäisi mikä vamma se oikein on. Se ei ole erityisen kosketusarka, mutta sattuu kävellessäkin. Jopa pyöräily sattui tänä aamuna. Voihan se olla että se menee parissa päivässä levolla ohi. Toivotaan. Blogin päivitystä ei tule ennen kuin jalka on taas juoksukunnossa.

sunnuntai 4. toukokuuta 2008

Su 04.05 Tökkii

Siis tietokeneyhteys tökkii pahemman kerran. Kokeillaan nyt kumminkin...

Eipä tuosta maratonista ole paljoa kerrottavaa. Kaikki näkyy tuloksista ja väliajoista ;) Edellisen illan veryttely tuntui vielä todella hyvältä. Itse kisa ei sitten lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa. Jotenkin tuntui että oliko edellisen illan perinteinen pizza sittenkin liian raskas. Sen nimittäin joutui oiken tunkemaan sisäänsä. Eka vitonen Jyrkin kanssa 18,21. Toinen 18,27...18,38...19,04. Sitten olikin jo paukut syöty. Käveleskelin ja katselin maisemia. Yhden vitosen vetelin vähän yli neljän minuutin vauhtia yhden veteraanin kanssa. Sitten ei taas huvittanut. Satsasin viimeiselle pätkälle 40-maali, mutta pohkeet ei antanut juosta kuin jotain 8,21. En ole varma noista väliajoista, mutta Hampurin sivuiltahan ne löytyy... En oikein tykännyt reitistä/kelistä, mutta lopputulos voi antaa siihen oman värinsä ;) Juoksun jälkeen hörppiessä alkoholitonta(!) olutta "urheilija alueella" ei tarvinnut edes vetää lämmintä päälle kun oli niin kuuma! Harvoin sitä muuten tulee käytyä juoksulenkillä kisan jälkeisenä aamuna ;) Tulipahan sekin kokeiltua. Lopputankkaukset oli taas perinteellisesti kohdillaan(ja syötyäkkin tuli).

Eillen kävin jo veryttelemässä kasin verran. Etureisissä tuntui kipua kun jalka tärähti maahan. Eli ei ihan fressi olo vielä. Tänään sitten kävin poikien kanssa purulla vetämässsä sellaisen 14-15km. Jalat oli paljon paremmat. Eiköhän hölkkäily taas ala jo ensiviikolla